Ottobock är ett ledande varumärke på den ortopedtekniska marknaden. Via vår Nordiska organisation erbjuder vi högkvalitativa, innovativa och tekniskt avancerade produkter och tjänster som hjälper människor att återställa och förbättra sin rörlighet och självständighet – Quality for life.
Tillsammans med våra dotterbolag Aktiv Ortopedteknik och Respecta tillhandahåller vi proteser, ortoser, rullstolar och ortopediska tjänster till kunder och slutanvändare via fler än 30 egna center över hela Sverige och Finland.
Ottobock Scandinavia Group har över 630 anställda och en årlig omsättning på cirka 110 MEUR. Vårt moderbolag, Ottobock Healthcare, är verksamt på 49 marknader över hela världen och har en årlig omsättning på cirka 870 MEUR.

Vår vision - Quality for life
Vår vision är att utmärka oss som världsledande när det gäller att upprätthålla och återskapa människors oberoende.
Detta gör vi genom att hjälpa människor att öka sitt fysiska välmående, självförtroende, oberoende och rörlighet genom högkvalitativa, innovativa och tekniskt avancerade produkter, tjänster och utbildningar.

Ottobock i världen
För snart hundra år sedan grundades företaget av dess namne, Otto Bock, som började tillverka proteser och ortopediska hjälpmedel åt skadade soldater från första världskriget. Bolaget är fortfarande helt familjeägt och drivs idag av dottersonen, professor Hans Georg Näder. Med över 6 000 anställda fördelade på 49 marknader världen över, och en årlig omsättning på 870 MEUR, är Ottobock ett ledande företag inom den ortopedtekniska branschen. Globala huvudkontoret ligger idag i Duderstadt, Tyskland.

Ottobock Scandinavia i korthet
· Nordens ledande företag inom ortopedtekniska produkter och tjänster
· 630+ anställda i 4 länder, varav ca 120 personer vid huvudkontoret i Norrköping
· Produkter via Otto Bock Scandinavia AB: Proteser, ortoser och rullstolar/sitthjälpmedel
· Ortopedteknisk service via två dotterbolag: Aktiv Ortopedteknik och Respecta
· Konsumentprodukter via dotterbolaget: Rehband Stockholm
För mer information gå in på http://www.ottobock.se (Skandinavien) eller http://www.ottobock-group.com (International).

 

Säljare Ortopedteknik TILLSATT

Säljare Sverige

Tjänsten: Säljare, Ottobock Scandinavia Group (OBSG)

Rapporterar till: Nordic Sales Manager

Lokalisering: Sverige. Bostadsort Stockholm eller Göteborg. Även andra orter är möjliga.


Tjänsten

Ottobock Scandinavia Group är en ledande aktör på den ortopedtekniska marknaden. Som ett led i att fortsätta utveckla vår verksamhet för att möta morgondagens behov stärker vi nu vår säljavdelning.

Som säljare kommer du att ingå i ett team av säljare i Norden som är ansvariga för våra protes- och ortosprodukter. Ditt uppdrag är att säkerställa att produktportföljen uppnår de försäljningsmål som är uppsatta i din region samt att du är med och lanserar nya spännande produkter som kommer på marknaden. Du kommer ha fullt ansvar för att strategier och kundaktiviteter planeras, genomförs och följs upp på den svenska marknaden. Detta planerar du tillsammans med Sales Manager. Du kommer arbeta i nära samarbete med Marketing Products, Customer Care och andra interna funktioner för att ge bästa möjliga support och för att skapa mervärde för kunden.

Du arbetar mot ortopedtekniska kliniker och sjukhus med fokus på ortopedi och fysioterapi.
Dina kunder är framförallt ortopedingenjörer, ortopedläkare och fysioterapeuter. Rollen är bred och varierande där du arbetar på olika sätt gentemot de olika landstingen där vissa landsting köper direkt via Otto Bock och andra från leverantören dotterbolaget Aktiv Ortopedteknik. Privatsjukhusen köper direkt via Otto Bock.

Distriktet är Sverige men fokus kommer framförallt att vara på storstadsregionerna. Övernattningar per vecka är ca 1-2 nätter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, fältbaserade med placering Sverige. Du rapporterar direkt till Sales Manager.Profil

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av försäljning. Det är en stor merit om du har erfarenhet av försäljning inom medicinteknik och ortopedi.

Din inställning och vilja att sälja in Ottobocks produkter och tjänster är oerhört stark och du brinner för försäljning samtidigt som du har en mycket god social förmåga och är bra på att bygga starka kundrelationer. Du utmanas av att uppnå högt satta mål och jobbar metodiskt för att nå dessa. Vi ser framför oss att du är prestigelös, flexibel och har ett lösningsorienterat arbetssätt. Du har även en god förmåga att samarbeta med övriga funktioner i en matrisorganisation där tvärfunktionellt arbete är nyckeln till framgång. Du behärskar engelska i tal och skrift och har relevant dator vana. Du är positiv och du är duktig på att snabbt förändra ditt arbetssätt när marknadens förutsättningar förändras.


Utbildning och erfarenhet

· Medicinsk/anatomisk utbildning/kunskap/intresse t ex fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterska, naprapat, personlig tränare är meriterande men inte avgörande
· Erfarenhet av framgångsrik försäljning inom Life Science är en fördel
· Erfarenhet av försäljning inom medicinteknik eller ortopedi är en fördel
· God förståelse av nationella och regionala sjukvårdssystem och dess nyckelpunkter för påverkan


Kompetensprofil

· Du har ett starkt säljdriv och brinner för försäljning
· Du är resultatorienterad och motiveras av att nå utmanande mål
· Du är en duktig kommunikatör med utvecklad social kompetens som utnyttjas såväl internt som externt
· Du är kundorienterad med en väl utvecklad förmåga att bygga kundrelationer genom förtroende och respekt
· Du är självgående med en stark drivkraft och förmåga att självständigt skapa säljdrivande aktiviteter och projekt i distriktet
· Du är välorganiserad med en förmåga att planera, genomföra och följa upp aktiviteter och projekt enligt överenskommen tidsplan
· Du är prestigelös, flexibel och har ett lösningsorienterat arbetssätt
· Du är en lagspelare som stimuleras av att samarbeta och lyckas med övriga i teamet
· Du har förmåga att anpassa dig till förändringar i organisationen, nya direktiv och förändringar på marknaden.Möjligheter med rollen

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av högt tempo och hög grad av självständighet. Du kommer att vara med i ett förändringsarbete där vi anpassar vårt sätt att arbeta i takt med de förändringar som sker på marknaden. Du kommer att ges stor möjlighet att påverka utformningen av vårt framtida värdebaserade erbjudande till hälso- och sjukvården.Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar vi med PeakSearch. Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Jenny Ringh, Rekryteringskonsult PeakSearch, +46 (0)70 235 81 99, +46 8 545 00 100 eller jenny@peaksearch.se

Skicka din ansökan tillsammans med ditt CV till jenny@peaksearch.se

Besök gärna vår hemsida för mer information om Ottobock Scandinavia Group:
http://www.ottobock.se