Novavax AB
Novavax AB är ett helägt dotterbolag till det amerikanska vaccinföretaget Novavax, Inc, vilket är noterat på NASDAQ i USA (NVAX). Novavax, Inc har utvecklat ett effektivt produktionssystem för antigen och utvecklar olika vaccinkandidater riktade mot bl a. säsongs- och pandemisk influensa (H5N1), respiratoriskt syncytialvirus (RSV) och andra svåra infektionssjukdomar, t ex som Ebola.
Novavax AB, i Uppsala utvecklar och producerar ett saponinbaserat vaccinadjuvans - Matrix-M™. Kliniska studier visar att Matrix-M™ effektivt stimulerar kroppen till ett potent immunsvar omfattande både ett cellulärt och antikroppsmedierat svar vid vaccinering mot sjukdomar, som t ex influensa och Ebola.
I Uppsala arbetar 40 anställda i fräscha lokaler, just nu pågår arbete för att uppgradera produktionslokalerna till en högre kvalitetsstandard och för att möjliggöra hantering av större produktflöden. Novavax AB har kollektivavtal och tillämpar flextid inom givna ramar och har flertalet personalförmåner, t.ex. friskvårdsbidrag och massage.
För mer information gå gärna in på företagets hemsida:
http://www.novavax.com

 

Laboratorieingenjör, 2 st - TILLSATT

Tjänsten: Laboratorieingenjör

Rapporterar till: Director Quality Operations (Kvalitetschefen)

Placering: Novavax i Uppsala

Novavax AB söker två stycken Laboratorieingenjörer till Quality Control. Rollen innebär att tillsammans med övriga i QC-teamet ansvara för QC-arbetet på företaget; planera och utföra QC-analyser, rapportera och granska analysresultat, delta i utredningar rörande QC-laboratoriet samt arbeta med förbättringsarbete. Rollen erbjuder stor variation och det finns möjlighet att fördjupa sig inom områden såsom utrustning, metoder, dokumentation etc. Quality Control består av fem personer, och hör till Funktionen Quality Operations.

Tjänsten rapporterar till Kvalitetschefen och innebär ett tätt och nära samarbete med flera olika funktioner inom Novavax. Viktiga interna samarbetspartners för tjänsten är ffa Operations, QA och Analytical Development. Externa kontakter med ffa kontraktslaboratorier förekommer också.

Tjänsten är lokaliserad i Uppsala. Kontinuerlig vidareutveckling och fortbildning erbjuds. Tjänsten är på heltid.

Profil
Vi söker en självständig och strukturerad person som ser en stolthet i att leverera resultat på ett kvalitetssäkert sätt, och som tycker om att ta ett stort eget ansvar. Du har känsla för att lägga upp planer och skriftligt dokumentera resultat i form av rapporter, analysmetoder mm. Mycket kontakter sker med övriga funktioner inom företaget varför det är viktigt att du har en god kommunikationsförmåga. Du är mål- och resultatinriktad, samt har ett strukturerat arbetssätt och tycker om att arbeta i team.

Kvalifikationer och erfarenheter
· Högskoleutbildning med inriktning mot kemi
· Några års erfarenhet av QC-arbete inom läkemedelsindustrin
· Arbetat i GMP miljö
· Arbetat med HPLC-analyser
· Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
· Metodvalidering är starkt meriterande
· Tidigare metod- och instrumentansvar är meriterande

Prioriterade kompetenser
· Mycket god kommunikationsförmåga
· Vara en lagspelare med god förmåga att samarbeta
· Ha en positiv attityd och ett eget driv


Möjligheter med rollen
· Att arbeta i ett framgångsrikt och expansivt bolag med stöd av ett mycket bra och stabilt moderbolag
· Det ”lilla bolaget” med en närvarande ledningsgrupp och korta beslutsvägar
· Novavax är ett företag som ligger i framkant vad gäller vacciner. Få vara en del av kedjan att utveckla vacciner som kan förhindra framtida pandemier och samhällsfarliga virusutbrott såsom Ebola
· Goda möjligheter till personlig utveckling inom rollen och på företaget då det växer
· Att vara en del av ett företag som präglas av en fantastisk team-känsla där ”alla-fikar-med-alla”, och med stor möjlighet att ta del av sociala aktiviteter och samvaro på och vid sidan av jobbet om man är intresserad av det
· Bra anställningsvillkor och förmånspaket

Kontakt
Vid intresse eller frågor om tjänsten som Laboratorieingenjör är du välkommen att kontakta Marta Frick, Rekryteringskonsult på PeakSearch.
Kontaktuppgifter: marta.frick@peaksearch.se tel: 070-386 89 69