SDS Life Science är ett ledande konsultbolag i Norden helt inriktat på utveckling av läkemedel. Vårt systerbolag SDS MedteQ arbetar med medicinteknik.

Bolagets fokus är regulatorisk vägledning, design av kliniska studieprogram och biostatistik, där SDS Life Science har Sveriges tyngsta grupp utanför akademien. Ofta hanteras projekt som ligger i gränslandet mellan läkemedel och medicinteknik.

SDS Life Science viktigaste tillgång är personalen, där alla har lång erfarenhet av produktutveckling från läkemedels/medtech/biotech-industrin, myndigheter och/eller akademisk forskning. Företaget kan därför erbjuda sina kunder ett unikt helhetskoncept bestående av både specialistkompetens och det övergripande ansvaret för vissa delar av alternativt ett helt projekt.

Bolaget är i stark växt och omsättningen har ökat med 20 - 50% årligen sedan starten 2012. SDS Life Science uppfattas som en ledande aktör inom dess segment och står inför en spännande fas med både tillväxt och utveckling av koncept och konkurrenskraft.

Idag är antalet anställda ca 35 samt ett 20-tal underkonsulter. Huvudkontoret ligger i Stockholm (Danderyd) och man har även kontor i Uppsala, Göteborg, Oslo och nu även Lund, där företaget inom en 3-årsperiod räknar med att vara 20 personer. I februari i år erhöll företaget certifiering till ”Great place to work”, baserad på en medarbetarundersökning med en svarsfrekvens på 100%.


Titta gärna på denna film som beskriver miljön på arbetsplatsen ur en medarbetares perspektiv -
https://sdslifescience.com/vi-vill-gora-skillnad/


För mer information om företaget se hemsidan, http://www.sdslifescience.se

 

Senior Clinical Project Manager


Senior Clinical Project Manager till ett nyöppnat kontor i Lund!

Företag: SDS Life Science
Roll: Senior Clinical Project Manager
Rapporterar till: Business Director SDS Life Science och sitechef, Lund
Placering: Lund


PeakSearch söker en erfaren person inom Clinical Project Management. Som konsult inom Clinical Development bidrar du med operativt och strategiskt stöd till SDS Life Science kunder gällande bland annat förberedelser, genomförande och rapportering av kliniska prövningar av läkemedel och medical device. Du är en viktig del i kontakten med sponsorföretag, CRO och prövare och vid myndighetsinteraktioner. Du kommer också att ha en viktig roll inom SDS Life Science för utveckling av affärsområdet.

Arbetsuppgifterna och ansvaret varierar mycket beroende på storlek på företagen (kunderna). Vi söker dig med gedigen erfarenhet inom kliniska prövningar från läkemedelsföretag samt förståelse för helheten inom läkemedelsutveckling.

Att få arbeta mot olika bolag, indikationer och frågeställningar innebär att du hela tiden kommer att utvecklas och bygga på din kompetens. Du får också vara med i uppbyggnaden av en verksamhet inom Clinical Development samt ett nytt lokalkontor i Lund i ett snabbt växande företag med seniora medarbetare!

Mer information kommer inom kort.

Ansvariga konsulter är Catharina Herbertsson och Eva Runnerström.

catharina.herbertsson@peaksearch.se
+46 706 15 27 72

eva.runnerstrom@peaksearch.se
+46-701 72 53 79