Bioglan AB utvecklar, tillverkar och marknadsför läkemedel, medicintekniska produkter, kosttillskott och kosmetika som varje dag hjälper människor över hela världen. I Malmö tillverkas produkter för topikal användning i form av krämer, salvor och geler.

Bolaget fungerar också som ett CDMO och det breda utbudet av tjänster sträcker sig från utveckling till kommersiell tillverkning. Bioglan är en aktiv och engagerad partner som tillhandahåller en heltäckande uppsättning tjänster till sina kunder under hela produktens livscykel.

Bioglan AB ingår i den spanska läkemedelskoncernen Reig Jofré Group. Kvalitetssystemet följer EU GMP (Good Manufacturing Practice) och ISO 13485.

Bioglans produkter som tillverkas av Bioglan eller Reig Jofre är indelade i tre olika affärsområden:

Pharmaceutical Technologies specialiserat på utveckling och tillverkning av sterila och lyofiliserade injicerbara farmaceutiska produkter, samt antibiotika som härrör från penicillin
Specialty Pharmacare fokuserade på utveckling, tillverkning och kommersialisering av specialiteter inom områdena dermatologi främst
Consumer Healthcare med kosttillskott, kosmetika och OTC-produkter

Bioglan har flera strategiskt viktiga projekt i pipeline och ett av dem är arbetet med att förbereda sig för en kommande FDA registrering.

På Bioglan pågår ett större internt arbete med ett antal värdegrundande och kulturskapande aktiviteter. En nyligen genomförd medarbetarundersökning kommer ge viktig information för arbetet framåt. Företaget värderar modiga och nyfikna medarbetare som strävar efter att med hög kvalité både utveckla sig själv och organisationen. Intern rörlighet främjas och som en kompetenshöjande aktivitet har ett omfattande ledarskapsprogram genomförts.

Bioglan AB har ca 100 medarbetare med stor mångfald, med hänsyn till ålder, nationalitet och utbildning, vid anläggningen i Malmö. Organisationen är ansluten till IKEM-förbunden.

För mer information om företaget, följ länken till hemsidan https://bioglan.se/

Läs mer

Project Manager


Företag: Bioglan AB
Tjänst: Project Manager till avdelningen Sales/Product Support
Rapporterar till: Head of CDMO Sales/Product Support
Placering: Malmö, Sverige


Tjänsten som Project Manager

Bioglan är inne i en spännande tillväxtfas. För att stärka upp avdelningen med mer resurser och i samband med det högprioriterade projektet för att erhålla FDA-godkännande, inrättar man nu en helt ny tjänst till avdelningen Sales/Product Support.

Fokus för funktionen "Sales PS" är bl.a. att driva större projekt som tech transfer, API byten, serialiseringsprojekt m.m. Man är också ansvarig för försäljningsprocessen för kommersiella kontraktsuppdrag med internationella uppdragsgivare, vilket gör avdelningen till en mycket central och betydelsefull resurs för bolaget.

Tjänstens huvuduppgift kommer att vara att leda FDA-projektet och tillhörande projektteam, bestående av engagerade medarbetare som delprojektledare inom bl.a. supply chain, IT, kvalitetssäkring och kvalitetskontroll. Rollen omfattar även projektledning av andra framtida projekt samt life cycle management med produktansvar för dedikerade kunders produkter.

Sales-PS teamet består idag av fyra personer med uppgifter inom Projektledning, Business Development, Key Account och Produktsupport.

Du kommer att rapportera till Head of CDMO Sales/Product Support.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

• Projektledning av förberedelse inför FDA registrering inkluderande planering, ledning och uppföljning av projektet samt rapportering till styrgrupp och övriga intressenter

• Projektledning av övriga projekt på Bioglan t.ex. tech transferprojekt eller större ändringsärenden

• Med tilldelat produktansvar driver du förbättringsarbete, ändringsärenden och fungerar som specialist kring frågor för våra kunders produkter


Den vi söker

Vi söker en person med tidigare erfarenhet av att leda komplexa tvärfunktionella projekt i en organisation. För att vara framgångsrik i rollen är du drivande, modig och kommunikativ. Du gillar utveckling och ständiga förbättringar samt att samarbeta prestigelöst tillsammans med kollegor. Du är också en analytiskt tänkande problemlösare med positiv attityd och med en stark initiativrik förmåga. Med vana arbetar du självständigt med många arbetsuppgifter i ett högt tempo och har förmåga att prioritera, genomföra och slutföra arbetsuppgifter, med hög kvalité och struktur. Det är samtidigt viktigt att du är intresserad av ditt område och tycker det är roligt att fortsätta utvecklas och växa tillsammans med Bioglan!


Utbildning, kvalifikationer och erfarenhet

• Relevant akademisk utbildning (t ex Civilingenjör eller Civilekonom)
• Gedigen erfarenhet från projektledning av komplexa projekt
• Erfarenhet inom producerande läkemedelsindustri/medical device
• Arbete enligt GMP är en fördel
• Tidigare arbete med FDA-krav är meriterande
• Flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är ett krav
• Erfarenhet av MS Office


Prioriterade kompetenser och färdigheter

• Skapar aktivitet, tar initiativ och genomdriver projekt och aktiviteter och fattar tydliga beslut

• Förmåga att arbeta med människor, visar förståelse och intresse för andra. Lyssnar, rådfrågar och kommunicerar proaktivt. Visar respekt för andra projektmedlemmars åsikter och bidrag.

• Presenterar och kommunicerar information med självförtroende på ett tydligt och flytande sätt. Uttrycker åsikter, information och kärnan i ett argument på ett klart sätt.

• Fokuserar på kundbehov och kundtillfredsställelse, har förmåga att planera och organisera. Arbetar på ett systematiskt och organiserat sätt. Uppnår genomgående projektmål.

• Förmåga att anpassa sig till såväl ändrade förhållanden som till olika människor och situationer


Möjligheter

Du får möjlighet att leda ett högprioriterat projekt som kommer ha mycket stor påverkan på företagets utveckling framåt.

Tjänsten är nyinrättad vilket innebär stort ansvar och samtidigt en möjlighet att bygga upp rollen.

Bioglan erbjuder:

• Framstående, unika produkter
• Roliga utmaningar och eget ansvar
• Flexibla arbetstider
• Kontinuerlig kompetensutveckling
• Professionell arbetsmiljö med erfarna och yrkesskickliga kollegor
• Centralt kontor i Malmö hamn (med gratis parkering)
• Förmånspaket & utökade ledigheter


Kontaktinformation

För ytterligare information om tjänsten, kontakta gärna Catharina Herbertsson eller Eva Runnerström, Seniora Rekryteringskonsulter på PeakSearch.

E: catharina.herbertsson@peaksearch.se
M: +46 706 152 772
E: eva.runnerstrom@peaksearch.se
M: +46 701 725 379


Ansökan

Ansök gärna direkt på PeakSearch hemsida, www.peaksearch.se eller skicka ditt CV och ett personligt brev till någon av ovan angivna mail-adresser.