Företagsbeskrivning
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare (GSK CH), är ett separat företag inom GSK, med produkter i tre segment; Over-The-Counter (OTC), Dental Care och nutritional drinks.

I Sverige är GSK CH en del av den skandinaviska subregionen som inkluderas i North&West Europe (DACH, Scandinavia, och BeNeLux). Skandinavien består av marknaderna Danmark, Sverige, Norge och Finland. GSK CH är det näst största företaget inom tandvårdsprodukter i världen. Dental Care brands som säljs i Sverige är Aquafresh®, Sensodyne®, Bamses®, Parodontax® and Corega®, med produkter som tandkräm, tandborstar, munvatten och fixeringkräm för tandproteser. Sortimentet av Over-The-Counter produkter inkluderar Alvedon® och Panodil® (smärtlindrande), Nezeril® och Nasin® (nässpray och näsdroppar med förlängd, avsvällande effekt). Consumer healthcare produkter säljs i detaljhandel och apotek. Alvedon och Panodil finns både som receptbelagt och receptfritt. 1/3 av försäljningen av paracetamol är receptfritt och 2/3 är receptbelagt.

 

Säljare Rx för receptbelagd Alvedon® och smärta TILLSATT

Positionen Säljare Rx
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare söker en säljare Rx för receptbelagd Alvedon® och smärta till distriktet Karlstad/Örebro/Dalarna (Västernorrland, Jämtland). Ca 90% av tiden kommer fokus att vara i Örebro och Karlstad. Du ingår i ett team på sex säljare och kommer framförallt arbeta med Alvedon 665, långvärkande Alvedon. Målgrupper du arbetar mot är läkare och distriktsjuksköterskor, smärtläkare, kirurger och palliativa vården. Du rapporterar till Veronika Tell som är Expert Manager. Inom Consumer Healthcare arbetar man tvärfunktionellt och Medical Advisor och produktchef finns på huvudkontoret i Hamburg. En del samarbete kommer också att vara med pharmasidan vad gäller upphandling och priser.

Ansvarsområden
· Försäljning av GlaxoSmithKline Consumer Healthcare produkter till sjukvårdspersonal.
· Kundansvar för prioriterade kunder och KOL & VIP kunder i regionerna.
· Hantera Expertgrupper i regionerna.
· Påverka/bearbeta för att komma med i guidelines och rekommendationer i regionerna.
· Marknadsföra och organisera lokala och regionala kundaktiviteter inom relevanta terapiområden.
· Delta i regionala och nationella mässor, nationella och internationella kongresser och andra aktiviteter i regionerna.

Arbetsmetoder
· Arbeta och bidra proaktivt – både självständigt, i teamet och i hela organisationen – för att säkra att kunskap och kreativitet både professionellt och socialt tas till vara, genom sparring, ge/få feedback, ta initiativ, dela kunskap/erfarenhet och att visa omtanke om och respektera andra.
· Definiera, planera och utföra uppdrag och projekt inom sitt område
· Upprätthålla god kunskap om affärsstrukturer, normer, procedurer och processer.
 
 
Profil
Utbildning
Universitetsutbildning
LIF-examen
        
Erfarenhet
Försäljningserfarenhet från Rx produkter, gärna erfarenhet från att sälja Rx smärtlindrande produkter
Duktig säljare med starkt sälj track record
God förståelse av nationella och regionala sjukvårdssystem och dess nyckelpunkter för påverkan.
3-5 års erfarenhet från läkemedelsindustrin
För mer information om tjänsten kontakta Jenny Harding Ringh, Rekryteringskonsult på PeakSearch. Ansök till den här tjänsten på http://www.peaksearch.se.

Kontaktinformation
Jenny Harding Ringh
08-545 001 00
070-235 81 99
jenny@peaksearch.se