Merck, som grundades 1668 och är världens äldsta läkemedels- och kemiföretag, har sedan grundandet stått för innovation, affärsframgångar och ansvarsfullt företagande. Familjen Merck är fortfarande majoritetsägare till företaget och utgör grunden för ett stabilt företag.

Merck med närmare 40 000 medarbetare i 66 länder är idag ett ledande globalt företag, för innovativa och högkvalitativa högteknologiska produkter uppdelat i tre divisioner - Healtcare, Life Science och Performance Materials där HealtCare (Merck Biopharma) är den division som ansvarar för läkemedel med huvudkontor i Darmstadt, Tyskland. Inom detta område utvecklar, tillverkar och marknadsför man receptbelagda läkemedel i 150 länder inom cancer, multipel skleros, infertilitet, endokrina och metabola sjukdomar samt hjärt- och kärlsjukdomar. Merck Biopharma har ett uttalat åtagande att leverera nya behandlingar inom neurologi, immunonkologi och immunologi.

I Sverige har Merck Biopharma ett 40-tal anställda med nordiskt kontor i Stockholm. För mer information hänvisas till företagets hemsida; http://www.merckserono.se.

 

Market Access Manager TILLSATT

Möjligheter
Merck Biopharma har en stark ställning på den svenska marknaden med gott rykte bland kunderna att marknadsföra egna framforskade innovativa produkter. Om man väljer Merck Biopharma innebär det att:

· arbeta med att lansera ny produkt vid Multipel Skleros (MS)
· arbeta i ett ledande och etablerat företag inom multipel skleros, cancer, infertilitet, endokrina och metabola sjukdomar samt med hjärt-kärlsjukdomar
· arbeta i ett modernt, långsiktigt och stabilt familjeföretag med stora resurser och med en mycket intressant produktpipeline
· arbeta i ett företag med ”platt” organisation, korta beslutsvägar och med ett stort personligt ansvar.
· bli del av ett kompetent team med härlig stämning
· tätt samarbete med bland annat Product Manager / Head of Health Policy and Market Access samt VD

Tjänsten som Market Access Manager NDD (Neuro Degenerative Diseases) innebär ett helhetsansvar att optimera lanseringen av Mercks nya läkemedel vid behandling av MS-patienter genom proaktiv dialog/kontakt med ansvariga tjänstemän och politiker i landsting/sjukvård, läkemedelskommittéer etc. samt med kunder för att uppnå bästa möjliga lösningar.
Tjänsten rapporterar till Head of Health Policy & Market Access och du kommer att utgå från ditt ”hemmakontor”.

Tjänsten
Du kommer att vara med att lansera ett läkemedel mot multipel skleros (MS). För att lyckas i ditt Market Access arbete måste du ha erfarenhet av att samverka med ansvariga tjänstemän och politiker inom landsting/sjukvård/ myndigheter samt kunderna för att bilda opinion, påverka beslut och budgetallokering till MS området. För att lyckas i detta arbete krävs ett tätt tvärfunktionellt samarbete med Product Manager / Head of Health Policy and Market Access /Medical dept. samt VD. Detta gäller bland annat vid utveckling/utformning av Market Access dokumentation med syfte att tydliggöra värdet av produkten för de olika målgrupperna.

Målgruppen för arbetet innefattar beslutsfattare inom sjukvård och landsting, expertgrupper, läkemedelskommittéer och upphandlingsgrupper. Du ska även bevaka och hantera förändringar inom marknaden såväl nationellt som inom landsting/regioner samt samarbeta med LIFS’s relevanta arbetsgrupper. Det kommer att vara ditt ansvar att rätt interna resurser allokeras från Merck Biopharma för att nå dina och företagets affärsmässiga mål.

Positionen kräver en erfaren Market Access person med ett uppdaterat nätverk/relationer bland beslutsfattande personer inom sjukvården (gärna inom NDD området) samt med en uttalad förmåga att åstadkomma mervärdesskapande samarbeten som resulterar i korta och långsiktiga affärsresultat.

Arbetet som Market Access Manager innebär stor frihet under ansvar med fokus på slutresultatet. För rätt person kommer det att finnas stora personliga möjligheter att utvecklas inom företaget.

För information om tjänsten/förfrågningar– kontakta Jarl Molin, rekryteringskonsult på PeakSearch. Mob: 070-560 20 56; jarl.molin@peaksearch.se
http://www.peaksearch.se