Takeda är ett globalt läkemedelsbolag präglat av stark lokal närvaro. Vi gick samman med Nycomed 2011 och finns representerade i ett 70-tal länder där vi strävar efter att arbeta i nära partnerskap med vården. Takeda utvecklar och marknadsför såväl receptfria som receptbelagda läkemedel. Våra terapiområden inkluderar hjärta/kärl, metabola sjukdomar, gastroenterologi, onkologi, CNS-sjukdomar, inflammatoriska och immunologiska sjukdomar, lungsjukdomar och smärta. Genom världsledande forskning förbättrar vi patienters hälsa och erbjuder innovativa lösningar för vården. Företaget har omkring 30 500 anställda. Huvudkontoret ligger i Osaka, Japan. Det svenska huvudkontoret finns i Solna och har ett 40-tal medarbetare. Läs mer på http://www.takeda.se

 

Fältbaserad Produktchef Onkologi Södra Sverige TILLSATT

Rollen som Fältbaserad Produktchef Onkologi, södra Sverige

Om tjänsten, ansvar och arbetsuppgifter
Som PC ansvarar du för marknadsföring och försäljning av företagets onkologiportfölj i södra Sverige. Vidare är du som PC marknadsansvarig Sverige för Takedas kommande produkt inom Multipelt Myelom (ixazomib citrate).

Dessutom är du som PC delansvarig för Market Access arbetet inom Multipelt Myelom och medlem av Market Access teamet.

PC Onkologi kommer att lägga mycket tid och fokus på att förbereda marknaden för den nya produkten som skall lanseras samtidigt som du fungerar som KAM för den etablerade produkten Adcetris i södra Sverige.

PC är ansvarig för strategi, marknadsplan och aktiviteter för Sverige (PC Multipelt Myelom) regionen (KAM onkologiportföljen).

Som PC ansvarar du för att analysera marknaden, omvärlden, kunderna och konkurrenterna för respektive produkt och indikationsområde.

PC ansvarar för utveckling och genomförande av marknadsundersökningar för aktuella produkter i samarbete med BUD.

PC ansvarar för utveckling och produktion av kampanjer, utställningar, säljstöd, marknads- och promotionmaterial för den nya produkten inom Multipelt Myelom.

PC ansvarar vid behov för utveckling av Public Relations aktiviteter för den nya produkten inom Multipelt Myelom.

Vidare skall PC proaktivt identifiera utmaningar och möjligheter för produkterna på marknaden. Du kommer att arbeta tätt med BUD och RAM (Regional Area Managers) för att bistå med den marknadsföring och det marknadsstöd som de behöver.

Rollen innebär mycket korsfunktionellt arbete med olika funktioner på Takeda, huvudsakligen i Sverige, men också internationellt (se nedan Interna Takeda samarbetspartners).

Med rollen följer kontakt och samarbete med leverantörer och konsulter inom marknadsföring, reklam, tryck och PR.

Som KAM södra Sverige ansvarar du för att utveckla onkologiaffärerna i södra Sverige. Det är av stor vikt att etablera och utveckla långsiktiga relationer med beslutfattare och specialister inom onkologi och hematologi. I ansvaret ingår även kontakt med expertgrupper samt nätverk inom onkologi och hematologi.

PC arbetar i nära samarbete med vården och kunderna för att uppnå bästa möjliga lösningar utifrån deras behov. Det innebär utveckling av olika typer av samarbeten, utbildning, projekt och initiativ tillsammans med vården.


Kvalifikationer och kompetenser

Den vi söker
Vi söker en framgångsrik, självgående och resultatorienterad Fältbaserad Produktchef, gärna med erfarenhet från terapiområdet hematologi/onkologi. Du har lätt att bygga goda och varaktiga relationer och att du är en duktig kommunikatör såväl muntligt som skriftligt.

Det är viktigt att du har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i ett marknads- och affärssammanhang för att kunna göra en adekvat affärsanalys. Du är mål- och resultatinriktad, har ett strukturerat arbetssätt och är bra på att prioritera, ta snabba beslut och få saker och ting gjorda.


Kvalifikationer
·
Akademisk examen inom t ex marknadsföring, naturvetenskap, farmaci, sjuksköterska eller ekonomi
· Flera års erfarenhet av framgångsrik försäljning av läkemedel mot sjukvården med dokumenterade goda försäljningsresultat
· Erfarenhet från produktansvar och marknadsföring av läkemedel
· Gedigen erfarenhet av arbete inom onkologi och/eller hematologi
· Erfarenhet från Market Access arbete är meriterande
· Godkänd LIF-utbildning
· Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
· God kunskap i MS Office och CRM-system
· Körkort

Kompetenser
·
Vi söker en PC som brinner för affärer och marknadsföring. Du ser möjligheter där andra ser hinder.
· Du har mycket god kompetens inom marknadsföring och Key Account Management
· Du är beslutsam och duktig på att planera, starta, genomföra och följa upp projekt och aktiviteter
· Du är målmedveten med en stark drivkraft att uppnå bra affärsresultat och nöjda kunder
· En god analytisk förmåga är nödvändig för att förstå vad som driver affärerna för produkterna i din portfölj, och kreativt utveckla lösningar baserat på det är en nyckel till framgång.
· Du är en duktig relationsbyggare
· Du är en bra lagspelare som samarbetar, utvecklar och stöttar övriga teammedlemmar för att nå ännu längre
· Du är kreativ och initiativrik i din strävan att hitta nya innovativa vägar som utvecklar affärerna i Sverige och i regionen
· Du är en skicklig kommunikatör och presentatör
· Du arbetar självständigt

Möjligheter med tjänsten som Fältbaserad Produktchef Onkologi
·
Att arbeta på Takeda, ett företag i tillväxt med en av läkemedelsbranschens bästa forskningsportföljer och produkt-pipelines inom onkologi
· Som huvudansvarig marknadsförare få möjlighet att lansera en ny spännande produkt vid Multipelt Myelom
· Som nyckelspelare i teamet vara med och påverka arbetet inom onkologi i en dynamisk organisation med korta beslutsvägar
· Vara med i en spännande tillväxtfas inom onkologi på Takeda som skall bli företagets största terapiområde

Kontakt
För information, frågor och intresseanmälan för tjänsten som Fältbaserad Produktchef Onkologi, kontakta Magnus Klingberg eller Jenny Ringh Rekryteringskonsulter på PeakSearch.

Jenny: Tel +46-(0)8-545 00 100 +46-(0)70 235 81 99
E-post jenny@peaksearch.se
Magnus: Tel +46-(0)8-545 00 100, +46-(0)70-678 09 92
E-post magnus.klingberg@peaksearch.se
Rekryteringen sker löpande ansök snarast på http://www.peaksearch.se.