KARL STORZ Endoskope är ett internationellt ledande företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför en rad olika produkter inom området endoskopi. Företaget, som är ett familjeföretag, bildades för 65 år sedan i staden Tuttlingen, Tyskland och finns representerat över hela världen genom egna dotterbolag eller lokala representanter med närmare 6000 anställda.

Det svenska dotterbolaget KARL STORZ ENDOSKOP SVERIGE AB grundades 1991 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Det är idag 27 personer som arbetar med marknad och försäljning samt service mot den svenska sjukvården där KARL STORZ byggt upp en stabil verksamhet även innefattande utbildning för såväl kirurger som operationssköterskor och medicintekniker.

 

Distriktsansvarig säljare/Produktspecialist TILLSATT

Möjligheter
KARL STORZ marknads- och försäljningsorganisation utgår från fyra endoskopiska inriktningar. Övre endoskopi som omfattar bland annat specialiteterna öron- näsa- hals, anestesiologi, plastik- oral- neuro- samt thoraxkirurgi. Nedre endoskopi omfattar framförallt urologi, kirurgi, gynekologi samt endo-vaskulär kirurgi. Endoskopi inom Ortopedi- och Sportmedicin och det fjärde inom inriktning mot GI.
KARL STORZ har en mycket stark ställning på marknaden med ett gott rykte att sälja högkvalitativa och i vissa fall unika produkter.
Detta är en spännande möjlighet att bli en viktig representant för KARL STORZ och en nyckelperson i ”team nedre endoskopi”. Du kommer att erbjudas stora möjligheter att påverka och vidareutveckla marknaden inom ditt geografiska ansvarsområde som är Skåne, Halland, Blekinge, Jönköpingslän och Kronoberg. Du kommer att få en gedigen utbildning av företagets endoskopiprodukter och dess kunder. För rätt kandidat finns en potential för personlig och professionell utveckling i en koncern med dotterbolag runt om i världen. Företaget har haft en positiv utveckling under de senaste åren och även de kommande åren ser mycket ljusa ut med intressanta utmaningar och en innovativ produktutveckling.

Tjänsten – en möjlighet för en driven säljare
Nu söker vi en Distriktsansvarig säljare/produktspecialist med ett ansvar för att marknadsföra företagets endoskopiska produkter på sjukhus och sjukvårdsinrättningar inom det geografiska ansvarsområdet och med eget budgetansvar. Du kommer att ansvara för produkterna inom ”nedre endoskopi” som innefattar områdena; urologi, kirurgi, gynekologi och thoraxkirurgi. Tillsammans med försäljningschef planerar och fastställer du försäljningsbudget samt egen omkostnadsbudget. För att lyckas med din målsättning måste du ha kontinuerlig kontakt och dialog med befintliga samt potentiella kunder på sjukhus och privata kliniker. Du kommer att vara kunden behjälplig med information, produktutbildning och rådgivning. Vidare ska du övervaka kundernas utveckling och behov av ny/uppdaterad utrustning samt delta aktivt i samband med igångsättande av levererad utrustning. Det krävs att du har en stor förmåga att ha många ”bollar” i luften samtidigt.
Positionen kräver en mycket försäljningsdriven person med förmåga att åstadkomma mervärdesskapande samarbeten som resulterar i korta och långsiktiga affärsresultat. Det är mycket viktigt att du har en uttalad kommunikativ förmåga, har en tydlig social talang och en förmåga att upprätthålla långsiktiga kundrelationer. Du är lyhörd och kreativ samt har förmåga att tänka utanför boxen för att kunna hitta och starta nya samarbetsprojekt med kund.
Ditt geografiska ansvarsområde är Skåne, Halland, Blekinge, Jönköpings län samt Kronoberg. Du kommer att delta och i vissa fall ansvara för utställningar, möten och kurser inom och utanför din region vilket kommer att innebära cirka 30 hotellnätter per år. Du ska ha bostadsorten i ditt geografiska ansvarsområde.

Kvalifikationer
Krav:
Lägst gymnasial utbildning; önskvärt med sjukvårdsbakgrund
Minst 3 - 4 års branscherfarenhet med inriktning på endoskopi och teknik
Gedigen säljerfarenhet
Goda kunskaper och erfarenhet av MS Office
B-körkort

Önskvärt:
Erfarenhet av att driva och strukturera projekt
Erfarenhet att arbeta både självständigt såväl som i team

Språk:
Flytande svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt

För mer information om tjänsten och förfrågningar – kontakta Jarl Molin, rekryteringskonsult på PeakSearch.
Tel: 08- 545 00 100, Mob: 070-560 20 56
jarl.molin@peaksearch.se
http://www.peaksearch.se