Roche Diagnostics

Roche affärsområdet diagnostik bildades 1968. Sedan dess har Roche genomfört flera förvärv som förstärkt företagets kapacitet. Roche Diagnostics är idag världsledande inom in-vitro diagnostik och har ett brett utbud av tester, instrument och IT-lösningar. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm med filial i Göteborg.

Vi arbetar varje dag för att våra kunder ska kunna leverera snabb, säker och tillförlitlig diagnostik. Modern diagnostik kan frigöra resurser och skapa bättre beslutsunderlag för behandlande vårdpersonal. Roche arbetar för och erbjuder lösningar för att värna om att patientsäkerheten alltid är hög, även vid förändringsarbeten som effektiviseringar och flödesoptimeringar.

Tre värderingar bär upp vår kultur och främjar vår strävan att hjälpa människor att uppnå god hälsa och livslängd; Integritet, Mod och Passion. Att arbeta för Roche betyder mer än att bara ha ett jobb. För oss innebär det en daglig skyldighet att behålla vår personliga integritet, tänka djärvt och brinna för att förbättra sjukvården.

För mer information om företaget och våra produkter se; http://www.roche.se
och http://www.roche.com/about/business/diagnostics.htm

 

Customer Relations Manager Stockholm - TILLSATT

Kundansvarig till Roche Diagnostics

Tjänsten: Customer Relations Manager Stockholm
Företag: Roche Diagnostics
Rapporterar till: Business Lead Central Lab (baserad på huvudkontoret i Bromma/Stockholm)
Region: Stockholms län med omnejd
Lokalisering: Fältbaserad, lämplig bostadsort är i Stockholm med omnejd

Roche Diagnostics söker en Customer Relations Manager med ansvar för företagets produkter inom klinisk kemi i Stockholmsregionen. Tjänsten innebär att vara ytterst ansvarig för kundrelationer, försäljning och supportfunktionen i distriktet och att proaktivt söka affärsmöjligheter för att utveckla verksamheten.

Kunderna finns på Central Lab på sjukhusen där man använder sig av kliniska kemi- och immunokemianalyser, tester och instrument. För information om produkterna: http://www.cobas.com

Tjänsten rapporterar till Business Lead Cenral Lab och innebär ett tätt och nära samarbete med flera olika funktioner inom Roche Diagnostics (övriga Customer Relations Managers, Product Managers, Teknisk Support, Tender Manager och avdelningen för HealthCare Development), men där det är du som har det övergripande ledande och koordinerande ansvaret.

Anställningen innebär att du kommer att genomgå en gedigen utbildning i Roche Diagnostics relevanta instrument, analyser och tester.


Huvudsakliga ansvarsområden

• Ansvara för kundrelationer, försäljning och supportfunktionen i ditt distrikt
• Kunna demonstrera och svara på frågor från våra kunder om våra produkter
• Identifiera och proaktivt se möjligheter för att behålla befintlig försäljning samt öka försäljningen till våra Central Lab (nya kanaler, förlängning av kontrakt, påverkan på utformningen av kontrakt/förfrågningsunderlag samt nya upphandlingar)
• Kontinuerligt följa upp försäljningen jämfört planen och proaktivt agera för att säkerställa att vi får den försäljning som kunden indikerat
• Hjälpa till att installera våra produkter på Central Lab och hålla utbildningar för våra kunder
• Bistå Tender Manager / Business Lead med kunskap och kundnyttan av våra produkter vid upphandlingar
• Sälja värdet av våra produkter till relevanta beslutsfattare
• Vara en god ledare och lagspelare
• Vara flexibel då tjänsten tidvis kan innebära övernattningar och obekväma arbetstider, vid framförallt nyinstallationer på Central Lab


Profil

Vi söker en duktig Customer Relations Manager som brinner för att utveckla affärerna med våra kunder genom långsiktigt behovsstyrt säljarbete, relationsarbete, kundsupport, kunskapsförmedling/utbildning och rådgivning. Du kommer arbeta självständigt och vara ansvarig för kunderna på Central Lab i ditt distrikt, men i nära samarbete med dina CRM-kollegor, Product Manager och Teknisk support. Det är viktig att ha förståelse för hur man gör en kund nöjd och samtidigt tycka om försäljning.

Att vara lyhörd, fånga upp kundernas behov och att kunna översätta dem till affärsmöjligheter är viktigt. Du ska tycka om att hålla utbildningar för dina kunder och brinna för att ständigt leverera högsta kvalitet och service för dina kunder.
Det är också viktigt att du är en lagspelare som är beredd att hjälpa till i de andra distrikten tillfälligt då affärerna kräver det.

Kvalifikationer och erfarenheter

· Akademisk examen
· Erfarenhet av försäljning, rådgivning eller support från Lab miljö alternativt
· Erfarenhet från arbete i Lab med motivation och talang för försäljning, rådgivning och support
· Erfarenhet av att hålla utbildningar för kunder
· God svenska och engelska i tal och skrift
· Lämplig bostadsort är Göteborg med omnejd
· Körkort

Prioriterade kompetenser

· God förmåga att vara lyhörd och fånga upp kundernas behov
· Stort intresse för labben och av att vara ute och arbeta nära kunderna
· Brinna för att ständigt leverera högsta kvalitet och service på en nivå som överträffar kundernas förväntningar
· Förmåga att identifiera affärsmöjligheter och proaktivt agera på dem
· Fokuserad på resultat och att skapa värde för kunden
· God förmåga att planera, genomföra, följa upp och effektivt prioritera
· En vilja att skapa nytt, lära sig och förändra
· Strukturerad, organiserad och en duktig problemlösare
· Duktig på att skapa och bibehålla goda relationer med kunder och kollegor
· Bra på att presentera och kommunicera
· Lagspelare med god förmåga att samarbeta


Möjligheter med rollen

· Roche Diagnostics är ett företag med en mycket stark position. Vi är marknadsledande och har det bredaste sortimentet av analyser och tester. Produkterna är kända för att vara patientsäkra och pålitliga, och vi för att vara experter på det vi gör. Det är en stor organisation med mycket goda möjlighet att utvecklas inom det område man verkan inom, eller andra affärsområden på Roche

· Som Customer Relations Manager är du en nyckelspelare för verksamheten med en stor handlingsfrihet vad gäller påverkan och inflytande över strategi, vägval, affärslösningar, samarbete, paketering, utveckling och resultat i ditt distrikt

· Vara en del av en mycket attraktiv företagskultur som bygger på kompetens, kundnöjdhet, möjligheter, entreprenörskap, och en strävan att ständigt förbättra och effektivisera sättet att arbeta. Det råder en informell och personlig atmosfär där idéer tas till vara och där varje medarbetares bidrag är viktigt för företaget utveckling och resultat


Kontakt

Vid intresse eller frågor om tjänsten som Customer Relations Manager är du välkommen att kontakta Magnus Klingberg, Rekryteringskonsult på PeakSearch.
Kontaktuppgifter: magnus.klingberg@peaksearch.se@peaksearch.se, 070-678 09 92

Sök tjänsten direkt på http://www.peaksearch.se