GlaxoSmithKline är ett av världens största forskningsbaserade läkemedelsföretag. Vårt mål är att forska och ta fram nya mediciner som gör att människor kan vara mer aktiva, må bättre och leva längre. Globalt omsätter vi cirka 300 miljarder kronor och har en av världens största forsknings- och utvecklingsbudgetar. Vi är knappt 100 000 anställda och har vårt huvudkontor i London. Här i Sverige är vi ett marknadsbolag med omkring 110 anställda som jobbar med kliniska prövningar samt marknadsföring och försäljning av egenvård, läkemedel och vacciner. Läs mer på http://www.glaxosmithkline.se

 

Regional Government Affairs & Market Access Manager - TILLSATT

Region Stockholm

Regional Government Affairs & Market Access Manager - GlaxoSmithKline

Region Stockholm

Till vår avdelning External Affairs söker vi nu en Regional Government Affairs & Market Access Manager till region Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som Regional Government Affairs & Market Access Manager på GlaxoSmithKline är ditt ansvar bland annat att:

· Jobba strategiskt för att maximera GSK:s möjligheter till Market Access.

· Bevaka och hantera förändringar inom marknaden och landsting/regioner.

· På kort och lång sikt öka lönsamheten genom proaktiv dialog/kontakt med ansvariga tjänstemän och politiker i regionen, läkemedelskommittéer, läkemedelschefer etc.

· Du kommer att jobba regionalt, med hela produktportföljen där fokus ligger på andningsvägar och vacciner.

Arbetet innebär nära samarbete med företagets kommersiella avdelningar samt med den medicinska avdelningen.

Rapporteringen sker direkt till Head External Affairs & Market Access.

Du kommer in i en spännande tid för GSK, med en bred och innovativ produktportfölj inom våra fokusområden i en industri som förändras i snabb takt, särskilt inom området Market Access.

Din bakgrund, erfarenhet och kvalifikationer

Utbildning:
· Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område (t.ex. ekonomi, natur eller marknad).
· LIF-utbildningen

Yrkeserfarenhet:

Du har en gedigen erfarenhet av framgångsrikt Market Access arbete inom läkemedelsbranschen. Att ha ett befintligt nätverk/kontakt med beslutsfattare i Stockholm kopplat till våra terapiområden är meriterande. Lämplig bostadsort är Stockholms län eller i nära anslutning.

Personliga egenskaper som krävs för tjänsten är högt driv, god analytisk förmåga, flexibelt tänkande och god kommunikationsförmåga. Du är kreativ, tar gärna egna initiativ och tycker om att skapa och vårda relationer med andra människor.

Viktigt är att du är självgående, rollen innebär stort eget ansvar, du behöver vanan och självförtroendet av att föra dialog på hög politisk/tjänstemannanivå och ha kunskapen att förstå det nya som händer på marknaden för läkemedel.

Då du kommer att ha täta kontakter med kunder och myndigheter förutsätter tjänsten att du har mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift. Vi har även internationella kontakter och förutsätter att du även har goda kunskaper i engelska. Grundläggande kunskaper i MS Excel och PowerPoint är ett måste.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst i ett av världens största läkemedelsbolag med möjligheter att utvecklas. Du blir en viktig del i produktlanseringar och andra spännande projekt.

Ytterligare information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med PeakSearch. För mer information om tjänsten som Regional Government Affairs & Market Access Manager , kontakta Magnus Klingberg, Rekryteringskonsult på PeakSearch. Sök tjänsten direkt på http://www.peaksearch.se. Kontaktuppgifter: magnus.klingberg@peaksearch.se, mobil: 070-678 09 92, telefon: 08-545 00 100. Hemsida: http://www.peaksearch.se. Urval och intervjuer sker fortlöpande.