BergmanLabora
BergmanLabora AB är en av Sveriges ledande leverantörer till den svenska laboratoriemarknaden. Vårt huvudkontor ligger i Danderyd med filial i Göteborg.
BergmanLaboras affärsidé är att tillhandahålla instrument från världens främsta tillverkare av labinstrument och produkter för mikroskopi. Vi utför teknisk service så instrumenten ger tillförlitliga resultat under hela livslängden samt förmedlar kunskap om applikationer och handhavande. 
BergmanLabora AB ingår i AddLife AB, noterad på Nasdaq OMX Stockholm (notering 16 mars 2016). AddLife förenar det större bolagets styrka med entreprenörens engagemang och affärsmannaskap. Våra systerbolag inom lab är BioNordika i Sverige , Holm & Halby i Danmark, BioNordika Bergman i Norge och BioNordika OY i Finland. 
Företaget grundades 1906 och har byggt framgångarna på att hjälpa våra kunder att lösa möjligheter/problem på enklaste och mest effektiva sätt. Våra säljare, produktspecialister, innesäljare samt servicetekniker har mycket goda kund- och produktkunskaper. Genom en hög servicegrad, lättillgänglighet och en väl fungerande logistik ger vi våra kunder högsta prioritet.
Söker du totallösningar hjälper vi till med installation, igångkörning, validering, utbildning och service. Vi står också för snabba leveranser av apparater/instrument, tillbehör och förbrukningsartiklar till instrumenten.
Läs mer på http://www.bergmanlabora.se

Ett av företagets fokusområden är mikroskopi där BergmanLabora är exklusiv återförsäljare av Nikon Instruments i Sverige. Läs mer på http://www.nikoninstruments.com.

 

Säljare Mikroskopi (Nikon), Göteborg TILLSATT

Affärsansvar för marknadsledande produkter inom mikroskopi

Säljare Mikroskopi (Nikon) - Göteborg

Tjänsten: Säljare Mikroskopi (Nikon) - Göteborg

Rapporterar till: Försäljningschef Mikroskopi (placerad på huvudkontoret i Danderyd)

Region: Västra Götaland, Värmland, Halland

Lokalisering: Göteborg/Västra Götaland med en hel del resor i regionen västra Sverige

” Vår ambition är att uppnå långvariga affärsrelationer och att du som kund har högsta prioritet är en självklarhet för oss. Kunskap, leveranssäkerhet, hög servicegrad och tillgänglighet är våra nyckelord”.  BergmanLabora

Tjänsten som Säljare Mikroskopi

Då vår Säljare inom mikroskopi sedan många år inom kort går i pension så söker vi nu hans efterträdare.

Som teknisk säljare inom mikroskopi ansvarar du för att driva försäljningen av Nikons mikroskopiprodukter i Västra Sverige med fokus på kunder inom Life Science (sjukhus, universitet och forskning).

BergmanLabora är exklusiv återförsäljare av Nikon Instruments i Sverige och du kommer att fokusera på Life Science anpassade lösningar inklusive försäljning av mätmikroskop, stereomikroskop samt specifika konfigurationer anpassade efter kundernas önskemål och behov. Du blir en del av ett kompetent mikroskopiteam och har stöd av Nikons instrumentspecialister för att skapa affärer, tillväxt och nöjda kunder.

Som Säljare Miroskopi är du ansvarig för hela säljcykeln. Där ingår planeringen av säljarbetet i regionen från kontakt med prospektiva kunder, införsäljning, demonstration, avtal, installation (enklare & koordinering), utbildning, service (koordinering) och uppföljning. Underhåll, merförsäljning och bearbetning av befintliga kunder är högt prioriterat. I rollen ingår att ha ett stort kundfokus och genomföra säljaktiviteter såsom kundbesök, nykundsbearbetning, medverka på utställningar, mässor samt att anordna möten och demonstrationer. Du är delansvarig för upphandlingar och förhandlar priser och villkor och ansvarar för att budgeten uppnås.

Viktiga framgångsfaktorer för tjänsten är en hög närvaro hos kunder och användare samt en förmåga att uppfylla kundernas behov och leverera mervärde genom lyhördhet och service. Vidare en stor kunskap om produkterna för rådgivning och optimal användning i kundsammanhanget. Att identifiera potentiella affärer och proaktivt agera på dem såväl kvantitativt som kvalitativt är också högt värderat för tjänsten.

Profil
Vi söker dig med erfarenhet av försäljning mot sjukvården, forskning eller akademin. Du har troligen en naturvetenskaplig högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av mikroskopi eller närliggande tekniska produkter är meriterande liksom erfarenhet av upphandlingar och förhandlingar med kunder och inköpare. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har god datorvana. Körkort är ett krav.

Som person är du självgående, har ett stort driv att göra affärer och blir stimulerad av nöjda kunder. Du har en hög social kompetens och trivs med att ha en hög närvaro hos kunder och prospekts.
Du är lösningsfokuserad med ett intresse att hitta rätt lösning för respektive kund.
För att trivas hos oss tror vi att du delar våra kärnvärden som är Enkelhet, Effektivitet, Förändring, Ansvar och Frihet.

Möjligheter med rollen
BergmanLabora är ett väletablerat och välrenommerat företag inom mikroskopi. Företaget har en mycket stark organisation lokalt i Sverige med mycket resurser som ger möjligheter och upplevda fördelar för kunderna. BergmanLabora är en högt värderad arbetsgivare med en positiv företagskultur, nöjda medarbetare och låg personalomsättning.
Som exklusiv återförsäljare av Nikon, som är en av marknadsledarna inom mikroskopi har du tillgång till en bred och attraktiv produktportfölj som ständigt utvecklas. BergmanLabora erbjuder ett varierande och stimulerande arbete med mycket frihet under ansvar.
Tjänsten som Säljare mikroskopi är bred med ett övergripande ansvar och innebär en bra mix av självständigt arbete, i kombination med teamarbete där du blir en nyckelkompetens i ett mycket kompetent team. Tjänsten är tillsvidare och med start så snart som möjligt/efter överenskommelse.

Kontakt
Vid intresse eller frågor om tjänsten som Säljare Mikroskopi på BergmanLabora är du välkommen att kontakta Jenny Ringh eller Magnus Klingberg, Rekryteringskonsulter på PeakSearch.

Kontaktuppgifter:
Jenny Ringh: 08-545 00 100, 070-235 81 99, jenny@peaksearch.se

Magnus Klingberg: 08-545 00 100, 070 678 09 92, magnus.klingberg@peaksearch.se

Sök tjänsten direkt på http://www.peaksearch.se