Om Amgen och vår forskning

Amgen strävar efter att frigöra de biologiska möjligheterna för patienter som lider av allvarliga sjukdomar genom att upptäcka, utveckla, tillverka och leverera innovativa humana läkemedel. Detta arbete börjar med användning av avancerade verktyg som humangenetik för att kartlägga mekanismerna bakom komplexa sjukdomar och därmed förstå den mänskliga biologins grunder.
Amgen fokuserar på områden med stora otillfredsställda medicinska behov, och utnyttjar sina kunskaper om tillverkning av biologiska läkemedel för att söka lösningar som förbättrar människors hälsa och därmed dramatiskt förbättrar deras liv. Som pionjär inom bioteknik sedan 1980 har Amgen vuxit till världens största oberoende bioteknikföretag. Företaget har nått miljoner patienter över hela världen och utvecklat en pipeline med framtida mediciner med enastående potential.

Gällande våra läkemedel, så har alla utvecklats genom kliniska studier, varav många här i Sverige och det avser vi fortsätta med.
I mer än 30 år har Amgen tillämpat banbrytande forskning för att få fram nya behandlingar mot allvarliga sjukdomar. Amgens läkemedel baseras på avancerad molekylärbiologi och företaget har kunnat utveckla biologiska läkemedel som har revolutionerat behandlingen av till exempel blodbrist, reumatiska sjukdomar och cancer.
Vår forsknings- och utvecklingsorganisation drivs av framstående, hängivna forskare. Genom tvärvetenskapliga grupper inom kemi och biologi har man kunnat åstadkomma resultat som lett till avsevärd förbättring i patienters liv.

Amgen har kontor i alla nordiska länder samt Litauen med det Nordiska huvudkontoret i Solna, strax utanför Stockholm. Amgen har drygt 200 medarbetare (anställda och konsulter) i Norden och Baltikum.

 

Regionchef onkologi Södra Sverige - TILLSATT

Fokus på Regionalt affärsansvar med helikopterperspektiv och mod

Regionchef Onkologi Södra Sverige

Företag: Amgen AB

Tjänst: Regionchef Södra Sverige

Lokalisering: Fältbaserad med hemmakontor i regionen

Rapporterar till: Business Unit Manager/Sales Manager Oncology/Hematology, (Amgen HQ Solna/Stockholm)

Region Södra Sverige: Skåne, Västra Götaland, Blekinge, Halland, Kalmar, Kronoberg

Regionchefen Onkologi är huvudansvarig för onkologiaffären i Södra Sverige. Det innebär att ansvara för försäljning av de aktuella onkologiprodukterna i portföljen. Huvudfokus i arbetet är att etablera och utveckla långsiktiga relationer med kliniker, opinionsledare (KOLs), verksamhetschefer, expertgrupper, Läkemedelskommittéer och andra viktiga regionala beslutsfattare.

Amgen har en lång och framgångsrik historia inom onkologi med flera innovativa, effektiva produkter som hjälpt sjukvård och patienter genom åren. Företaget är väletablerat med ett gott renommé inom onkologi i Sverige. De prioriterade onkologiprodukterna för Amgen och Regionchefen är XGEVA® (denosumab) och Vectibix® (panitumumab) som har en årlig försäljning i Sverige på ca 100 MSEK.

Regionchefen leder och koordinerar arbetet i regionen tillsammans med övriga i klusterteamet onkologi. I tjänsten ingår ett regionalt försäljnings- och budgetansvar. I klusterteamet onkologi finns specialister inom t ex medicin, market access och marknadsföring. Regionchefen rapporterar till Affärsområdeschefen/Försäljningschefen för onkologi/hematologi baserad på Amgens kontor i Stockholm.

Regionchef - profil

Den vi söker
Vi söker en framgångsrik, självgående och resultatorienterad Regionchef med erfarenhet av försäljning av specialistläkemedel i sjukhusmiljö. Du har lätt att bygga goda och varaktiga relationer och är en duktig kommunikatör såväl muntligt som skriftligt. Erfarenhet av Market Access arbete så som kontakter med regionala beslutsfattare och genomförande av Värdeskapande projekt är en fördel.

Det är viktigt att du har förmågan att lyfta blicken och se de behov och möjligheter som finns för Amgens onkologiprodukter i Sjukvården. Vi vill gärna att du tar kontakter och har idéer och mod att genomföra projekt och aktiviteter som ligger utanför konventionen.

Möjligheter med tjänsten som Regionchef Onkologi

· Arbeta i ett innovativt, välrenommérat, expansivt, resursstarkt och dynamiskt företag med korta beslutsvägar och fokus på nya idéer, patienter, affärer och kunder
· Som Regionchef ha det övergripande ansvaret för regionen med ett ledande och koordinerande ansvar för projekt, klusterteam och resurser
· Få möjlighet att genomföra nya idéer även om de är oprövade och nyskapande
· Utveckla försäljningen i regionen för de attraktiva läkemedlen XGEVA® och Vectibix® som har en stor potential i marknaden
· Förbereda lanseringen av kommande indikationer, nya onkologiläkemedel (pipeline) och Biosimilarer
· Arbeta i ett team, med hög kunskap, bra samarbete och positiv atmosfär
· Rollen som Regionchef ger goda möjligheter till personlig och professionell utveckling

Kvalifikationer och profil
· Akademisk utbildning och/eller lång erfarenhet från relevant arbete i läkemedelsbranschen
· Flera års erfarenhet av framgångsrikt säljarbete av specialistläkemedel (Sjukhus)
· God kunskap om sjukhusens köpprocesser och accesshinder
· Duktig på att presentera vetenskaplig information
· Erfarenhet av att samarbeta och driva projekt i tvärfunktionella team
· Dokumenterade goda säljresultat och förmåga att nå uppsatta mål
· Erfarenhet av Market access och Värdeskapande projekt är en fördel
· Relationer och nätverk med viktiga beslutsfattare i regionen är en fördel
· Mycket god svenska och engelska i tal och skrift
· LIF-utbildning

Kompetenser

· Mycket god kompetens inom försäljning och Key Account Management;
o Förmågan att sälja kliniska, känslomässiga och ekonomiska värden med våra produkter
o Förmågan att skapa attraktiva säljhistorier
· Ha ett stort intresse för människor, vara en duktig relationsbyggare och bra på att utveckla kunder
· Duktig Projektledare; idé- och initiativrik med förmåga att starta, genomföra och följa upp projekt och aktiviteter
· Samarbetsinriktad med förmågan att få andra att engagera sig och känna uppskattning och delaktighet i projekt och aktiviteter
· God förmåga att;
o Identifiera kunder med hög potential och fokusera på dem i aktivitetsplanen
o Identifiera market access hinder och hitta lösningarna för dem
· Förmåga att leverera upplevt värde för kunden med vetenskapligt innehåll
· Förmåga att arbeta i ett innovativt, multinationellt företag som Amgen
· Intresse för ny kunskap och förmåga att anpassa sig till förändringar


Kontakt
För information, frågor och intresseanmälan för tjänsten som Regionchef onkologi, kontakta
Magnus Klingberg, Rekryteringskonsult på PeakSearch. Tel +46-(0)8 545 00 100, +46 070 678 09 92
E-post magnus.klingberg@peaksearch.se
Ansök direkt på http://www.peaksearch.se