Abbott är ett globalt hälso - och sjukvårdsföretag som grundades för 1888. Den svenska verksamheten startade 1946. vår uppgift är att vara till nytta för de människor som behöver den bästa hälso- och sjukvården och vi vill medverka till att ge dem ett enklare och tryggare liv. Vi baserar vår företagsstrategi på denna så viktiga uppgift, en strategi som vi utformar tillsammans med våra viktigaste samarbetspartners: patienter, sjukvårdspersonal och medarbetare. Abbott har sitt huvudkontor i Chicago USA
Abbott utvecklar och marknadsför läkemedel och medicinteknik/nutritionsprodukter. Huvudkontoret i Sverige är beläget i Solna, Stockholm.

 

District Sales Specialist- Norr Diabetes Care

Företag: Abbott, affärsområde; Diabetes Care
Position: District Sales Specialist - Norr
Rapporterar till: National Sales and Market Access Manager

Möjligheter
Abbott Diabetes Care har som drivkraft att hjälpa människor med diabetes till ett enklare, tryggare och friskare liv – dag som natt. Abbott har under många år varit en pionjär med att erbjuda sina kunder den senaste teknologin inom Diabetes Care. Produktportföljen består av olika typer av blodsockermätare, anpassade efter kundens behov samt tillhörande glukosteststickor. Du kommer att arbeta på det företag som 2011 rankades som en av ”Sveriges bästa arbetsplatser”. Du kommer att bli en nyckelspelare i Diabetes Care teamet med en möjlighet att påverka och att ytterligare utveckla marknaden inom Norra regionen. För rätt kandidat finns det en potential för personlig och professionell utveckling.

Tjänsten - En viktig försäljningsposition med ansvar för Region Norr
Abbott Diabetes Care söker nu efter en Sales Specialist med hög ambitionsnivå. Dina huvudsakliga kunder kommer att bli medicinkliniker med ansvar för diabetessjukvården samt de viktigaste primärvårdsenheterna inom regionen.

Positionen kräver en mycket försäljningsdriven och resultatorienterad person med förmåga att åstadkomma mervärdesskapande samarbeten som resulterar i kort och långsiktiga affärsresultat. Det är mycket viktigt att Du är lyhörd och kreativ samt har förmåga att tänka utanför boxen för att kunna hitta och starta nya samarbetsprojekt med kunder och nätverk.

Positionen ställer höga krav på att kunna bygga partnerskap, vara självgående, kunna arbeta metodiskt samt ha en analytisk förmåga. Du kommer att rapportera till Abbot Diabetes Cares ”Field Force Training Manager och Commercial Manager Sweden.

Tjänsten:
I rollen som Distrikt Sales Specialist för Abbott diabetes Care (ADC) ingår bearbetning av nya och befintliga kunder för införsäljning av Abbotts Diabetes Cares produktsortiment. Ansvar för att utveckla, planera och genomföra säljaktiviteter och nå personliga mål samt gruppmål inom säljteamet.

Övriga ansvarsområden
Identifiera potentiella kunder och marknader
 Vara uppdaterad inom produktsortimentet och marknaden
 Budget och resultatansvar
 äga, utveckla och genomföra en övergripande regionplan samt utveckla planer för bearbetning av nyckelkunder och beslutsfattare
 Underrätta och rapportera till säljchef de förändringar som sker, samt nyckeltal, kundbesök etc.
 vara kreativ och utifrån kundernas behov komma upp med nya idéer som kan bidra till att utveckla sälj- och marknadsaktiviteter och addera mervärde till kunderna
 Distrikt: Uppland, Gävleborg, Västernorrland, Västerbotten och JämtlandKvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning med tidigare erfarenheter av komplex försäljning, gärna men inte nödvändigtvis inom läkemedel eller medicinteknik. Meriterande är om du har kunskap inom diabetes, dock inget krav. För att lyckas i rollen är du mål- och resultatorienterad, har god analytisk förmåga, är affärsmässig och har en stor social kompetens. Du drivs av att arbeta självständigt och att skapa affärer.
Krav:
Körkort – möjlighet att resa i regionen
Flytande svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.
Ca 1 till 2 övernattningar i veckan

Önskvärt
Kunskap om diabetesmarknaden
Kunskap i hur man ska tolka och leverera medicinska studier med kundens bästa i åtanke

Färdigheter och kunskaper:
 erfarenhet att leverera resultat och uppfylla kundförväntningar
 ambitiös och drivs av att överträffa sin målsättning
 kreativ med en förmåga att finna nya vägar för att nå satta målsättningar
 van att arbeta självständigt och vara självgående
 vana att presentera och kommunicera information till såväl enskilda kunder som till en större publik
 stor förståelse för kundernas behov och förväntningar

Övrigt:
• Abbott har en väldigt intressant Pipeline
• Nyligen har en upphandling vunnits i både Gävleborg och Uppland

Ansökan:
För mer information om tjänsten, förfrågningar och ansökan – kontakta Joakim Folmer-Hansen, rekryteringskonsult på PeakSearch.
Tel: 08- 545 00 100, Mob: 072-585 95 07
joakim@peaksearch.se
http://www.peaksearch.se