LIDDS

An innovative drug delivery platform for the benefit of patients and pharma industry

LIDDS AB (publ) develops injectable drugs for cancer and other diseases based on the unique proprietary NanoZolid® technology. NanoZolid® helps solve some of the main problems with the way drugs work in the body and which affect patient quality of life. NanoZolid® enables the controlled, long-term and personalized release of drugs for up to six months. NanoZolid® can be combined with traditional small molecules as well as with larger molecules.

LIDDS has a broad range of projects where NanoZolid® is combined with antiandrogen and cytotoxic drugs used in the treatment of cancer as well as projects in the fast-growing area of immuno-oncology. LIDDS most advanced project is Liproca® Depot, a product for local treatment of prostate cancer.
LIDDS also offers the pharmaceutical industry access to NanoZolid for their drug development projects through licensing agreements.

LIDDS recently concluded a licensing agreement in China and has a number of other research agreements in place.

Industrial scale manufacturing is undertaken in collaboration with Recipharm. LIDDS has other development projects where NanoZolid® is combined with pharmaceutical substances, for example cytostatics and immunological drugs.

LIDDS was founded by scientists and entrepreneurs at Uppsala University, University of Gothenburg and the life science incubator PULS AB.

For more information, visit the company´s web sites at http://www.liddspharma.com

 

Controller och redovisningsekonom med erfarenhet av IFRSTjänsten: Controller och redovisningsekonom med erfarenhet av IFRS�
Rapporterar till: CFO
Placering: Huvudkontoret i Uppsala

LIDDS söker en person som har arbetat några år på revisionsbyrå och därefter fått erfarenhet i rollen som controller (bolaget använder en extern redovisningsbyrå för sin löpande redovisning). Du kommer att assistera CFO med ekonomisk uppföljning, intern rapportering till styrelsen samt framtagande av finansiella rapporter. Du ska också ansvara för planering, framtagande samt uppföljning av budget, prognos och kassaflöde på projekt och totalnivå samt ansvara för att vidareutveckla bolagets processer för analys och resultatuppföljning. Att assistera CFO i arbetet med hemsidan, hantering av pressmeddelanden och annan form av administration, inklusive att vara en administrativ resurs åt VD ingår också i rollen.

I arbetsuppgifterna ingår att vara ett stöd för övriga funktioner för att efterleva börsregelverket, främst inom intern kontroll. Att arbeta med funktioner i ledningsgruppen för att bland annat supportera dem vid budget och resultatuppföljning ingår också i rollen, varför du behöver ha en förmåga och ett intresse av att förstå verksamheten och vara affärsvinklad.

Det är viktigt att du har en stark drivkraft med förmåga att ta egna initiativ och är duktig på att kommunicera. Då företaget är i tillväxt måste du ha en “can do” attityd och inte vara rädd för att kavla upp ärmarna. Vi söker en ”doer”.

Tjänsten är på heltid, tillsvidare och med tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är placerad i LIDDS trevliga lokaler i Uppsala Business Park.

Profil
Vi söker en person med både erfarenhet av redovisning enligt IFRS, och från roll som controller. Viktiga personliga egenskaper är ett stort driv och engagemang. Andra viktiga egenskaper för att vara lyckosam i rollen är; noggrann, strukturerad och van att ibland jobba med korta deadlines. På företaget är aktiviteten hög och arbetsuppgifterna kan ändras under dagen, vilket betyder att du behöver vara positiv och stresstålig samt trivas i en miljö där det händer mycket. Då tjänsten innebär många kontaktytor inom företaget är det viktigt att man är duktig på att kommunicera och att samarbeta. Självgående, teamorienterad och flexibel är också viktiga egenskaper. Då vi är ett litet bolag är det viktigt att man är öppen för att hjälpa till med lite av varje, vilket kan innebära även en mindre mängd okvalificerat arbete.

Kvalifikationer och erfarenheter
• Akademisk examen inom Ekonomi, Redovisning, Finans
• Flera års erfarenhet inom financial control, med tillräcklig erfarenhet för att bygga upp processer för budget, prognos och kassaflöde på projekt och totalnivå
• Flera års erfarenhet från revisionsbyrå/ redovisningsbyrå med redovisning enligt IFRS
• Stor vana att arbeta med excel
• Mycket god svenska och engelska i tal och skrift
• Erfarenhet av att ha jobbat på ett noterat bolag är meriterande
• Det är meriterande att ha jobbat på ett mindre bolag


Kompetenser
• Noggrann och strukturerad
• Systematisk och metodisk och förmåga att ibland jobba med korta deadlines
• Bra på att kommunicera och samarbeta
• Teamorienterad
• Flexibel, pragmatisk och kreativ problemlösare
• Affärsinriktad
• Stark förmåga att organisera, planera och att ”ha många bollar i luften”
• Arbeta produktivt även i en pressad miljö och ha en positiv attityd och engagemang till arbetet
• Ta egna initiativ, arbeta självständigt och kunna fatta beslut

Möjligheter med rollen
• Att ha en nyckelroll i bolaget och få möjlighet att jobba nära VD och CFO (erfarna personer), vilket kommer ge stor möjlighet till både kunskaps- och personlig utveckling
• En möjlighet att arbeta i ett mindre entreprenörsdrivet bolag som ligger i forskningsfronten och vars forskning kan komma att göra stor skillnad för patienter framöver
• Möjlighet att arbeta för ett företag som växer och vara en del av en mycket attraktiv företagskultur, där samtliga bidrar med ett mycket starkt engagemang, driv och vilja att utveckla bolaget och dess produkter
• Vara en del av ett erfaret och mycket kompetent team
• En möjlighet att få vara med och bidra i LIDDS fortsatta utveckling framåt
• Idag använder man en extern redovisningsbyrå men i takt med att bolaget växer så kommer LIDDS att bygga upp en egen intern redovisnings- och controllavdelning -en möjlighet för rätt person att var med och bygga denna organisation
• Goda möjligheter till personlig utveckling inom rollen och på företaget

Kontakt
Vid intresse eller frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marta Frick, Senior Rekryteringskonsult på PeakSearch.

Kontaktuppgifter:
marta.frick@peaksearch.se tel: 070-386 89 69