Tendo AB designar och utvecklar robotiserade hjälpmedel med ett starkt design- och användarfokus. Tendos affärsidé är att bidra till självständighet och förbättrad livskvalitet för fler genom att erbjuda intuitiva och bärbara robotiserade hjälpmedel.

Bolagets första produkt,
Tendo OneGrip är en innovativ och livsförändrande robothandske som i vardagen assisterar användare, som är förlamade på grund av ryggmärgsskada. Handsken med ett integrerat exoskelett ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad, handfunktion. Tendo OneGrip är minimalistiskt designad och styrs helt intuitivt av kroppens egna rörelser. Produkten möjliggör att användaren kan äta, dricka och skriva själv utan assistans, vilket i sin tur ger dem självständigheten tillbaka.

Idén föddes hos grundaren Sofie Woge, idag VD för Bolaget, då hon under sin masterutbildning i industridesign på Lunds Tekniska Högskola deltog i en designkurs på NASA i Houston, USA, som syftade till att ”Få människan till Mars”. Sofie tog fram ett koncept på en robothandske som kunde ge artificiell styrka när astronauten behövde extra stöd vid arbete. Robothandsken kunde dessutom skapa ett motstånd i syfte att träna och på så vis bibehålla aktivitet i musklerna som annars riskerar att förtvina i mikrogravitation.

Tendo OneGrip befinner sig i slutskedet av utvecklings- och valideringsprocessen för att inom snar framtid vara en färdig produkt. Bolagets målsättning är att marknadslansera Tendo OneGrip under inledningen av 2023. Flera kliniker i Sverige och Danmark har, efter genomförda workshops, visat ett intresse för Bolagets produkt. Intresset finns även på kliniker i Norge, vilket bekräftats med s.k. letters of intent.

Tendo planerar inledningsvis att bedriva försäljning av produkten i Norden för att därefter gå på den amerikanska marknaden. Vidare ska Bolaget bedriva försäljning i Japan samt övriga Europa. Bolaget förväntar att den nordiska försäljningen ska ske direkt och att övrig försäljning internationellt ska ske med hjälp av distributionsavtal. Marknaden för exoskelett växer kraftigt och förväntas år 2027 ha ett marknadsvärde över 38 miljarder SEK.

Tendo grundades år 2016 i Lund och i april 2022 börsnoterades bolaget på Spotlight Stock Market. Idag jobbar 5 anställda i nya lokaler på Ideon Science Park i Lund. Under 2018/2019 blev Tendo (av 200 ansökande från 23 olika länder) utsedd till Europas främsta robot-startup via acceleratorprogrammet RobotUnion. Efter lansering i början på 2023 väntar en tillväxtresa med ett starkt fokus på sälj, internationalisering och även utvecklingen av nya produktversioner som kan hjälpa fler människor världen över att få ett självständigare liv.

Mer information om Tendo AB och dess produkter finns på https://http://www.tendoforpeople.se

Titta gärna på filmen i länken nedan, som visar en presentation med företagets VD Sofie Woge. Den ger en stor förståelse för vilken skillnad Tendo OneGrip kan göra för användaren efter bara 10 sekunder!

https://http://www.youtube.com/watch?v=J1oGAy9VgQE

 

TILLSATT - Commercial LeadFöretag: Tendo AB
Tjänst: Commercial Lead
Rapporterar till: VD
Placering: Lund, Sverige


Som Commercial Lead kommer du att ha ansvar för att definiera försäljningsstrategin, driva säljprocessen och lanseringen av Tendo OneGrip, en ny unik produkt med stor potential.

Du kommer att arbeta i olika kundsegment såsom kliniker, Ortopedtekniska avdelningar (OTA), sjukhusregioner, distributörer, etc. Du kommer även att medverka vid utprovningar med patienter. En viktig del blir också att stödja dina kunder inkl distributörer och att genomföra utbildningar av olika målgrupper, samt att återkoppla erfarenheter av produktanvändning till berörda på Tendo.

Tanken är att organisationen på sikt ska utökas med säljare på den nordiska marknaden när försäljningen har tagit fart.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen och rapportera till bolagets VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Bygga upp, leda och utveckla försäljningen - vara ansvarig för att, tillsammans med ledning och styrelse, definiera och operationellt genomföra försäljningsstrategin
Ansvara för samtliga kundsegment och betalningsstrukturer (ortopedtekniska avledningar, specialistkliniker, kommuner och försäkringssystem samt distributörer) inkl all försäljning, marknadsföring, utbildning samt uppföljning
Skapa långvariga relationer och ha direktkontakt med intressenter i hela kedjan, dvs kliniker, KOL, anpassare, användare samt betalare för att säkerställa att aktiviteter, kampanjer och affärsutveckling är förankrad i målgruppen
Ansvara för kostnadsbudgeten för kommersiella aktiviteter såsom kurser/utbildningar och utställningar
Analysera och hålla organisationen uppdaterad på trender och förändringar i branschen och kundlandskapet
Följa upp resultat och utveckla strategier för att konsekvent uppnå försäljningsmål
Vara en viktig medlem av Tendos ledningsgrupp och bidra till den övergripande kommersiella utvecklingen av företaget
Vid behov avlasta VD
På sikt bygga upp och leda ett säljteam


