Om ObsteCare
ObsteCare AB erbjuder medicinska lösningar med ett globalt fokus för att förbättra förlossningsvården till förmån för mamman, barnet och förlossningskliniken. Det gör vi genom att tillhandahålla produkter och tjänster för en effektiv och trygg vård på förlossningsavdelningen.

Erfarenhet
Företaget grundades på banbrytande forskningsresultat vid Karolinska Institutet, då man konstaterade hur laktat i fostervatten påverkar värkarbetet under förlossning. Vår produkt är ett resultat av forskning, studier samt mer än 20 års erfarenhet av djup och bred kunskap från praktiskt arbete inom förlossningsvården.

Innovation
Med fokus på spetsteknik under själva förlossningen, erbjuder ObsteCare innovativa lösningar som förbättrar vårdkvaliteten under förlossningsarbetet. Produkten bygger på en patenterad ¹ teknik och är den enda lösning som finns på marknaden för Point-of-Care användning mätning av laktat i fostervatten.


Mål och vision
ObsteCares vision är att vara marknadsledande för lösningar och produkter inom förlossningsvården, som skall gagna såväl den enskilde patienten som vårdgivaren. Genom kontinuerlig forskning och utveckling kommer nya lösningar att införas och vårt befintliga erbjudande uppgraderas.

 

Internationell Försäljningschef ObsteCare

Spännande möjlighet att bli en nyckelspelare på en utvecklingsresa med fokus på att förbättra förlossningsvården globalt med ny innovativ teknik

ObsteCare går in i en spännande utvecklingsfas med fortsatt etablering på nyckelmarknader i Europa och globalt.

Som en viktigt del i den fortsatta expansionen söker vi nu en Internationell Försäljningschef med ansvar för att utveckla ObsteCares försäljning globalt tillsammans med medarbetare, kollegor och ledningsgruppen.

Kort om tjänsten
Vi söker en Internationell Försäljningschef som vill arbeta operationellt och stimuleras av att få vara med och påverka och göra ”skillnad”. Som Internationell Försäljningschef kommer du primärt att ansvara för försäljningen utanför Norden. Uppdraget består i att hantera hela kedjan från att identifiera och initiera dialog och därefter driva processen med att få distributörsavtal på plats och se till att de får utbildning, support och stöttning och se hur de olika länderna kan utvecklas ur ett verksamhetsperspektiv.

Mer om tjänsten
Som Internationell Försäljningschef har du en nyckelroll i ledningsgruppen. Du rapporterar direkt till VD med huvuduppgift att driva en lönsam och växande affär på den internationella marknaden med fokus på Europa, Asien och supportera USA. Du utmanas både i försäljningsarbetet och i företagets marknadsstrategiska frågor. Ditt arbetsområde är på den internationella arenan. Du är med vid större förhandlingar med kunder ute på våra marknader. Produktvisningar, delta på konferenser och internationella mässor och utbildningar är en del av arbetet.

Huvudansvar
- Leda och utveckla ObsteCares försäljning globalt
- Introducera ObsteCare i nya marknader (ffa Europa och på längre sikt USA och Asien)
- Utveckla befintliga marknader (ffa Europa)
- Ansvara för säljstrategi och säljplan
- Utveckla affären och marknadsföringen av ObsteCares affärskoncept
- Strategiskt och operativt delaktig i att utveckla produkt och serviceutbudet
- Aktivt arbeta i företagets ledningsgrupp där vi gemensamt driver utvecklingen av bolaget
- Leda, utveckla och coacha medarbetarna i säljorganisationen
- Översyn, värdering, utveckling och rekrytering av distributörer.

Möjligheter med tjänsten
- Vara med på en spännande tillväxtresa i ett innovativt svenskt bolag med en viktig produkt som kan göra stor skillnad för många kvinnor i världen
- Vara en nyckelspelare och ledare med ett stort ansvar för ObsteCares fortsatta utveckling – det innebär en stor möjligheter att påverka strategi och se resultaten av sitt arbete
- Arbeta med internationell expansion i en mångkulturell miljö
- Vara del av ett professionellt, utvecklingsinriktat och framgångsrikt team med mycket god stämning och ett positivt samarbetsklimat.

Profil - Internationell Försäljningschef

Erfarenhet och kvalifikationer
Erfarenhet av framgångsrik försäljning och säljledning inom medicinsk teknik
Erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare och team
Erfarenhet av internationell försäljning är en fördel (även distributörer)
Erfarenhet från ett tillverkande bolag är meriterande
Erfarenhet från ledningsgruppsarbete är meriterande
Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Solna (KI Science Park)
Tjänsten innebär en del resor internationellt
Flytande svenska och engelska
MS office & CRM

Kompetens och Personlighet
Affärsinriktad säljprofil
Stark strateg med fokus på utveckling
Duktig kommunikatör
Stark i relationer och samarbeten
Strukturerad och välorganiserad
Duktig ledare och coach med förmågan att skapa väl fungerande team, hög trivsel, arbetsglädje och engagemang

Kontakt för förfrågningar, information och intresseanmälan:
Magnus Klingberg
Sr Rekryteringskonsult
magnus.klingberg@peaksearch.se
070-678 09 92

Jenny Ringh
Sr Rekryteringskonsult
jenny@peaksearch.se
070-235 81 99