Mettler Toledo AB säljer vågar och vägningssystem samt analys- och processinstrument för tillverkningsindustri och laboratorier. Företaget är representerat i fler än 100 länder och har tillverkning på 15 platser runt om i världen, bl a i Schweiz, Tyskland, USA och Kina. Koncernen, med huvudkontor i Schweiz, är noterat på New York Stock Exchange. Totalt har koncernen nära 12.000 anställda och omsatte 2011 drygt 2.3 miljarder USD. I Norden är det 150 anställda, varav ett 90-tal i Sverige. Omsättningen i Sverige 2011 var 261 MSEK. Kontoret i Sverige ligger i Stockholm. Vd är Atle Soloy. För mer information besök http://www.mt.com

 

Sales representative

TILLSATT

Möjligheter
Mettler Toledo är en global tillverkare och försäljare av precisionsinstrument för användning i tillverkningsindustri, laboratorier och institutioner vid universitet. Bolaget har en stark och världsledande ställning på marknaden med ett gott rykte för att sälja högkvalitative och unika produkter inte minst inom området ”termoanalys” som innefattar materialkarakterisering inkluderande allt ifrån instrumentval, programvara och applikationer – främst inom polymerteknik.
Detta är en utmärkt möjlighet att bli en viktig representant för Mettler Toledo och en nyckelperson i det nordiska säljteamet. Du kommer att erbjudas stora möjligheter att påverka och vidareutveckla marknaden inom definierat geografiskt område. För rätt kandidat finns en potential för personlig och professionell utveckling på ett företag med dotterbolag runt om i världen. Företaget har haft en mycket positiv utveckling under de senaste åren och även de kommande åren ser mycket ljusa ut med intressanta utmaningar och en innovativ produktpipeline.

Tjänsten – en nyckelposition i ett nordiskt säljteam
Nu söker vi en säljare inom produktområdet termoanalys som ingår i affärsområdet LAB Analytical Nordic. Ditt huvudsakliga geografiska område är Norge och till viss del Sverige med fokus på uppsökande verksamhet och försäljning. Du kommer att få ett helhetsansvar för existerande kunder såväl som för de potentiella kunder du identifierar. Kunderna är verksamma inom materialkarakterisering och återfinns inom en rad olika industrier samt institutioner vid universitet. Försäljningsansvaret inkluderar allt från identifiering, förhandling och uppföljning av kund. Eftersom säljcyklerna många gånger är långa – upp till 2 år – krävs att du har erfarenhet av detta. Tjänsten innebär också att ansvara och stödja den finska återförsäljaren inom nämnt produktområde. Rollen rapporterar till försäljningschefen för LAB Nordic och ingår i det nordiska säljteamet med placering på huvudkontoret i Stockholm. Du kommer att ha cirka 60 hotellnätter per år.
Positionen kräver en mycket försäljningsdriven person med förmåga att åstadkomma mervärdesskapande samarbeten som resulterar i korta och långsiktiga affärsresultat. Det är mycket viktigt att du har en uttalad kommunikativ förmåga och en tydlig social talang. Du är lyhörd och kreativ samt har förmåga att tänka utanför boxen för att kunna hitta och starta nya samarbetsprojekt med kund.
Rollen innebär många gånger ett nära samarbete med koncernens utvecklande och tillverkande enheter framförallt i Schweiz.

Produktportfölj
Din produktportfölj kommer i huvudsak bestå av tre instrument (DSC – Differential Scanning Calorimetry; TGA – Thermo Gravimetric Analysis; DMA – Dynamic Mechanical Analysis) som används på forsknings- utvecklings- samt kvalitetslaboratorier inom produktområdet ”termo analys”.

Huvudsakliga ansvarsområden
Arbeta mot uppställda säljmål enligt budget och provisionsavtal
 Snabbt och effektivt utveckla prospektlistan samt att underhålla denna löpande
 Aktivt arbeta med nyförsäljning
 Uppnå mål för besöks-, demonstrations- samt offertfrekvens
 Arrangera seminarier/utbilda kunderna inom produktområdet och applikationer.
 I projektform och som ansvarig projektledare genomföra och driva aktuella affärer från offert till fakturering samt godkännande från kunden
 Ansvara för goda kundkontakter, säkerställa hög kvalitet och att ständigt utveckla samarbetet med befintliga kunder
 Bokföra sina aktiviteter och kontaktintressekoder, för kunder eller potentiella kunder i Mettler Toledo AB´s CRM system Super Office
 Vara väl förtrogen med produktsortimentet och god marknadsinsyn
 Underhålla installerad instrumentbas genom att agera kontaktperson parallellt med service/support och andra funktioner inom företaget

Kvalifikationer
Krav:
Akademisk examen (B.Sc/M.Sc) företrädesvis inom kemi
Minst 2 års erfarenhet av arbete som säljare mot lab
Goda kunskaper och erfarenhet av MS office
B-körkort
Önskvärt:
Goda muntliga/skriftliga kunskaper i norska
Språk:
Flytande svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt
Färdigheter/kunskaper:
Affärsmässig och kommersiellt driven
Erfarenhet att leverera resultat/uppfylla kundförväntningar
Ambitiös och drivs av att överträffa sin målsättning
Förhandlingsvana
Van att arbeta självständigt och vara självgående
Dokumenterad förmåga att samarbeta med människor/projektledning
Lyhörd och en stor förmåga att identifiera, bibehålla och skapa nya nätverk med syfte att nå beslutade målsättningar

För mer information om tjänsten – kontakta Jarl Molin, rekryteringskonsult på PeakSearch.
Tel: 08- 545 00 100, Mob: 070-560 20 56
jarl.molin@peaksearch.se
http://www.peaksearch.se