Théa är ett oberoende familjeägt läkemedelsföretag specialiserat på forskning, utveckling och kommersialisering av ögonprodukter. Théa har rötter som sträcker sig till 1871 och är en global koncern och finns representerade i 65 länder. Idag är Théa det tredje största företaget inom oftalmologi i Europa.
Företaget bedriver forskning och utveckling inom ögats alla terapiområden. Filosofin bygger på att allt går att förbättra och förenkla. Théa har lanserat många produkter de senaste åren, bla Thealoz Duo, en ny generation av ögondroppar för behandling av torra ögon samt Monoprost för behandling av glaukom.

 

Produktspecialist Oftalmologi

Väst

Tjänsten som Produktspecialist Väst är en av tre i Sverige som ansvarar för försäljning av Théas receptbelagda produkter inom oftalmologi. Tjänsten är fältbaserad och rapporterar till Business Unit Manager för Sverige.

Ansvarsområden
Produktspecialisten ansvarar för att driva försäljningen av Théas produkter mot sjukvården, både privat och landstingsanslutna ögonläkare. I viss utsträckning har tjänsten även kontakt med apotek och optiker i distriktet. Rollen har stort eget ansvar att utveckla försäljningen i distriktet – att sätta mål, identifiera affärsmöjligheter, utveckla distriktplanen och att genomföra besök och aktiviteter mot målgruppen. Stort fokus ligger på att långsiktigt utveckla relationer och samarbeten med kunder.

Distriktsansvarig förväntas ha och kontinuerligt utveckla kunskap om distriktet, målgruppen och konkurrenter för att ständigt utveckla sättet att interagera med kund. Det är viktigt med ett tydligt affärsfokus, att ha förmåga och intresse av att analysera försäljnings- och marknadsutveckling i distriktet och utifrån detta utveckla en distriktsplan med mål, prioriteringar, aktiviteter och budget.

Önskad profil
Vi söker en Produktspecialist med några års erfarenhet av försäljning mot specialister, gärna inom oftalmologi.

Kvalifikationer:
· Högskoleutbildning
· Minst tre års erfarenhet av försäljning av specialist läkemedel
· LIF examen
· Körkort
· Svenska och engelska flytande

Kompetenser:
· Du är en bra på att bygga relationer och har ett stort kundfokus
· Du är en duktig säljare och har ett väl utvecklat affärssinne
· Du är en duktig presentatör och kommunikatör
· Du har god förmåga att lära dig och hålla dig uppdaterad på terapiområdet och produkterna
· Du har förmåga att självständigt initiera, planera och genomföra aktiviteter
· Du är självgående med förmåga att arbeta såväl självständigt som i team

För ytterligare information, kontakta gärna Catharina Herbertsson eller Sara Steinvall, Rekryteringskonsulter på PeakSearch.

Kontaktinformation:

Catharina Herbertsson
catharina.herbertsson@peaksearch.se  
Mobil: +46 70 615 27 72

Sara Steinvall
sara.steinvall@peaksearch.se 
Mobil: +46 70 204 37 42