SHL Group

SHL Group utvecklar och producerar produkter för injektion och inhalation av läkemedel. Med verksamhet i Taiwan, Kina, Sverige och USA är SHL Group världens största leverantör av auto-injektorer. Bland våra kunder finns världens största läkemedels- och bioteknikbolag. SHL Group bildades 1989 och har idag totalt drygt 3700 medarbetare varav ca 100 på SHL Group AB i Nacka Strand.

För mer information om SHL Group, besök http://www.shl-group.com

 

Förbättringsledare SHL Group - TILLSATT

2 Projektledare inom Operational Excellence

Förbättringsledare SHL Group

Tjänsterna: 2 Förbättringsledare (Project Manager, Operational Excellence) (tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt)

Rapporterar till: Director Operational Excellence, Nacka Strand

Lokalisering: SHL Group, Nacka Strand

Tjänsterna som Förbättringsledare
Vill du jobba med produkter som förbättrar livet för sjuka människor? Vill du utvecklas långsiktigt i ett tillväxtföretag som kontinuerligt stärker sin ställning på marknaden genom innovativa produkter? Då är detta rätt tjänst för dig!

SHL Group AB (Scandinavian Health Ltd) erbjuder dig ett varierande och utmanande jobb i en global organisation där vi tillsammans utvecklar och tillverkar produkter för injektion och inhalation av läkemedel som förbättrar människors hälsa. Våra kundrelationer är långsiktiga, och vi vill ha en långsiktig och värdeskapande relation till dig som medarbetare. Din personliga utveckling på jobbet är därför viktig, liksom att vi trivs och har kul tillsammans.

Som Förbättringsledare (Project Manager, Operational Excellence) på SHL Group AB kommer du att ingå i avdelningen för Operational Excellence som för närvarande är en liten grupp på 3 skickliga medarbetare. Avdelningen initierar, leder, coachar och följer upp förbättringsarbete inom SHL, och agerar specialister för verktyg inom problemlösning och förbättringsarbete. Avdelningen har ett nära samarbete med produktionsanläggningen i Taiwan samt utvecklingskontoret i USA. De förbättringsprojekt som initieras drivs ofta globalt.

Avdelningen Operational Excellence samverkar med ett antal olika avdelningar inom SHL Group t ex innovation, konstruktion, test, kvalitet, regulatory, patent och ekonomi. Då flera av dessa avdelningar är globala, innebär det att du som Förbättringsledare kommer att ha ett tätt samarbete med kollegor från de olika avdelningarna i Nacka Strand, Taiwan och i Florida.

Vi söker nu 2 Förbättringsledare med lite olika ansvarsområden och profil (Projektledare, teknisk och Projektledare, process).

För båda tjänsterna ligger tonvikt på förbättringsverktyg samt projektledning. Du kommer att arbeta både självständigt och i team som ledare eller coach i våra globala förbättringsprojekt. Tjänsterna ställer höga krav på din förmåga att förstå processer och deras förbättringspotential och kvalitetsavkasting. Tjänsterna ställer även krav på din förmåga att förstå gruppdynamik, samt att påverka attityder och hantera förändringsmotstånd.

Resor till både kunder och till produktionsanläggningen i Taiwan samt utvecklingskontoret i Florida ingår i tjänsten.

Profil

Kvalifikationer
· Civil- eller högskoleingenjör med några års yrkeserfarenhet
· Flytande svenska och engelska i tal och skrift
· Erfarenhet av projektledning

Vi värdesätter erfarenhet och intresse av:
· Att coacha och leda förbättringsgrupper
· Six Sigma, Lean, Värdeflödesanalys och andra förbättringsmetoder
· Statistisk metodik, t.ex. erfarenhet av analys i Minitab
· Identifiering av kvalitetsbristkostnader och att mäta kvalitetsavkastning i kostnader och kundnöjdhet
· Vilja och driv i att leda, samarbeta med och utbilda medarbetare i en internationell miljö
· Utveckling och produktion av medicinsk teknik samt förståelse för dess regelverk
· Kommunikation med kravställande kunder från stora läkemedelstillverkare

Övriga relevanta kompetenser för tjänsterna som Förbättringsledare;
· Uthållighet och förmåga att leda, driva och implementera projekt tvärfunktionellt i en komplex matris som involverar olika avdelningar och kulturer
· Starkt driv med förmåga att ta initiativ, interagera, påverka, kommunicera och komma till beslut för att kunna nå projektmål och hålla tidsplaner
· Relationsbyggande förmåga
· Pedagogisk kompetens och stark kommunikatör
· Analytisk förmåga med fokus på teknik, detaljer och kvalitet
· Innovativ problemlösare

Vi vill att alla våra medarbetare ska vara utvecklingsinriktade, positiva, öppna och ambitiösa lagspelare. Vi värdesätter även personliga egenskaper som noggrannhet och sinne för detaljer.

Möjligheter med rollen

· Som Förbättringsledare blir du en nyckelspelare i SHL Group, ett snabbväxande världsledande svenskt företag med global närvaro, innovativa produkter och långsiktiga kundrelationer
· Som Förbättringsledare blir du en av huvudrollsinnehavarna i SHL Groups satsning på att förbättra exempelvis arbetsprocesser, konstruktionsprocesser och kvalitetssystemet – viktiga prioriteringar för företagets fortsatta utveckling
· Som Förbättringsledare får du möjligheten att vara med på en spännande resa tillsammans med många duktiga kollegor i olika avdelningar från olika delar av världen
· SHL Group är en attraktiv arbetsgivare med stort fokus på trivsel, medbestämmande, samarbete, gemenskap och personlig utveckling. Företaget erbjuder goda villkor och förmåner.

Kontakt

Vid intresse eller frågor om tjänsterna som Förbättringsledare på SHL Group är du välkommen att kontakta Magnus Klingberg, Rekryteringskonsult på PeakSearch.

Kontaktuppgifter: magnus.klingberg@peaksearch, 070 678 09 92, 08 545 00 100.

Sök tjänsten direkt på http://www.peaksearch.se