Nycomed a Takeda company
Nycomed AB säljer och marknadsför såväl receptbelagda som receptfria läkemedel i Sverige, inom hjärta/kärl, CNS, diabetes, inflammatoriska och immunologiska sjukdomar, respiratoriska sjukdomar onkologi vävnadsplåster och smärta.

Företaget har drygt 35 medarbetare och en nettoomsättning 2010 om 410 miljoner kronor.
Kontoret ligger i Bergshamra, Solna, i närhet till tunnelbana och bussar.
Se även http://www.nycomed.se, http://www.nycomed.com och http://www.takeda.com

Nycomed AB – ett Takeda företag ingår i en läkemedelskoncern med cirka 30 300 anställda och en omsättning på 15,6 miljarder euro. Idag är Takeda Nycomed representerade i ett 70-tal länder och marknadsför och säljer produkter i mer än 100 länder. I maj 2010 offentliggjordes affären mellan Takeda och Nycomed och koncernen är nu mitt i en spännande integrationsfas mellan de båda bolagen.
Takeda - Japans största läkemedelsföretag har liksom Nycomed gammal historik och tillsammans har vi cirka 230 års erfarenhet av läkemedel.
Takedas läkemedelsforskning fokuserar på att utveckla läkemedel inom framförallt Metabola sjukdomar (diabetes, fetma) , Onkologi, CNS och Immunologi.

 

Marketing advisor; Tillsatt

Duktig marknadsförare med ansvar för spännande produktportfölj

Marketing advisor till huvudkontoret i Solna
Takeda/Nycomed är ett läkemedelsföretag som befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas med många spännande utmaningar. Företaget har haft en mycket positiv utveckling under de senaste åren med flera produkter som haft stora framgångar på marknaden. Och framtiden ser mycket ljus ut med nya produkter i mycket intressanta terapiområden.
Vi söker nu en Marketing advisor (MA) med placering på vårt huvudkontor i Solna. Tjänsten rapporterar till Region Direktör.

Om tjänsten, ansvar och arbetsuppgifter
Som MA ansvarar du för marknadsföringen av en portfölj prioriterade produkter inom olika terapiområden (se nedan). Ansvaret för övriga portföljen (framförallt KOL, Astma och Onkologi) delas mellan två Marketing advisor kollegor.

De prioriterade terapiområdena för den aktuella MA tjänsten är för närvarande:
Osteoporos
Hjärta/kärl
Sömn
Diabetes
Endokrinologi

Rollen som MA utgår ifrån de regionala behoven av marknadsföring och support. De regionala behoven bestäms av de två regionala teamen som består av Region Direktör, Regionala Affärsutvecklare och Regionala Affärsutvecklingschefer. MA utför aktiviteter på uppdrag av regionen.

MA är en kreativ partner och rådgivare gällande strategi och aktiviteter till region.

MA ansvarar för utveckling av marknadsplan och budskapsplattform för respektive aktivitetsprodukt.

Som MA ansvarar du för att analysera marknaden, omvärlden, kunderna och konkurrenterna för respektive produkt och terapiområde.

MA ansvarar för utveckling och genomförande av marknadsundersökningar för aktuella produkter på uppdrag av region.

MA ansvarar för utveckling och produktion av kampanjer, utställningar, säljstöd, marknads- och promotionmaterial som stöd för regionala aktiviteter på uppdrag av region.

MA ansvarar för utveckling av Public Relation aktiviteter i samverkan med de regionala teamen.

Vidare skall MA proaktivt identifiera utmaningar och möjligheter för produkterna på marknaden. Du kommer att arbeta tätt med Region Direktörer och Regionala Affärsutvecklingschefer/utvecklare för att bistå med den marknadsföring och det marknadsstöd som de behöver.

Rollen innebär mycket korsfunktionellt arbete med olika funktioner på Takeda/Nycomed, huvudsakligen i Sverige, men också internationellt. Förutom de regionala teamen samarbetar MA med Medical advisor, regulatory, hälsoekonomi och finans.

MA fungerar som huvudkontakt i Sverige för Takeda/Nycomed Corporate Marketing och Global Brand Management.

Med rollen följer kontakt och samarbete med konsulter inom marknadsföring, reklam, tryck och PR.
Kompetensområden
Vi söker en duktiga Marketing advisor med erfarenhet från framgångsrik marknadsföring av receptbelagda läkemedel, gärna från rollen som Produktchef eller motsvarande. Du har en akademisk examen, gärna inom marknadsföring.

Som person är du engagerad, kreativ och driven med en förmåga att tänka nytt. Egenskaper som en väl utvecklad kommunikativ förmåga i kombination med en sympatisk personlighet och god samarbetsförmåga värderas högt.

Du ser möjligheter där andra ser hinder, är serviceminded och prestigelös.

Vidare är det viktigt att du är självgående och kan ta egna initiativ och beslut. Det är viktigt att du trivs med ett högt arbetstempo och levererar mot uppsatta deadlines.

Du har en förmåga att som Marketing Advisor effektivt driva många parallella projekt av olika slag med ett antal interna och externa kontaktytor.

En god analytisk förmåga är nödvändig för att förstå vad som driver affärerna för produkterna i din portfölj, och kreativt utveckla lösningar baserat på det är en nyckel till framgång.

Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift krävs för rollen.

Placeringsort för tjänsten är Solna/ Bergshamra.

Vad kan Takeda/Nycomed erbjuda dig som Marketing advisor?
• Arbeta i ett dynamiskt företag med kunden och affären i fokus
• Arbeta med en av läkemedelsbranschens mest intressanta produktportföljer
• Ingå i ett sammansvetsat team med hög kompetens och stark laganda
• Få möjlighet att utifrån affären påverka och utveckla marknadsföringen med kreativa initiativ med fokus på affärsutveckling, kundvärde och resultat
• Goda utvecklingsmöjligheter i rollen, Sverige och internationellt.
Förfrågningar, intresseanmälan och kontakt
Frågor angående tjänsten besvaras av Magnus Klingberg, Rekryteringskonsultpå PeakSearch tel 08-545 00 100, magnus.klingberg@peaksearch.se 070-678 09 92
Välkommen att söka tjänsten som Marketing advisor direkt på http://www.peaksearch.se.