Tillotts Pharma AB är ett läkemedelsföretag med fokus på gastroenterologi / inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Vi är ett nordiskt marknadsföringsföretag sedan slutet av 2008 med kontor i Bromma, Stockholm. Huvudkontoret är etablerat i Schweiz. Tillotts Pharma ingår i Zeria Group. Zeria Pharmaceutical Co. som grundades 1955 i Tokyo och med fokus på tillverkning och försäljning av receptbelagda läkemedel samt OTC-produkter. Företaget är noterat på Tokyobörsen. Zeria har en ledande position inom området gastroenterologi i Japan och verkar internationellt genom ett antal dotterbolag. För mer information om Zeria, besök http://www.zeria.co.jp.
På vårt kontor i Bromma finns vår nordiska / baltiska chef, marknad & försäljningschef, MSL, marknadsassistent och registrerings-, kvalitets- och logistikchefer. Två medicinska konsulter är kopplade till det nordiska / baltiska bolaget. För mer information om organisationen, se bilaga I. Tillotts startades i London på 1950-talet som ett familjeägt apotek under namnet Tillotts J.B. Tillott Ltd Chemists. Verksamheten expanderade gradvis med grossistverksamhet och så småningom import av läkemedel, särskilt inom magsårbehandlingar.
På 1960-talet, efter att företaget omvandlades till "Tillotts Laboratories Ltd", blev Tillotts marknadsledande inom magsårbehandling i Storbritannien. Företaget förvärvade de globala rättigheterna till Asacol® och Colpermin®, två patentskyddade produkter för behandling av inflammatorisk tarmsjukdom respektive IBS.
Under 1980-talet flyttades huvudkontoret till, Schweiz.
Globalt har Tillotts Pharma över 300 anställda. Vi fokuserar på utveckling, in / ut-licensiering och marknadsföring av innovativa läkemedelsprodukter inom gastroenterologi. Vi marknadsför framgångsrikt våra produkter i över 65 länder genom våra dotterbolag och ett nätverk av noggrant utvalda licens- och marknadsföringspartners.
Tillotts Pharma i Sverige omsatte 2019 drygt 327 miljoner kronor. För mer information om företaget, besök http://www.tillotts.se eller http://www.tillotts.com

 

Brand Manager Nordics

Resultatorienterad Brand Manager med syfte att koordinera och säkerställa starka varumärken i Norden

Vi söker en framgångsrik och resultatorienterad Brand Manager med syfte att koordinera och säkerställa starka varumärken i Norden. Det är viktigt att du har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i ett affärssammanhang och göra en adekvat affärsanalys. Du är mål- och resultatinriktad, har ett strukturerat arbetssätt och är bra på att prioritera, ta snabba beslut och få saker och ting gjorda

Möjligheter
Tillotts Pharma är ett växande företag i Norden och i Europa. I utvecklingen av företaget behåller Tillotts Pharma fullt fokus på människors hälsa vilket innebär ett fullt åtagande att leverera hälsa/ till patienter. Detta återspeglas i den anda och den positiva kultur som du hittar bland Tillotts Pharmas anställda.
Tillotts Pharma är ett dynamiskt företag med korta beslutslinjer och ett brett ansvar för varje enskild anställd. Det innebär en möjlighet att påverka och ta initiativ som ger mervärde för patienter, vård och samhälle.
Tillotts Pharma har utvecklat och byggt en solid plattform för tillväxt inom gastroenterologi / inflammatorisk tarmsjukdom (IBD).
Om du väljer att arbeta på Tillotts Pharma så kommer du att:
• Arbeta i ett mindre, framgångsrikt, expansivt, resursstarkt och dynamiskt företag med korta beslutsvägar och fokus på affärer och kunder
• Arbeta med läkemedel vid GI /IBD sjukdomar där Tillotts Pharma har etablerat sig som ett ledande företag med en fortsatt offensiv satsning för framtiden
• Få ett brett ansvar i Norden där du tar egna initiativ och kreerar idéer för att utveckla affärerna
• Arbeta i ett litet professionellt och framgångsrikt team, med hög kunskap, bra samarbete och positiv atmosfär
• Rollen som Brand Manager ger goda möjligheter till personlig och professionell utveckling

Positionen
Brand Manager (BM) kommer att vara varumärkesägare och varumärkexpert i Norden med fokus på varumärkesstrategi, varumärkesplanering och effektiv marknadskommunikation i nära samarbete med HQ i Schweiz. BM ansvar avser Tillotts Pharma existerande och tillkommande produkter i portföljen samt även att stödja produktutveckling och företagsledning med marknadsinsikter och idéer för att tillföra värde till kategorierna och portföljen över tid. Initialt kommer du att arbete en hel del med re-lansering av vår senaste nyförvärvade produkt - Dificlir® (fidaxomicin) som tillåter Tillotts att erbjuda ett förstahandsbehandlingsalternativ till patienter som lider av CDI, en allvarlig och ibland livshotande infektion i tjocktarmen.
Som varumärkesansvarig för Tillotts Pharma produktportfölj kommer du att arbeta tvärfunktionellt i Sverige såväl som i övriga Norden med syfte att uppnå uppsatta affärsmål. För att lyckas i detta arbete kommer du att ha ett nära samarbete med huvudkontoret i Schweiz.
BM kommer att få möjlighet att ta en nyckelroll med ett brett inflytande på strategi och marknadsföring. Det innebär att arbeta med både befintliga varumärken och tillkommande nya varumärken i Norden. Du kommer att vara en del av en utmanande och spännande resa i ett drivet entreprenörsföretag med en solid finansiell plattform, en attraktiv produktportfölj och en dokumenterad historia av att bygga och utveckla läkemedel med stort patientvärde på marknaden. Du kommer att utveckla och genomföra varumärkesaktiveringsplaner som täcker mediestrategi inklusive digitala och sociala medier.
Arbetet är med placering på Tillotts Pharma´s kontor i Bromma, Stockholm. I arbetet ingår resor i Norden och till Schweiz – de gånger du inte väljer videomöten via TEAMS.

Kontakt
För frågor och mer information om anställningen, vänligen kontakta Jarl Molin, Sr Rekryterings-konsult på PeakSearch.
Kontakt information
e-mail: jarl.molin@peaksearch.se
mobile: +46 (0)70-560 20 56
http://www.peaksearch.se