Den vi söker

Vi söker dig som är driven och genuint intresserad av det vi gör och som vill bidra till att förändra kundernas liv till det bättre. Du som är motiverad av att bli en del av något större och inte bara “göra ett jobb”. Tendo är ett ungt medicintekniskt och banbrytande företag med en revolutionerande produkt som kan förändra vardagen för ryggmärgsskadade patienter och ge dem en förbättrad livskvalitet. Din breda säljerfarenhet inom medicinteknik hjälper dig att skapa långsiktiga relationer med samtliga intressenter i hela kedjan.

Du har ett intresse för teknologi och drivs av
värdebaserad försäljning inom medicinteknik. Du har ett affärssinne med förmåga att spegla kundernas-, distributörernas och de olika marknadernas behov. Säljarbetet är långsiktigt med få och dyra produkter, vilka initialt är helt specialanpassade. Genom ett genuint intresse för människor motiveras du av att se varje användares behov och produktens nytta, det handlar om att ”sälja” funktion som innebär en livskvalitetsförändring, inte bara sälja en produkt. Eftersom det ligger i rollen att även träffa slutanvändaren, dvs. personer som är förlamade till följd av ryggmärgsskada, behöver du vara bekväm i denna typ av situationer. Rollen kräver därför god social kompetens.

Som person ser vi gärna att du har ett starkt driv med stort ansvarstagande, är strukturerad, självgående, flexibel samt prestigelös. Du är ambitiös med en god förmåga att skapa resultat dvs. en ”genomförare”, samt en duktig, inlyssnande och engagerad kommunikatör. Då företaget är litet måste du ha en “can do” attityd, trivas med att ta ansvar och inte vara rädd för att kavla upp ärmarna. Samtidigt som du är självständig är du också en proaktiv lagspelare och trivs med unga dynamiska medarbetare. Alla är genuint intresserade av det man gör och har en stark vilja att hjälpa samt förändra patienternas liv till det bättre.

Är Du taggad på att bli en del av något större?


Utbildning, kvalifikationer och erfarenhet

Eftergymnasial utbildning, företrädesvis marknadsföring/ekonomi
Gedigen erfarenhet och ansvar för framgångsrik uppsökande försäljning av medicintekniska produkter till HCP (Health Care Professionells), t ex kliniker, specialister, KOLs
Försäljning i Sverige och gärna Norden, internationellt är meriterande
Etablering av distributörsnätverk är meriterande
Arbete i en entreprenöriell miljö är meriterande
Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Erfarenhet av affärssystem/CRM samt MS Office


Prioriterade kompetenser och färdigheter

Skapar aktivitet, tar initiativ och genomdriver projekt och aktiviteter och fattar tydliga beslut
Förmåga att skapa god kontakt och långsiktiga relationer samt bygger omfattande och effektiva kontaktnät; har ett stort kundfokus, intresse för kundens situation och verklighet
Fokuserar på kundbehov och kundtillfredsställelse, förmåga att planera och organisera
Förmåga att anpassa sig till såväl ändrade förhållanden som till olika människor och situationer
Kommersiellt intresse och förståelse, identifierar affärsmöjligheter och håller sig uppdaterad om marknadstrender


Möjligheter

Du får möjlighet att arbeta i ett företag med hög innovationstakt som med sin första produkt, Tendo OneGrip ger livsförändrande effekt för patienterna.

Tjänsten är nyinrättad vilket innebär stort ansvar och samtidigt stor frihet att bygga upp rollen och organisationen. Det är en viktig och bred roll med ”många hattar”. Därför ser vi gärna att du är en driven och ambitiös person med ett ”growth mindset” och som vill vara med att utvecklas och har stark empati för kunden/patienten.

Detta är en unik möjlighet att få vara med på en spännande utvecklingsresa i ett ungt växande företag, där du blir en viktig nyckelspelare och en del av framgången genom att driva försäljningen av en fantastisk produkt som verkligen förändrar liv!Kontaktinformation

För ytterligare information om tjänsten, kontakta gärna Catharina Herbertsson eller Eva Runnerström, Seniora Rekryteringskonsulter på PeakSearch.
E:
catharina.herbertsson@peaksearch.se
M: +46 706 152 772
E:
eva.runnerstrom@peaksearch.se
M: +46 701 725 379


Ansökan

Ansök gärna direkt på PeakSearch hemsida,
http://www.peaksearch.se eller skicka ditt CV och ett personligt brev till någon av ovan angivna mail-adresser.


Mer information om Tendo AB och dess produkter finns också på https://http://www.tendoforpeople.se