Laerdal grundades för 80 år sedan i Norge med uppdraget att rädda liv. Företagets trossats är att ingen ska behöva dö eller bli handikappad i onödan under födsel, av plötslig sjukdom, trauma eller pga. bristande patientsäkerhet som resulterar i medicinska misstag.

Företaget är en världsledande leverantör av produkter och lösningar för utbildning inom hälso- och sjukvård, och finns representerat i flertalet länder i både Europa, Amerika och Asien. Områden som Laerdal specialiserat sig inom är utbildning, simulering, livräddning och behandlingsprodukter.


Läs mer

TILLSATT - Marketing Manager

Laerdal är ett passionerat företag präglat av korta beslutsvägar, stor arbetsglädje och engagerade människor som brinner för att rädda liv

Vi söker en Marketing Manager med stor erfarenhhet av att arbeta med marknadsföring samt ett intresse av att utvecklas inom ledarskap och strategi. Som Marketing Manager kommer du ha ett tätt samarbete med den svenska ledningsgruppen och det globala marknadsteamet. Du ansvarar för att designa och utföra integrerade marknadsplaner som stöttar företaget i att nå tillväxtmålen .

I rollen ingår att arbeta med lokala produkt/tjänstelanseringar, intern och extern marknadskommunikation, koordination av utställningar, digital marknadsföring och utförande av andra strategiska initiativ. Som Marketing Manager bidrar du till att utforma strategier för att nå olika kundgrupper och skapa program som bygger efterfrågan. Ditt mål är att stötta säljteamet att nå prospektiva kunder, och förflytta dessa mot ett positivt affärsavslut.

Vi tror att du är en strategisk entreprenör som tillsammans med teamet vill hitta lösningar för att skapa mervärde och tillväxt till företagets tjänster och produkter. Som person ser vi gärna att du är prestigelös, flexibel och du har ett lösningsorienterat arbetssätt med ett stort personligt driv.

Du har tidigare flerårig erfarenhet av marknadsföring och ett stort intresse för att utvecklas vidare inom ledarskap och strategi. Du trivs med ett operativt ansvar och strävar samtidigt efter ett större strategiskt ansvar. Din affärsengelska är av hög kvalitet och det är en fördel om du är van vid finansiella/strategiska affärsanalyser.

Tjänsten är placerad på det svenska huvudkontoret i Stockholm och rapporterar direkt till Country Manager. Marketing Managern är medlem i ledningsgruppen i Sverige.


Möjligheter med uppdraget som Marketing Manager

- Vara del av en mycket attraktiv företagskultur som bygger på möjligheter, entreprenörskap och en strävan att ständigt förbättra och skapa nya möjligheter att rädda liv.
- Arbeta tillsammans med ett väldigt passionerat och engagerat team som brinner för att hjälpa sjukvården och patienter.
- Du får möjlighet att vara med på en fortsatt spännande resa där affärsutveckling, innovation och tillväxt står i fokus. Med korta beslutsvägar och stor handlingsfrihet kan man i hög utsträckning förverkliga de affärslösningar och idéer som bidrar till företagets utveckling och resultat.
- Som Marketing Manager få möjlighet att operationellt utföra och driva utvecklingen av spännande områden och bidra till företagets fortsatta utveckling och tillväxt.
- Goda förutsättningar att ta eget ansvar med ett stort inflytande och med stor frihet agera på affärsmöjligheter, nya produkter och lösningar.
- Få gott om utrymme att vara kreativ genom stora möjligheter att driva nya idéer för både marknadsföring, affärsutveckling och tillväxt.
- Arbeta med en attraktiv och innovativ produktportfölj inom Utbildning, Simulering, Livräddning och Behandlingsprodukter.


Kontakt, intresseanmälan och dialog
För kontakt, intresseanmälan och dialog om tjänsten som Marketing Manager kontakta Magnus Klingberg eller Rebecka Sandelin som är ansvariga Rekryteringskonsulter på PeakSearch.

Kontaktuppgifter:

Magnus Klingberg: magnus.klingberg@peaksearch.se, 070-678 09 92
Rebecka Sandelin: rebecka.sandelin@peaksearch.se, 070-168 08 70