Mercodia AB
Mercodia har en stark ställning på marknaden och är idag en världsledande utvecklare, tillverkare och återförsäljare av högkvalitativa immunoassays. Mercodia är specialiserade på ELISA-analyser för forskning- samt klinisk användning inom metabola sjukdomar.

Mercodia har ca 80 anställda medarbetare. Huvudkontoret finns i Sverige, Uppsala, med filialer i USA, Frankrike och Tyskland. Från huvudkontoret exporteras företagets produkter till de flesta internationella marknader och kunderna finns i mer än 100 olika länder.

Professionalism, kreativitet och teamwork är tre ord som bär upp företagets kultur och främjar deras strävan att förbättra människors hälsa.

För mer information om företaget och produkterna besök gärna deras hemsida på
http://www.mercodia.com 

Produktchef Bioteknik - Uppsala TILLSATT

Tjänsten: Produktchef
Företag: Mercodia AB
Rapporterar till: Marknadschefen
Placering: Uppsala

Mercodia söker en Produktchef med ansvar för företagets produktportfölj. Rollen innebär att vara uppdaterad på, och ha en god förståelse för, den aktuella marknaden, dess storlek, segment, trender och behov. Tjänsten innebär också att tillsammans med teamet säkerställa att företagets vinst maximeras genom att på ett marknadsmässigt sätt lotsa produkterna genom deras livscykler. Produktchefen ska ha förståelse för de behov som kan driva affärerna framåt, samt ge marknadsmässig input i utvecklingen av nya produkter. För att kunna utveckla verksamheten krävs en helhetssyn med utgångspunkt i marknadens och kundernas behov.

Tjänsten rapporterar till Marknadschefen och innebär ett tätt och nära samarbete med flera olika funktioner inom Mercodia. Viktiga interna samarbetspartners för tjänsten är förutom Marknadschefen bl a den andra Produktchefen, Säljare (5 st i Sverige), Medical Science Liason, Marknadsassistent samt kollegor på de andra avdelningarna på företaget.

Anställningen innebär att du kommer att genomgå en gedigen utbildning i Mercodias produktportfölj.

Huvudsakliga ansvarsområden
· Strategiskt och taktiskt marknadsansvar för företagets befintliga produkter
· Delge kommersiell input samt marknadens behov vid utvecklingen av nya produkter
· Förbereda och implementera lanseringsplaner för nya produkter
· Leda arbetet med att ta fram marknadsmaterial, samt internt utbildningsmaterial
· Tillsammans med säljteamet planera och genomföra kampanjer i lämpliga kanaler
· Hålla sig uppdaterad på marknadstrender och vetenskapliga framsteg inom de relevanta områdena för att kunna ta fram effektiva marknadsstrategier utifrån kundernas behov


Profil

Vi söker en Produktchef med ett utpräglat kommersiellt tankesätt som tillsammans med övriga teammedlemmar brinner för att utveckla företagets affärer. Att vara lyhörd, fånga upp kundernas behov och att kunna översätta dem till affärsmöjligheter är viktigt. Du är mål- och resultatinriktad, har ett strukturerat arbetssätt och tycker om att arbeta i team. Du är en lagspelare som gärna driver på med en positiv attityd.

Du ska tycka om att vara kreativ och ha erfarenhet/intresse av att arbeta via olika digitala kanaler och sociala medier. Att vara en duktig kommunikatör, såväl muntligt som skriftligt, är viktigt i rollen som Produktchef.

Kvalifikationer och erfarenheter
· Akademisk examen inom Naturvetenskap alternativt annan akademisk examen med förståelse för området
· Erfarenhet av försäljning och/eller marknadsföring är en fördel
· Kunskap inom digitala och sociala medier
· Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Prioriterade kompetenser
· Ha ett kommersiellt tankesätt, med god förmåga att identifiera affärsmöjligheter och proaktivt agera på dem
· Vara lyhörd och fånga upp kundernas och marknadens behov
· Vara en lagspelare med god förmåga att samarbeta
· Kreativ, duktig på att skapa och uppfinna nytt
· Fokuserad på resultat och att uppfylla kundförväntningar, och skapa värde för kunden
· Flexibel med god förmåga att anpassa sig och att reagera på förändring
· Duktig på att skapa och bibehålla goda relationer med kunder och kollegor
· Bra på att presentera och kommunicera
· Intresse och känsla för det skrivna ordet, duktig på att strukturera information
· Ha en positiv attityd och ett eget driv


Möjligheter med rollen

· Arbeta i ett framgångsrikt, expansivt, resursstarkt och dynamiskt företag med korta beslutsvägar och fokus på affärer och kunder
· Vara en del av ett erfaret och kompetent team med fokus på samarbete och resultat
· Vara en del av en mycket attraktiv företagskultur som bygger på kompetens, kundnöjdhet, möjligheter, entreprenörskap, och en strävan att ständigt förbättra och effektivisera sättet att arbeta. Det råder en informell och personlig atmosfär där idéer tas till vara och där varje medarbetares bidrag är viktigt för företagets utveckling och resultat
· Goda möjligheter till personlig utveckling inom rollen och på företaget
· Möjlighet att forma rollen som Produktchef och att påverka sina arbetsuppgifter utifrån egna tankar och idéer
· En närvarande ledningsgrupp, platt organisation och en fantastisk team-känsla där kollegor verkligen jobbar tillsammans
· Få vara en del av ett unikt företag, mycket familjärt, med en snäll och gemytlig stämning och en ”alla-fikar-med-alla-känsla”
· Möjlighet att få ta del av sociala aktiviteter vid sidan om jobbet, t.ex. idrottsaktiviteter, fester, konstförening etc
· Företaget uppmuntrar till hälsosamma aktiviteter genom friskvårdsbidrag, arrangerade träningar, turneringar inom olika sporter och gemensamma lopp

Kontakt

Vid intresse eller frågor om tjänsten som Produktchef är du välkommen att kontakta Marta Frick, Rekryteringskonsult på PeakSearch.
Kontaktuppgifter: marta.frick@peaksearch.se, 070-386 89 69