Neola Medical AB
utvecklar medicinteknik för kontinuerlig monitorering av för tidigt födda barns lungor. Så många som ett av tio barn föds idag för tidigt och många av dem behöver intensivvård. Deras lungor är inte färdigutvecklade och därför riskerar de allvarliga sjukdomstillstånd och komplikationer som kan leda till livslånga funktionshinder. Kan man kontinuerligt följa vad som händer i lungorna och tidigt larma läkare och sjuksköterskor vid komplikationer, så kan barnet få snabbare vård och större möjligheter till ett bättre liv.

Neola Medical är ett utvecklingsbolag som nu är i slutfasen för att få godkännande av det amerikanska läkemedelsverket för att påbörja sin försäljning av den medicintekniska produkten Neola. Med sin revolutionerande teknologi kan Neola övervaka för tidigt födda barns lungor i realtid och snabbt upptäcka komplikationer, så att fler barn kan få bättre vård och överleva.

Fokus för bolaget under 2023 är att avsluta tekniska verifieringsstudier av produkten samt inleda en preklinisk studie som görs vid Köpenhamns Universitet. Fokus under 2024 är en klinisk studie i USA på för tidigt födda barn tillsammans med välkända amerikanska sjukhus och universitet.

Bolaget med säte i Lund har idag cirka 10 anställda inom utvecklingsteamet, neonatalläkare samt inom det regulatoriska området.

Denna tjänst är en intressant möjlighet att få jobba inom ett mycket meningsfullt område, direkt med VD och i ett mindre team där alla spelar en betydande roll för bolagets framgång!


Mer information om Neola Medical AB finns på https://www.neolamedical.se

Läs mer

TILLSATT - CEO Assistant




Tjänsten som CEO Assistant

Denna tjänst lämpar sig för dig som är nyexaminerad från universitetet med intresse för marknadsföring alternativt har arbetat något år efter examen, exempelvis som marknadsassistent / CEO Assistant. Om du vill vara en del av ett team, som förbereder att ta livsviktig ny medicinteknik för de för tidigt födda barnen till marknaden, och tycker att det vore spännande att arbeta i ett bolag som är noterat på Nasdaq First North, då är detta rollen för dig.

Som CEO Assistant supporterar du framtagning av underlag för styrelsemöten, bolagsstämma, investerarkommunikation till marknaden samt pressmeddelanden. Du projektleder kapitaliseringsprojekt, tar fram årsredovisning och kvartalsrapporter i samarbete med CEO och CFO. Du samarbetar med läkare och tekniska specialister för att utveckla målgruppsspecifik marknadskommunikation och är ansvarig för bolagets hemsida.

Du bidrar också med kontorsadministration och ordnar aktiviteter för teamet. Då bolaget är litet krävs en positiv ”can do” attityd och en vilja att hjälpa till i både stort som smått.

Du kommer att arbeta nära hela teamet men mest med bolagets VD samt CFO, och rapportera till VD.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Ha det övergripande ansvaret för att driva projekt inom marknadsföring och kommunikation till befintliga och nya aktieägare samt till distributörer, läkare och sjukhus
Vara ansvarig för hemsidan på svenska och engelska inklusive såväl vetenskaplig som finansiell kommunikation
Planera, ta fram och publicera pressmeddelande och innehåll på sociala medier
Arbeta nära CEO och assistera i löpande arbete så som förberedelser av investerarpresentationer, investerarträffar, styrelsemöten och konferenser
Administration och juridik avseende styrelsearbete, bolagsstämma, bolagsformalia och ekonomi
Göra marknadsanalyser i samarbete med till ex. Business Sweden
Kontorsadministration


Den vi söker
Vi letar efter dig som både gillar kommunikation, juridik, finans och administration. Du är självdriven och fokuserad på att leverera resultat. Du är nyfiken, gillar att lära dig nya saker och att samarbeta med olika parter. Du planerar ditt arbete från start till mål, följer upp och har koll på olika deadlines. Du klarar av många uppgifter samtidigt och är beredd på att rycka in på allt, så som man gör i mindre bolag och när man är en del av gänget.

Vi tror att du är en nyexaminerad från universitetet med intresse för marknadsföring eller har arbetat något år på en marknadsavdelning eller som CEO Assistant.


Utbildning, kvalifikationer och erfarenhet
Utbildning på högskolenivå (universitet eller IHM business school) med fokus på ekonomi/ marknadsföring/ juridik, eller annan relevant utbildning
Erfarenhet av projektledning och/eller kommunikation från extraarbete eller arbetsliv är en fördel
Svenska som modersmål samt flytande i engelska i både tal och skrift
Erfarenhet av Indesign eller liknande program är en fördel


Prioriterade kompetenser och färdigheter
Skapar aktivitet, tar initiativ och genomdriver projekt och aktiviteter och fattar tydliga beslut
Stark förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Strukturerar informationen för att tillgodose behoven och förståelsen hos den tilltänkta mottagaren.
Analyserar numerisk och verbal data och alla andra informationskällor, gör rationella bedömningar utifrån tillgänglig information
Planerar aktiviteter och projekt i god tid, utnyttjar tiden effektivt och övervakar arbete gentemot slutdatum
Följer instruktioner, procedurer och policys. Håller sig till tidsplaner och visar engagemang för organisationen.


Möjligheter

Du kommer att få vara med på en spännande och utvecklande resa för att förbättra vården av de för tidigt födda barnen och samtidigt få möjlighet och stöd att växa, både personligt och professionellt. Företaget tror på självledarskap där du tar ansvaret för att uppnå stora resultat.
Du kommer att arbeta med kunniga kollegor i ett dedikerat och hårt arbetande team, och med din insats bidra till att bolaget växer och når en internationell marknad.
Positionen är på heltid och en tillsvidareanställning med bas på företagets kontor i Ideon Gateway i Lund.


Kontaktinformation

För ytterligare information om tjänsten, kontakta gärna Catharina Herbertsson eller Eva Runnerström, Seniora Rekryteringskonsulter på PeakSearch.
E:
catharina.herbertsson@peaksearch.se
M: +46 706 152 772
E:
eva.runnerstrom@peaksearch.se
M: +46 701 725 379


Ansökan
Vi tar emot ansökningar och intervjuar löpande.
Ansök direkt på PeakSearch hemsida,
www.peaksearch.se eller skicka ditt CV och ett personligt brev till någon av ovan angivna mail-adresser.