Medidyne i Sverige

Verksamheten i Sverige startade 2006 och är en del av en Nordisk företagsgrupp, med ett privatägt moderbolag i Danmark. Medidyne har ca 50 anställda i Norden med representation i samtliga nordiska länder.

I Sverige finns för närvarande sju medarbetare, en åttonde på väg in, samt ytterligare direkta kollegor i Danmark som sköter service, lager, ekonomi, ordermottagning med mera.
  
Vår affärsidé är att förse den svenska sjukvårdsmarknaden med produkter och lösningar för akut- och intensivvård av hög kvalitet. De produkter vi representerar skall leda utvecklingen till förbättrad sjukvård med ökad överlevnad som den viktigaste målsättningen.

Medidyne är en agentur med många innovativa och starka produkter och varumärken från ledande leverantörer i sin portfölj. I portföljen finns bland annat ventilatorer, övervakningsutrustning, defibrillatorer med mera från ledande varumärken. För mer information gå in på http://www.medidyne.se.

Medidyne har haft en mycket positiv utveckling i marknaden och har en målsättning att fortsätta växa framöver. Försäljningen i Sverige har fördubblats de senaste åren och var drygt 40 miljoner SEK 2014.

Företaget har ett gott renommé med produkter av hög kvalitet och en god service. Ambitionen för Medidyne är att ständigt ligga i framkant med sitt erbjudande
Vi har definierat tre grundläggande värden som speglar vårt dagliga arbete: 

· Engagemang
· Professionalism
· Ansvarskänsla

Genom dessa värden hoppas vi att vi kan göra skillnad.
Det svenska huvudkontoret ligger i Ängelholm i nordvästra Skåne.

 

Key Account Manager Medicinteknik Stockhom, Mellersta och Norra Sverige TILLSATT

Key Account Manager Mellersta & Norra Sverige – Medidyne

Lämplig bostadsort:
Stockholm, Mälardalen, norra Sverige

Rapportering:
VD Sverige


Arbetsbeskrivning

Medidyne teamet
Rollen som KAM mellersta & norra Sverige är en nyckelspelare i det Svenska Medidyne teamet som idag består av VD, Affärsområdeschef, Servicechef, fyra Key Account Managers och Säljsupport. Du rapporterar till VD och har ett nära samarbete med din kollega och motsvarighet i södra Sverige. Övriga tre KAM kollegor ansvarar för andra delar av Medidynes produktportfölj. Det finns även kollegor inom service i Danmark och Finland. Övriga funktioner som administration, marknadsföring, lager med flera finns på Medidynes nordiska huvudkontor utanför Köpenhamn i Danmark. Du har också regelbunden kontakt med leverantörerna.

Produkterna
Tjänsten innebär ett ansvar för försäljningen av flera avancerade medicintekniska produkter med hög kvalitet och stor potential. Produkterna och varumärkena som ingår i din portfölj är EZ-IO, Welch Allyn, AccuVein, AMBU, Pulsoximetri, Iradimed och StatPacks. Fokus är framförallt på EZ-IO (Intraosseös infart), WelchAllyn (spotcheck-utrustning) och AccuVein (venskanner). Medidyne har nyligen tagit över agenturen för EZ-IO. WelchAllyn ett känt varumärke på marknaden. Medidyne har vunnit en del upphandlingar med ambitionen att fortsätta växa framöver. För mer information om produkterna, gå in på http://www.medidyne.se.

Kunderna
I målgruppen för säljarbetet finns bland annat sjukvårdspersonal, beslutsfattare inom landstingen, inköpare, referensgrupper, materialkonsulenter, MTA tekniker och upphandlingsgrupper. Användarna av produkterna arbetar främst inom ambulanssjukvård, akutsjukvård och intensivvård med potential för fler avdelningar på sjukhusen t ex barnkliniker och ortopedkliniker.


Den vi söker

Vi söker en självgående KAM med starkt driv som motiveras av att bygga relationer, träffa kunder och skapa resultat. Det är viktigt att du tar ett eget ansvar för planering och kundaktiviteter. Du är målmedveten och strukturerad med en förmåga att prioritera och få saker att hända. Du är en duktig kommunikatör och har en förmåga att påverka din omgivning.

Erfarenhet & Kvalifikationer
· Erfarenhet av framgångsrikt säljarbete med sjukvården som kund
· Gärna högskoleutbildning t ex sjuksköterska
· Erfarenhet från avancerad Medicinsk teknik
· Intresse för teknik är en fördel
· Klinisk erfarenhet är en fördel
· Svenska och Engelska, flytande i både tal och skrift.
· Resande ca 3-4 fältdagar/vecka
· 2-3 övernattningar per vecka
· Du skall vara en bra kommunikatör och ha bra social kompetens.
· Goda IT-kunskaper
· Körkort

Kompetenser
· Driven, engagerad och har en hög aktivitetsnivå
· Stark relationsskapare
· Mål- och resultatfokuserad
· Övertygande
· Duktig kommunikatör
· Serviceinriktad
· Förmåga att anpassa ditt beteende till förändringar och utmaningar
· Tillämpar expertis och teknologi på ett framgångsrikt sätt


Möjligheter med tjänsten som KAM

· Ansvara för att utveckla och driva försäljningen i ett högt prioriterat
affärsområde på Medidyne
· Fritt tänkande och agerande under ansvar
· Tillsammans med kollegor vara en viktig spelare i företagets fortsatta
utveckling
· Vara del av ett professionellt och väl sammansatt team med god stämning
och tätt samarbete
· Arbeta i ett framgångsrikt, dynamiskt och expansivt företag, med starka
varumärken och högkvalitativa produkter inom attraktiva områden
· Utvecklingsmöjligheter på företaget
· Produktutbildning hos leverantörerna


Kontakt

För mer information, frågor och intresseanmälan för tjänsten som Key Account Manager mellersta & norra Sverige, kontakta Jenny Ringh, Rekryteringskonsult på PeakSearch.

Kontakt: Jenny Ringh, Rekryteringskonsult
Tel: +46-(0)8-545 00 100
Mob: +46- (0)70-235 81 99
E-post: jenny@peaksearch.se
Webb: http://www.peaksearch.se