SHL Group

SHL Group utvecklar och producerar produkter för injektion och inhalation av läkemedel. Med verksamhet i Taiwan, Kina, Sverige och USA är SHL Group världens största leverantör av auto-injektorer. Bland våra kunder finns världens största läkemedels- och bioteknikbolag. SHL Group bildades 1989 och har idag totalt drygt 3700 medarbetare varav ca 100 på SHL Group AB i Nacka Strand.

För mer information om SHL Group, besök http://www.shl-group.com

 

Quality Assurance Manager - TILLSATT

Ledaruppdrag med ansvar för Kvalitetsarbete och personal

Tjänsten som QA Manager

Ett ledaruppdrag för QA avdelningen på SHL Group

Vill du jobba med produkter som förbättrar livet för människor? Vill du utvecklas långsiktigt i ett tillväxtföretag som kontinuerligt stärker sin ställning på marknaden genom innovativa produkter? Då är detta rätt tjänst för dig!

SHL Group AB (Scandinavian Health Ltd) erbjuder dig ett varierande och utmanande jobb i en global organisation där vi tillsammans utvecklar och tillverkar produkter för injektion och inhalation av läkemedel som förbättrar människors hälsa. Våra kundrelationer är långsiktiga, och vi vill ha en långsiktig och värdeskapande relation till dig som medarbetare. Din personliga utveckling på jobbet är därför viktig, liksom att vi trivs och har kul tillsammans.

Vi söker nu en Quality Assurance Manager (QA Manager), ett viktigt ledaruppdrag med ansvar för QA avdelningen på utvecklingskontoret i Nacka Strand.

QA Managern leder QA teamet som ansvarar för att monitorera och stödja projekt inom produktutveckling.
QA avdelning har ansvaret för att SHL’s kvalitetssystem (QMS) efterlevs i projekten. Ansvaret innebär också att organisationens verksamhet uppfyller interna och kundspecifika krav samt tillämplig lagstiftning, standarder och guidelines, exempelvis ISO 13485, MDD, CFR Part 820, FDA Guidelines.
Avdelningens ansvar omfattar även att initiera, driva, delta i och genomföra kontinuerliga förbättringar av globala och lokala processer samt att nya och uppdaterade QMS-processer implementeras på SHL Group AB.

QA avdelningen består just nu av 4 seniora medarbetare med en gedigen erfarenhet och kompetens inom Kvalitet. QA Managern kommer att ha ett nära samarbete med ledningsgruppen i Nacka Strand samt ingå i den globala ledningsgruppen för QA/RM . För rätt person kan även ansvaret för Risk Management avdelningen inkluderas i tjänsten (Risk Management avdelningen består för närvarande av 2 medarbetare).

Huvudfokus för arbetet i QA avdelningen är att bidra och stödja olika Utvecklingsprojekt. Det arbetet innebär samarbete och interaktion med de flesta funktioner och avdelningar på SHL Group AB t ex Development, Project Management, Product Management, Innovation, Business Development och Regulatory Affairs. Man får även räkna med kontakt med kunder och deras QA representanter. Utvecklingsprojekten leds från Nacka Strand och övergår så småningom till Produktionen i Taiwan.

Resor till både kunder (framförallt Europa och USA) och till produktionsanläggningen i Taiwan, kontoret i Schweiz samt utvecklingskontoret i Florida ingår i tjänsten (uppskattningsvis några gånger/år).

Profil
Kvalifikationer
· Högskoleutbildning
· Flytande svenska och engelska i tal och skrift
· Gedigen erfarenhet från att leda QA arbete inom medicinsk teknik,läkemedel eller närliggande
· Erfarenhet av att leda och utveckla team och individer

Vi värdesätter erfarenhet och intresse av:
· Att leda, coacha och utveckla team och människor
· Erfarenhet från arbete med externa audits och notified bodies
· Erfarenhet från arbete med utveckling/produktion av Medicintekniska produkter och kunskap om dess regelverk är en fördel
· Erfarenhet av att arbeta med läkemedelsföretag är en fördel
· Stark kompetens inom såväl muntlig som skriftlig kommunikation
· Vilja och förmåga att koordinera och samarbeta med kunder och kollegor i en internationell mångkulturell miljö
· Kund- , Kvalitets- och lösningsorienterad

Övriga relevanta kompetenser för tjänsten som QA Manager;
· Utvecklingsinriktad och strategisk med fokus på att driva förbättrings- och utvecklingsarbetet inom QA
· Stark relationsbyggare med fokus på korsfunktionellt och mångkulturellt samarbete
· Positiv attityd med fokus på möjligheter och konstruktiva lösningar

Vi vill att alla våra medarbetare ska vara utvecklingsinriktade, positiva, öppna och ambitiösa lagspelare. Vi värdesätter även personliga egenskaper som noggrannhet och sinne för detaljer.

Möjligheter med rollen

· Som QA Manager blir du en nyckelspelare i SHL Group AB, ett snabbväxande världsledande företag med global närvaro, innovativa produkter och långsiktiga kundrelationer
· Som QA Manager blir du en av huvudrollsinnehavarna i SHL Group ABs satsning på att utveckla nya innovativa medicintekniska produkter och lösningar som tillför mervärde för patienter och kunder
· Som QA Manager får du en nyckelspelare med ansvaret att leda och utveckla QA arbetet och QA avdelningen inom SHL Group AB
· Som QA Manager får du möjligheten att vara med på en spännande resa tillsammans med många duktiga medarbetare och kollegor i olika avdelningar från olika delar av världen
·SHL Group AB är en attraktiv arbetsgivare med stort fokus på trivsel, medbestämmande, samarbete, gemenskap och personlig utveckling. Företaget erbjuder goda villkor och förmåner.

Kontakt

Vid intresse eller frågor om tjänsten som QA Manager på SHL Group AB är du välkommen att kontakta Magnus Klingberg eller Jenny Ringh, Rekryteringskonsulter på PeakSearch.

Kontaktuppgifter: magnus.klingberg@peaksearch.se , 070 678 09 92, 08 545 00 100.
jenny@peaksearch.se , 070-235 81 99, 08-545 00 100

Sök tjänsten direkt på http://www.peaksearch.se