SpectraCures affärsidé är att med sitt egenutvecklade och patentsökta system behandla inre cancertumörer, förlänga överlevnaden för cancerpatienter, samt att verka som kompletterande behandlingsalternativ till andra cancerbehandlingar.

Behandlingsystemet lämpar sig för behandling av inre solida tumörer och som ett första steg har systemet anpassats för behandling av återfall av prostatacancer. I dagsläget är behandlingen av återfall av prostatacancer omstridd då flera metoder medför allvarliga biverkningar.

SpectraCures metod bygger på fotodynamisk terapi (PDT), vilket innebär att vävnaden görs ljuskänslig med hjälp av ett läkemedel. Läkemedlet aktiveras sedan med laserljus för att eliminera cancercellerna.

För mer information gå gärna in på företagets hemsida:
https://spectracure.se/

 

Clinical Study Manager

Vill du vara en del av SpectraCures team och bidra till utveckling av företagets system för behandling av cancertumörer?


Tjänsten:
Clinical Study Manager
Placering: SpectraCure i Lund

PeakSearch rekryterar en Clinical Study Manager till det svenska noterade forsknings- och utvecklingsbolaget SpectraCure vars mål är att eliminera inre cancertumörer och förbättra livskvalitet för cancerpatienter.

Som Clinical Study Manager kommer du ansvara för alla studierelaterade kliniska aktiviteter i SpectraCures pågående och framtida kliniska prövningar för att leverera enligt uppsatta tidslinjer, inom budget och med högsta möjliga kvalitet. Du kommer vara huvudsaklig kontaktperson gentemot läkare och kliniker som ingår i studierna globalt samt koordinera CROs och andra samarbetspartners. Du kommer även att själv monitorera deltagande kliniker i Sverige.

Arbetet innebär många kontaktytor både i Sverige och internationellt vilket ställer höga krav på förståelse för olika kulturer samt stor diplomatisk kompetens. Visst resande kommer att ske i samband med Investigators meetings, monitorsmöten, monitorering, konferenser etc.

Du bör ha goda kunskaper i monitorering av kliniska studier inom medicinteknik och /eller läkemedel. Övergripande kunskap inom studiemetodik och myndighetskrav är meriterande.

Du har ett starkt driv med förmåga att ta initiativ. Med tanke på företagets storlek måste du ha en "can do"-attityd och inte vara rädd för att kavla upp ärmarna. Du är självständig, men gillar också den koordinerande och projektledande rollen för ett team, som arbetar mot ett gemensamt mål. Stark projektlednings- och kommunikationsförmåga är avgörande för att lyckas i denna roll.

Du kommer att rapportera direkt till Head of Clinical Affairs.


Erfarenhet och kvalifikationer
• Relevant universitetsutbildning
• Erfarenhet från kliniska studier inom medicinteknik och/eller läkemedel
• Erfarenhet från monitorering av kliniska studier
• Goda kunskaper inom GCP
• Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
• Van vid arbete i olika datasystem och goda kunskaper i Officepaketet


Kompetenser och egenskaper
• Professionell med stark integritet. Handlingskraftig och engagerande, självgående, ansvarsfull och prestigelös.
• Bygger breda och effektiva kontaktnät inom och utanför organisationen. Nyfiken, utåtriktad och kommer bra överens med personer på alla nivåer.
• God kommunikativ förmåga muntligen och skriftligen, på svenska och engelska. Skriver tydligt och korrekt på ett välstrukturerat och logiskt sätt.
• Välorganiserad, detaljorienterad och effektiv med stark problemlösningsförmåga. Målmedveten samt kundfokuserad och levererar önskat resultat i tid.
• Förmåga att anpassa sig till olika sorters människor och situationer, kan hantera flera uppgifter samtidigt, även när tempot är högt. Växlar enkelt mellan olika arbetsuppgifter och system.

Möjligheter med rollen
• Vara en del av bolagets framtida satsning, att eliminera inre cancertumörer och förbättra livskvalitet för cancerpatienter
• Ha en ledande roll i en viktig och spännande resa tillsammans med ett team av professionella, dedikerade, skickliga kollegor och nyckelpersoner från olika delar av världen
• Vara del av teamet i ett snabbväxande globalt höginnovativt/teknologiskt börsnoterat bolag med informell och prestigelös företagskultur
• Arbeta med stor ”frihet under ansvar” och möjlighet att påverka, i moderna lokaler i centrala Lund
• Arbeta för en mycket attraktiv arbetsgivare med fokus på välmående, medbestämmande, samarbete, gemenskap och personlig utveckling. Företaget erbjuder solida villkor och bra förmåner för anställningen.

Kontakt
För mer information, frågor och intresseanmälan kontakta oss på PeakSearch enligt nedan.

Catharina Herbertsson, Senior Rekryteringskonsult
Catharina.herbertsson@peaksearch.se
+46 (0)70 615 27 72

Eva Runnerström, Senior Rekryteringskonsult
Eva.runnerstrom@peaksearch.se
+46 (0)70 172 5
3 79