Om AbbVie
AbbVie (NYSE: ABBV) är ett globalt biopharmaföretag som skapades 2013 efter delningen av Abbott. AbbVie kombinerar lång erfarenhet som läkemedelsföretag med innovationskraft och snabbhet från bioteknik för att utveckla avancerade behandlingar för några av världens allvarligaste och mest komplicerade sjukdomar.
Bolagets affärsidé är att använda sin kompetens, hängivna människor och unika metod för innovation till att utveckla och marknadsföra avancerade terapier som behandlar några av världens mest komplexa och allvarliga sjukdomar.
År 2013, sysselsätter AbbVie ca 21 000 människor världen över och marknadsför läkemedel i mer än 170 länder och har forskning och tillverkning i 7 länder. Koncernen, med huvudkontor i Chicago, USA, är noterat på New York Stock Exchange och omsätter drygt 18 miljarder dollar.
I Sverige är det 125 anställda. Omsättningen i Sverige är ca 1 miljard SEK. AbbVie AB har sitt kontor i Solna/Stockholm
– Våra huvudsakliga områden är immunologi, urologi, onkologi, HIV, Parkinson.
– Vår pipeline innehåller bla läkemedel inom områdena hepatit C, onkologi och Alzheimer.
– Våra två största produkter är: Humira och Duodopa
För ytterligare information om företaget och dess personal, portfölj och åtaganden, vänligen besök http://www.abbvie.com. Följ @ abbvie på Twitter, Facebook eller LinkedIn.

 

Pharmacy Account Manager

En nyckelroll i den nya läkemedelsmarknaden

Pharmacy Account Manager – en nyckelroll i den nya läkemedelsmarknaden
AbbVie söker nu en Pharmacy Account Manager till avdelningen External Affairs. External Affairs avdelningen på AbbVie ansvarar bland annat för Kommunikation, Public relations, Public affairs, Patientrelationer och för relationerna med Apoteksmarknaden.

Som Pharmacy Account Manager kommer du att vara den viktigaste länken mellan apoteksaktörerna och AbbVie med fokus på att identifiera, driva och förhandla värde höjande lösningar och projekt som skall säkra optimal patientnytta, säkerhet, tillgänglighet och följsamhet till AbbVies produkter. Att identifiera nya affärsmöjligheter och initiera och driva affärsdrivande projekt i linje med AbbVies strategiska mål är högt prioriterat för tjänsten.

Ansvar och arbetsuppgifter
• Key Account ansvar mot apotek på såväl central- som lokal nivå. Kontinuerligt följa, analysera och agera för att vara med och påverka utvecklingen på apoteksmarknaden, bereda AbbVie på vad som måste göras samt bygga en plattform för kommande utveckling.

• Ansvar för affärsutveckling inklusive förhandlingsansvar för samarbeten med apotekskedjorna som stärker AbbVies affär (t ex tjänster, distribution etc). Alltid säkerställa att patient nyttan står i fokus. Driva affären i hamn. Det gäller att möta nya krav och identifiera möjligheter på den ”nya” marknaden.

• Specialist och Förändringsagent – agera som specialist och expert på apoteksmarknaden internt på AbbVie. Arbeta tvärfunktionellt och vara en aktiv medlem i brand teamen genom att bidra med affärsdrivande idéer och initiativ och för att säkra att apoteken blir del av marknadsföringen och strategin.

• Analysera apotekskedjors försäljning och nära följa utvecklingen och förändringen av affärsmodell/försäljningsprocess samt konkurrenters agerande/resultat. Återkoppla till distribution samt andra funktioner internt på AbbVie för att öka förståelsen för apotekskanalen.

Kvalifikationer
Krav: Gedigen erfarenhet av arbete i eller mot apotekskedjorna i Sverige
Goda kunskaper och erfarenhet av MS Office
Körkort – möjlighet att resa i Sverige
Språk: Flytande svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt

Värdefullt: Erfarenhet från läkemedelsindustrin, parallellimport, generika, egenvård eller OTC
Erfarenhet av Key Account Management

Kompetenser och färdigheter
• Du är en utåtriktad och positiv person med ett starkt driv, initiativförmåga samt uthållighet att slutföra affärer
• Du säkrar att patient nytta alltid står i fokus.
• Du är mycket affärsmässig med stark kundorientering och förhandlingsvana gentemot eller ifrån centrala apotekskedjor.
• Du är en entreprenör som tänker utanför boxen och som kan omvandla idéer till konkreta kundrelaterade värde höjande projekt i linje med strategin.
• Du är en relationsbyggare och lagspelare som är duktig på att skapa och utveckla relationer på alla nivåer
• Du har en förmåga att kommunicera och presentera fakta engagerat, övertygande, klart och tydligt.

Kontakt och intresseanmälan
För mer information om tjänsten, frågor och intresseanmälan och svar på eventuella frågor, vänligen kontakta Magnus Klingberg, rekryteringskonsult på PeakSearch.
Tel. 08- 545 00 100, Mob: 070-678 09 92
E-post. magnus.klingberg@peaksearch.se
Web: http://www.peaksearch.se