Om Cavis Technologies och produkten:

Cavis Technologies är ett svenskt start-up företag med huvudkontor i Uppsala. Man är verksamma inom invasiv kardiologi och har en egenutvecklad produkt, Wirecath. Produkten är en unik kombination av guide wire och kateter.

Cavis Technologies grundades för att utveckla lösningar för förbättrad tryckmätning. Resultat blev Wirecath®, en tryckmätare som bygger på en annorlunda teknik som både är enklare och ger mer tillförlitliga resultat än befintliga produkter.

Dagens teknik för tryckmätning innebär att trycket mäts direkt med en givare som placeras inne i kranskärlen. Wirecath® skiljer sig genom att mäta med en större tryckgivare utanför kroppen, vilket medför fördelar avseende pression i mätningen.

För mer information om Cavis Technologies och Wirecath, besök http://www.cavistechnologies.com

 

Internationell Applikationsspecialist

En möjlighet att jobba internationellt och vara med och ”skapa ett företag

Cavis Technologies söker en internationell applikationsspecialist, huvuddelen av arbetet kommer att handla om att vara kunskapsstöd och utbilda distributörer. Man kommer vara med ute på kateter labb och förutom utbilda distributörer också utbilda läkare och sjuksköterskor. Man förväntas kunna arbeta självständigt, skapa sitt utbildningsmaterial och återföra kunskaps om hur Wirecath fungerar till R&D. I rollen ingår det att aktivt söka upp / följa upp med distributörens säljare hur arbetet går och om de har några frågor.

Möjligheter med tjänsten på Cavis Technologies
- Cavis Technologies är ett företag i tidigt skede och här finns möjlighet att vara med och ”skapa ett företag”
- Positionen är en chans att med placering på huvudkontor jobba internationellt
- Man blir en del i en entreprenörsdriven organisation med kort väg från idé till beslut och genomförande
- Man har totalt ansvar för sitt område och har möjlighet att växa i sitt ansvarsområde alternativt fördjupa sin specialitet i takt med att företaget utvecklas.
- Som en del i Cavis är man med och etablerar den första riktiga produktutvecklingen sedan tryckledare uppfanns på 90-talet. Idag felbehandlas ca 15% av patienterna inom denna nisch på grund av mätfel och det vill Cavis Technologies ändra på!

Den vi söker
- Ska ha god förståelse för och erfarenhet av att vara med på Kateter labb eller liknade verksamhet och ska verkligen tycka om att utbilda i den miljön.
- Ska ha arbetat som applikationsspecialist eller motsvarande tidigare.
- Då det är en internationell tjänst ska man ha god kunskap i att skriva och tala engelska
- Får gärna ha arbetat internationellt med distributörer tidigare men det är inte ett krav
- Erfarenhet av att ha arbetat i ett mindre bolag är positivt.

Vi söker dig som är en god kommunikatör och kan lära ut på ett intressant och förtroendegivande sätt. Du ska ha intresse av att lära dig produkten och dess användningsområde på djupet, kunna ta initiativ och tycka om att lösa kundfrågor och problem.

Kontakt för förfrågningar, information och intresseanmälan:
Sven-Erik Matsson
Sr Rekryteringskonsult
sven-erik.matsson@peaksearch.se
070-332 41 43