Fiomi Diagnostics AB är ett företag inom klinisk diagnostik som utvecklar diagnostiska testkit för hjärtsjukdomar. Företaget ägs av Trinity Biotech plc på Irland som utvecklar och säljer även andra testkit, bl.a inom infektionssjukdomar, autoimmuna sjukdomar, hemoglobinsjukdomar och diabetes. Trinity Biotech är börsnoterat i USA och har filialer runt om i världen med försäljning i mer än 75 länder.

Fiomi Diagnostics AB startades ursprungligen av en grupp framgångsrika svenska forskare, och har idag totalt ca 35 personer på det svenska kontoret som ligger beläget i Uppsala Science Park. Fiomi utvecklar och producerar en specifik kapillärdriven flödesteknik med hjälp av mikropelare i plast. Denna plattform ger extremt känsliga, mycket reproducerbara, kvantitativa och multiplexade resultat vilket gör Fiomis teknik betydligt mer exakt än dagens etablerade point-of-care tester på marknaden.

 

Senior Utvecklingsingenjör till Fiomi - Diagnostics - TILLSATT

Företag: Fiomi Diagnostics AB

Position: Senior Utvecklingsingenjör

Plats: Fiomi i Uppsala

Syfte med tjänsten
Som Senior Utvecklingsingenjör deltar man i utveckling, produktion och teknisk service av företagets instrument och tillbehör till instrument. Arbetets tyngdpunkt ligger på systemintegration av instrumentet, tillbehör till instrumentet och företagets testkasetter.

Kvalifikationer
· Civilingenjör
· Gedigen erfarenhet av instrumentutveckling, mätteknik och gärna optiska system
· Några års erfarenhet av projektledning
· Behärska engelska i tal och skrift
· Erfarenhet av arbete inom regulatoriskt kontrollerad verksamhet

Vi söker en strukturerad och noggrann lagspelare som tycker om att ta ett stort eget ansvar för sitt arbete.

Det är viktigt att man som Senior utvecklingsingenjör kan ta initiativ och vill framåt, utveckla och förbättra. I tjänsten ingår felsökning av instrumentet och tillbehören, varför man ska vara intresserad av och ha förmåga att lösa problem och komma med idéer.

Arbetsgruppen jobbar tätt tillsammans, därför är kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga av stor vikt. Du ska också vara självständig och kunna planera och ta ansvar för arbetsuppgifter. Förutom detta bör du kunna uttrycka dig i skrift då dokumentation är en del av det dagliga arbetet.


Önskvärda kvalifikationer
· Instrumentutveckling inom liknande verksamhet, d v s inom medicinteknik i allmänhet och diagnostik i synnerhet.
· Optiska mätinstrument
· God förståelse av inbyggda system; förutom hårdvara även gränssnittet mot mjukvara.
· Patentansökningar


Möjligheter med rollen
Som Senior Utvecklingsingenjör kommer du att ställas inför många intressanta frågeställningar. Du får möjlighet att vara med att förbättra och utveckla teknologin och nya metoder.

Fiomi är ett företag som ligger i framkant inom diagnostik och snabbtester för hjärt –och kärlsjukdomar. Företaget strävar efter att ge alla medarbetare ett stort individuellt ansvar för sitt arbete och sin arbetssituation. I det ingår stora möjligheter att påverka och ta initiativ inom sina egna ansvarsområden.

För att möjliggöra det har Fiomi utvecklat en innovativ och kreativ kultur med korta beslutsvägar och lokalt beslutsfattande så långt som möjligt. Kontakten med Trinity Biotech är god och de fungerar mer som stöd än som styrande.

I Uppsala samarbetar avdelningar tätt tillsammans och det är en god och hjärtlig stämning på alla nivåer.

För rätt kandidat finns det goda möjligheter att utvecklas inom rollen och eventuellt på sikt även få en ledande roll i gruppen.

Kontakt
För mer information om rollen som Laboratorieingenjör, vänligen kontakta Kristin Bolund, Rekryteringskonsult, PeakSearch.
Mobil: +46 (0)70-386 89 69
E-post: kristin.bolund@peaksearch.se