AbbVie (NYSE: ABBV) är ett globalt biopharmaföretag som skapades 2013 efter delningen av Abbott. AbbVie kombinerar lång erfarenhet som läkemedelsföretag med innovationskraft och snabbhet från bioteknik för att utveckla avancerade behandlingar för några av världens allvarligaste och mest komplicerade sjukdomar.

Bolagets affärsidé är att använda sin kompetens, hängivna människor och unika metod för innovation till att utveckla och marknadsföra avancerade terapier som behandlar några av världens mest komplexa och allvarliga sjukdomar.

År 2013, sysselsätter AbbVie ca 21 000 människor världen över och marknadsför läkemedel i mer än 170 länder och har forskning och tillverkning i 7 länder. Koncernen, med huvudkontor i Chicago, USA, är noterat på New York Stock Exchange och omsätter drygt 18 miljarder dollar.

I Sverige är det 125 anställda. Omsättningen i Sverige är ca 1 miljard SEK.
AbbVie AB har sitt kontor i Solna/Stockholm

– Våra huvudsakliga områden är immunologi, urologi, onkologi, HIV, Parkinson.
– Vår pipeline ser väldigt bra ut inom flera områden
– Våra två största produkter är: Humira och Duodopa

För ytterligare information om företaget och dess personal, portfölj och åtaganden, vänligen besök http://www.abbvie.com. Följ @ abbvie på Twitter, Facebook eller LinkedIn.

 

Distriktschef Humira SpA

Region Väst

Distriktschef – en nyckelposition för Humira SpA Region Väst

Till distriktet Västra Sverige (Västra Götaland regionen, Värmland, Örebro, Halland) söker vi en duktig Säljare till rollen som Distriktschef för Humira inom Reumatologi. Reumatologi är uppdelat i två delar: SpA respektive RA. Tjänsten är fältbaserad.
Du kommer att ha ansvar för Humira inom SpA-området i Västra Sverige. Lämplig bostadsort är Göteborg med omnejd.

Som distriktschef kommer din primära fokus vara bearbetning av reumatologer
samt hitta och implementera regionala affärsmöjligheter för Humira i linje med
AbbVie´s strategiska mål. Du kommer att ha ett nära samarbete med olika funktioner
inom företaget – både regionalt och nationellt. Du kommer att bli en viktig medlem
i reumateamet och du erbjuds att få vara en del av ett läkemedelsföretag med
spännande framtidsutsikter

Ansvar och arbetsuppgifter

Som Distriktschef har du det övergripande affärsansvaret för Humira inom (SpA) reumatologi i Västra Sverige. Det innebär ansvar för planering, koordinering, genomförande och uppföljning av olika affärsdrivande aktiviteter i regionen. I reumatologi teamet finns olika specialister som samarbetar för att på olika sätt optimera sälj- och marknadsinsatserna i regionen. Distriktschefen fungerar som projektledare och ansvarar, tillsammans med försäljningschefen, för samordning och koordinering av aktiviteter och resurser i regionen.

Tjänsten rapporterar till Försäljningschefen Humira Reumatologi.

Positionen kräver en mycket säljdriven person med förmåga att åstadkomma mervärdesskapande samarbeten som resulterar i både kortsiktiga och långsiktiga affärsresultat.

För mer information om tjänsten – kontakta Joakim Folmer-Hansen, rekryteringskonsult på PeakSearch.
Tel. + 46 (0)8- 545 00 100, Mob: + 46 (0)72-585 95 07

E-post: joakim@peaksearch.se
http://www.peaksearch.se