Ferring Läkemedel


Vår historia

Ferring grundades i Malmö 1950 av läkaren och docenten Frederik Paulsen från ön Föhr, den största av de nordfrisiska öarna. En man född på Föhr, kallas en ”ferring”, därav företagets namn. Dr Paulsen var den genuine forskaren som drevs av visionen att framställa läkemedel på kroppens villkor. Han utvecklade och patenterade en metod för framtagning av peptider (hormoner) ur svinhypofyser. Eftersom de stora slakterierna låg i Sydsverige och Danmark, var det naturligt att lokalisera företaget till Malmö. 1961 kunde Ferring som ett av de första företagen i världen på syntetisk väg och i industriell skala framställa peptidhormonerna vasopressin och oxytocin. Fördelen blev att merparten av sidoeffekterna försvann och företaget blev oberoende av tillgången på svinhypofyser. Med detta följde successivt en internationell satsning som resulterat i ett sextiotal dotterbolag världen över med ca 6 000 anställda i 56 länder. Idag leds företaget av sonen Frederik Paulsen Jr.


Om Ferring

Numera finns huvudkontoret i St Prex i Schweiz och en stor del av utvecklingen sker i Köpenhamn. På det svenska dotterbolaget arbetar 18 personer. Tre affärsområdeschefer, sex Key Account Managers, två marknadskoordinatorer, samt Regulatory Affairs, Market Access, logistik och ekonomi. Kontoret ligger centralt i Malmö nära allmänna kommunikationsmedel.


Affärsområden
Vi arbetar huvudsakligen inom tre terapiområden; gastroenterologi, gynekologi och urologi. Kring våra ursprungliga originalläkemedel bygger vi nu allt bredare produktportföljer inom varje specialistkompetens med tillhörande affärsområde. Ferrings motto är ”People come first” vilket för oss betyder att vi alltid i alla beslut ska arbeta för patienternas, läkarnas och de anställdas bästa.

För mer info om företaget gå in på http://ferring.se/

 

Marknadskoordinator TILLSATT

Marknadskoordinator – Ferring Läkemedel

Region: Malmö

Lämplig bostadsort: Malmö, Lund, Köpenhamn

Tjänsten rapporterar till: Affärsområdeschefen för Obstetrik/Gynekologi


Möjligheter och fördelar med rollen och företaget

· Stort ansvar och möjlighet att utvecklas yrkes- och personlighetsmässigt
· Förutom servicedelen i arbetet har du även möjlighet att utvecklas i det mer praktiska marknadsföringsarbetet som att ta fram enklare marknadsföringsmaterial
· Du får ett arbete i ett litet intimt företag som har högt anseende hos kunderna och små team med korta och enkla beslutsvägar där allas insats är avgörande för att vi ska nå våra försäljningsmål.
· Bra stämning på företaget och tätt samarbete mellan olika funktioner
· Låg personalomsättning – många väljer att stanna och utvecklas inom företaget
· Modernt och affärsorienterat företag, bra balans mellan business och vetenskap
· Norden är en viktig region för Ferring, möjlighet att påverka huvudkontoret
· Stark entreprenörsanda på Ferring – idéer och möjligheter tas till vara
· Medarbetarna har olika bakgrund vilket bidrar till Ferrings framgångar
· Ferring har gott anseende inom de olika terapiområdena
· Du har en grundlön samt även en rörlig ersättningsdel där du har möjlighet att påverka din totala ersättning


Rollen som marknadskoordinator

Då den tidigare marknadskoordinatorn går i pension söker vi en ny medarbetare. Vi söker en positiv kraft som är självgående och tar egna initiativ och gillar att vara steget före för att underlätta för sina kollegor och kunder. Rollen som marknadskoordinator innebär mycket eget ansvar där det finns stora möjligheter att utvecklas.

I rollen som marknadskoordinator kommer du att arbeta tillsammans med två små team inom två olika terapiområden; obstetrik/gynekologi samt gastroenterologi, ca 50 % av tiden läggs på varje team. Respektive team består av två Key Account Managers och en Affärsområdeschef.

Du är en viktig kugge för att nå våra försäljningsmål genom att stödja dina team med verktyg som underlättar deras arbete. Du har även direktkontakt med våra kunder då de ringer in till företaget.

Du ansvarar för att anordna kongresser, möten och utställningar och har alltid en hög servicegrad både internt och externt. Du ansvarar för avtal med föreläsare, kontakt med resebyråer, bokar resor och möteslokaler etc. Som marknadskoordinator har du huvudansvaret för dessa projekt och agerar som projektledare. Du arbetar självständigt och ser till att driva projekt framåt.

Du ansvarar för våra interna rutiner och processer och är vår primära kontakt med reklambyråer. Du arbetar själv med att ta fram enklare material och hanterar utskick till våra kunder. Det är därför viktigt att du har lätt för att formulera dig och har ett öga för layout.

Övriga ansvarsområden är att arbeta med layout för nyhetsbrev och att göra ändringar i presentationerna som KAMarna använder i sina säljmöten. Du har även kontakt med huvudkontoret i Schweiz i olika ärenden.


Erfarenhet
· Erfarenhet av liknande roll t ex marknadskoordinator, marknadsassistent
· Erfarenhet av läkemedels- eller medicinteknikbranschen är en fördel


Färdigheter och kompetenser
· Initiativförmåga, våga ta beslut
· Agera självständigt – ligga steget före
· Stark relationsskapare
· Mycket god samarbetsförmåga med kunder och kollegor
· Service och kundfokuserad – prioriterar kunden
· Lösningsfokuserad
· Planera och strukturera
· Du är stresstålig och tycker om att hålla ett högt tempo och rycker gärna in där det behövs även om det inte är ditt primära ansvarsområde
· Duktig på att skriva och formulera dig
· Öga för layout
· Noggrann
· Delegera vid behov – förmåga att släppa en uppgift, prestigelöshet


Övrigt
· Svenska och engelska flytande i tal och skrift
· IT-kunskap: MS Office & InDesign
· Vana att arbeta i CRM-system är en fördel
· IMA-utbildning är en fördelKontakt

För mer information, frågor och intresseanmälan för tjänsten som Marknadskoordinator
kontakta Jenny Ringh eller Magnus Klingberg Rekryteringskonsulter på PeakSearch. Ansök direkt på http://www.peaksearch.se.

Tel: +46-(0)8-545 00 100, Mob Jenny: +46- 070-235 81 99; E-post: jenny@peaksearch.se, magnus.klingberg@peaksearch.se

Webb: http://www.peaksearch.se