Fiomi Diagnostics AB är ett företag inom klinisk diagnostik som utvecklar diagnostiska testkit för hjärtsjukdomar. Företaget ägs av Trinity Biotech plc på Irland som utvecklar och säljer även andra testkit, bl.a inom infektionssjukdomar, autoimmuna sjukdomar, hemoglobinsjukdomar och diabetes. Trinity Biotech är börsnoterat i USA och har filialer runt om i världen med försäljning i mer än 75 länder.

Fiomi Diagnostics AB startades ursprungligen av en grupp framgångsrika svenska forskare, och har idag totalt ca 37 personer på det svenska kontoret som ligger beläget i Uppsala Science Park. Fiomi utvecklar och producerar en specifik kapillärdriven flödesteknik med hjälp av mikropelare i plast. Denna plattform ger extremt känsliga, mycket reproducerbara, kvantitativa och multiplexade resultat vilket gör Fiomis teknik betydligt mer exakt än dagens etablerade point-of-care tester på marknaden.

 

Två Processingenjörer till Fiomi Diagnostics - TILLSATT

Företag: Fiomi Diagnostics AB

Position: 2st Processingenjörer

Plats: Fiomi i Uppsala

Syfte med tjänsten
Som Processingenjör arbetar man tvärfunktionellt med processtekniska frågor och förbättringsarbete. Arbetets tyngdpunkt ligger i att effektivisera automatiseringen och korta produktionstiden.

Kvalifikationer
· Civilingenjör
· Gärna några års erfarenhet av processutveckling eller som processingenjör
· Behärska svenska och engelska i tal och skrift
· Erfarenhet av arbete inom regulatoriskt kontrollerad verksamhet

Vi söker en driven och engagerad lagspelare som tycker om att ta ett stort eget ansvar för sitt arbete.

Det är viktigt att man som Processingenjör kan ta initiativ och vill framåt, utveckla och förbättra. Därför måste du också vara noggrann, strukturerad och ansvarstagande. I tjänsten ingår att driva förbättringsprojekt, varför man ska vara intresserad av och ha förmåga att lösa problem och komma med idéer.

Arbetsgruppen jobbar tätt tillsammans, därför är kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga av stor vikt. Du ska också vara självständig och kunna planera och ta ansvar för arbetsuppgifter. Förutom detta bör du kunna uttrycka dig i skrift då dokumentation är en del av det dagliga arbetet.

Önskvärda kvalifikationer
· Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
· Erfarenhet av MiniTab, eller liknande mjukvara.

Möjligheter med rollen
Som Processingenjör kommer du att ställas inför många intressanta frågeställningar. Du får möjlighet att vara med att förbättra och utveckla produktionsprocessen för befintliga och nya produkter.

Fiomi är ett företag som ligger i framkant inom diagnostik och snabbtester för hjärt –och kärlsjukdomar. Företaget strävar efter att ge alla medarbetare ett stort individuellt ansvar för sitt arbete och sin arbetssituation. I det ingår stora möjligheter att påverka och ta initiativ inom sina egna ansvarsområden.

För att möjliggöra det har Fiomi utvecklat en innovativ och kreativ kultur med korta beslutsvägar och lokalt beslutsfattande så långt som möjligt. Kontakten med Trinity Biotech är god och de fungerar mer som stöd än som styrande.

I Uppsala samarbetar avdelningar tätt tillsammans och det är en god och hjärtlig stämning på alla nivåer.

För rätt kandidat finns det goda möjligheter att utvecklas inom rollen och eventuellt på sikt även få en ledande roll i gruppen.


Kontakt
För mer information om rollen som Processingenjör, vänligen kontakta Kristin Bolund, Rekryteringskonsult, PeakSearch.
Mobil: +46 (0)70-386 89 69
E-post: kristin.bolund@peaksearch.se