GlaxoSmithKline är ett av världens största forskningsbaserade läkemedelsföretag. Vårt mål är att forska och ta fram nya mediciner som gör att människor kan vara mer aktiva, må bättre och leva längre. Globalt omsätter vi cirka 300 miljarder kronor och har en av världens största forsknings- och utvecklingsbudgetar. Vi är knappt 100 000 anställda och har vårt huvudkontor i London. Här i Sverige är vi ett marknadsbolag med omkring 110 anställda som jobbar med kliniska prövningar samt marknadsföring och försäljning av egenvård, läkemedel och vacciner. Läs mer på www,glaxosmithkline.se

 

Key Account Manager, Respiratory

Region Syd/Öst

Tjänstebeskrivning


Tjänst: Key Account Manager, Respiratory

Region: Syd/Öst Jönköping/Östergötland/Kalmar

Rapporterar till: Therapy Area Manager, Respiratory


GlaxoSmithKline är ett av världens största forskningsbaserade läkemedelsföretag. Vårt mål är att forska och ta fram nya mediciner som gör att människor kan vara mer aktiva, må bättre och leva längre. Globalt omsätter vi cirka 300 miljarder kronor och har en av världens största forsknings- och utvecklingsbudgetar. Vi är knappt 100 000 anställda och har vårt huvudkontor i London. Här i Sverige är vi ett marknadsbolag med omkring 110 anställda som jobbar med kliniska prövningar samt marknadsföring och försäljning av egenvård, läkemedel och vacciner. Läs mer på http://www.glaxosmithkline.se

Respiratory
Terapiområdet Respiratory är ett affärsområde inom Primary Care på GlaxoSmithKline (GSK). Respiratory är ett högt prioriterat område för företaget med en spännande produktportfölj. Huvudprodukten i dagsläget Seretide, som är ett väletablerat läkemedel vid astma och kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Flera övriga produkter finns dessutom i pipeline och kommer att ingå i ansvarsområdet i framtiden.

Om tjänsten
Vi söker en Key Account Manager som skall ansvara för försäljningen av prioriterade produkter inom Respiratory i tätt samarbete med övriga teamet. Tjänsten är fältbaserad och innebär ett helhetsansvar för att planera, genomföra och följa upp försäljningsaktiviteter i den egna regionen.

Som Key Account Manager har du försäljnings- och kostnadsansvar för de aktuella produkterna i regionen. Huvudfokus i arbetet är att etablera och utveckla långsiktiga relationer med läkare, vårdpersonal och beslutsfattare inom primär- och specialistvård. Inom specialistvården riktar man sig särskilt till specialister inom lung, allergi och pediatrik.

Jobbet som Key Account Manager innebär stor frihet under ansvar med fokus på slutresultatet. Det betyder att det finns möjligheter och utrymme till att själv och tillsammans med övriga teamet påverka hur arbetet skall läggas upp och genomföras.

Teamet
Key Account Managern rapporterar till Therapy Area Manager Respiratory. I avdelningen finns dessutom specialistkompetens inom säljcoachning, medicin, market access och hälsoekonomi.
I det regionala området syd/öst är det du som fungerar som ansvarig. Dessutom finns motsvarande roller och kollegor i övriga regioner. Teamet arbetar i ett tätt och ömsesidigt samarbete med mycket interaktion.


Kompetensområden

- Vi söker dig som brinner för försäljning och ser möjligheter där andra ser hinder.

- Du är en kundorienterad relationsbyggare som tycker om att träffa folk, inger stort förtroende i kontakten med dem och har en förmåga att påverka din omgivning.

- Du är målmedveten och analytisk med en stark drivkraft att uppnå bra säljresultat och få saker och ting gjorda.

- Du är kreativ och initiativrik i din strävan att hitta nya innovativa vägar som i förlängningen kan innebära bättre försäljning i din region.

- Du skall vara en lagspelare som samarbetar, utvecklar och stöttar övriga teammedlemmar för att nå ännu längre.

- Vi söker dig som har genomgått LIF-utbildning eller motsvarande och har erfarenhet från framgångsrikt säljarbete från läkemedelssektorn. Alternativt kan du vara utbildad apotekare eller biomedicinare med intresse och talang för försäljning.

- Stor fördel med tidigare vana inom respiratory och upparbetade kontakter i regionen.


Möjligheter med rollen
· Spännande säljroll inom Respiratory, ett prioriterat område för GSK
· Arbeta för GSK, ett modernt läkemedelsföretag med stora resurser och stor produkt pipeline
· Bli del av ett kompetent team med härlig stämning
· GSK är en stark etablerad aktör inom Respiratory
· Arbeta med Seretide, en väletablerad produkt på marknaden
· Framtida möjligheter att få delta i nylanseringar

Utvecklingsmöjligheter
Key Customer Manager rollen ger möjlighet till personlig utveckling, baserad på den individuella utvecklingsplanen. Våra anställda är vår viktigaste tillgång. Vi inriktar oss därför på varje enskild medarbetares yrkesmässiga och personliga utveckling. På GSK arbetar vi med individuella utvecklingsprogram och det finns utvecklingsmöjligheter både i Sverige och internationellt.

För mer information om GlaxoSmithKline och om våra produkter gå gärna in på följande webbplatser; http://www.glaxosmithkline.se, http://www.fass.se

Frågor angående tjänsten besvaras av Joakim Folmer-Hansen, konsult på PeakSearch som hjälper GlaxoSmithKline med denna rekrytering.

Joakim Folmer-Hansen, PeakSearch Tel. 08-545 00 100, Mobil. 072-585 95 07,
E-post joakim@peaksearch.se