Om ZEISS Group

Sverige
ZEISS är ett internationellt ledande teknikföretag inom optik och optoelektronik. ZEISS Group utvecklar och distribuerar lösningar för tillverkning av halvledarteknik, mätteknik, mikroskop, medicinteknik, glasögonglas, kamera- och videoobjektiv, kikare och planetarier. Med sina lösningar driver företaget löpande den optiska branschen framåt och formar den tekniska utvecklingen.
Koncernen har utvecklats från en liten precisionsmekanisk och optisk verkstad etablerad av företagsgrundaren Carl Zeiss i Jena (Tyskland) år 1846. Idag har ZEISS sitt huvudkontor i Oberkochen i södra Tyskland.
Medicinsk teknologi
Medical Technology hos Carl Zeiss AB tillhör den nordiska ZEISS-organisationen, som är en del av den globala ZEISS-koncernen med cirka 25 000 medarbetare.
ZEISS är idag ett av världens ledande företag på ett flertal områden. Vi levererar produkter till i stort sett samtliga medicinska specialistområden, både inom den privata och offentliga sektorn.
Våra största affärsområden är oftalmologi och mikrokirurgi. ZEISS erbjuder bl.a. operationsmikroskop och lösningar för öron-, näsa- och halskirurgi samt dental-, plastik-, rygg- och neurokirurgi.
Inom oftalmologi erbjuder ZEISS laser- och diagnostisk utrustning samt intraokulära linser (konstgjorda linser).
Men även de mest avancerade produkter kommer till korta utan en kompetent serviceorganisation i ryggen. Vi har egna servicetekniker som uteslutande arbetar med installation, förebyggande underhåll, reparation och uppdatering av våra högteknologiska och innovativa produkter.
I Norden är vi cirka 160 medarbetare med kompetens och stor kunskap om alla ZEISS-instrument, varav omkring 50 arbetar inom medicinteknik-divisionen.
För mer information om Medical Technology hos ZEISS besök https://http://www.zeiss.se/meditec/home.html

 

Manager Nordics, Medical Data Solutions - TILLSATT

Manager Nordics, Medical Data Solutions

Tjänsten: Manager Nordics, Medical Data Solutions

Rapporterar till: Director Nordics, Sales Ophthalmology

Lokalisering: ZEISS kontor i Stockholm

Tjänsten Manager Nordics, Medical Data Solutions
 
Zeiss har en stark ställning inom oftalmologimarknaden där företaget är en ledande aktör med en stark tillväxt. Zeiss utvecklar och marknadsför instrument och lösningar för diagnostik av ögonsjukdomar. Kunder finns inom privat- och offentlig sjukvård.

I syfte att skapa ett starkare erbjudande inom oftalmologi har Zeiss utvecklat FORUM, ett system för kommunikation och hantering av patientdata och bilder, som hjälper sjukvården att effektivisera och förenkla arbetet. FORUM kopplar ihop Zeiss instrument och används i hela patientflödet från patientregistrering till analys av diagnostiska resultat samt för behandlingsbeslut. FORUM kan även användas tillsammans med andra leverantörers instrument och kan integreras med andra IT-system i sjukvården (t ex journalsystem).

Zeiss söker nu en Manager Nordics, Medical Data Solutions med ansvar för FORUM i Norden. Det innebär att underhålla, uppgradera, sälja och utveckla FORUM i Norden, initialt med primärt fokus på Sverige.

Tjänsten rapporterar till Director Nordics, Sales Ophthalmology och innebär ett tätt och nära samarbete med flera olika funktioner inom Zeiss i Norden. Viktiga interna samarbetspartners för tjänsten är Account Managers, Servicetekniker, Servicechef, Kundtjänst och Applikationsspecialist. Rollen innebär även en kontinuerlig kontakt med ansvariga för produktutvecklingen av FORUM på Zeiss i Tyskland (München). Anställningen innebär att du kommer att genomgå en gedigen utbildning i FORUM och relevanta instrument.

Profil

Vi söker en duktig Manager Nordics, Medical Data Solutions med ambitionen att fortsätta utveckla FORUM i Norden. Du är en driven och målinriktad person med affärssinne som trivs med att arbeta med människor.

Du är kunnig inom IT-system och nätverk, och har erfarenhet från kundnära arbete, gärna från sjukvården (t ex försäljning, service, installation, konsultativt arbete, utbildning eller applikation).

Du är en stark projektledare och problemlösare med förmåga att initiera, driva och slutföra projekt enskilt och i samarbete med andra. Tjänsten är placerad på Zeiss nordiska huvudkontor på Gärdet i Stockholm och innebär en del resor i Norden. För tjänsten krävs flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Erfarenhet och kompetens
· Relevant IT- och nätverkskompetens, gärna från Medicinsk teknik (DICOM)
· Erfarenhet från direkt kundarbete gärna inom sjukvården
· Affärssinne med fokus på försäljning och mervärde
· Socialt stark med en utmärkt förmåga att skapa kontakter och professionella relationer
· Erfarenhet från Projektledning med förmåga att planera och genomföra på tid
· God kommunikatör och pedagog
· Kundorienterad och serviceinriktad med fokus på problemlösning och nöjda kunder


Möjligheter med rollen
· Zeiss är ett välrenommerat tyskt företag med ett mycket starkt varumärke och en lång, framgångsrik historia och produkter av högsta kvalitet
· Zeiss är ett ledande företag inom ögondiagnostik med instrument av hög kvalitet
· FORUM är ett innovativt och välrenommerat system med god utveckling och många nöjda användare. FORUM utvecklas och uppgraderas ständigt i syfte att bli ett ännu bättre stöd för sjukvården inom ögondiagnostik
· Som Manager Nordics, Medical Data Solutions är du en nyckelspelare för Zeiss/FORUM med en stor handlingsfrihet, påverkan och inflytande över strategi, vägval, lösningar, samarbete, paketering, utveckling och resultat
· Vara del av en mycket attraktiv företagskultur med hög trivsel och ett team med god stämning, stark gemenskap och ett tätt samarbete.

Kontakt

Vid intresse eller frågor om tjänsten som Manager Nordics, Medical Data Solutions är du välkommen att kontakta Jarl Molin eller Magnus Klingberg, Rekryteringskonsulter på PeakSearch.

Kontaktuppgifter:
Jarl Molin: jarl.molin@peaksearch.se, 08-545 00 100, 070-560 20 56

Magnus Klingberg: magnus.klingberg@peaksearch.se, 08 545 00 100, 070 678 09 92.

Sök tjänsten direkt på http://www.peaksearch.se