Novavax AB
Novavax AB är ett helägt dotterbolag till det amerikanska vaccinföretaget Novavax, Inc, vilket är noterat på NASDAQ i USA (NVAX). Novavax, Inc har utvecklat ett effektivt produktionssystem för antigen och utvecklar olika vaccinkandidater riktade mot bl. a. säsongs- och pandemisk influensa (H5N1), respiratoriskt syncytialvirus (RSV) och rabies.
Novavax AB, i Uppsala utvecklar och producerar ett saponinbaserat vaccinadjuvans - Matrix-M™. Kliniska studier visar att Matrix-M™ effektivt stimulerar både cellulärt och antikroppsmedierat immunsvar vid vaccinering mot virussjukdomar, som t ex influensa och Ebola.
I Uppsala arbetar 35 anställda i fräscha lokaler, just nu pågår arbete för att uppgradera produktionslokalerna till en högre kvalitetsstandard och för att möjliggöra hantering av större produktflöden. Novavax AB har kollektivavtal och tillämpar flextid inom givna ramar och har flertalet personalförmåner, t.ex. friskvårdsbidrag och massage.
För mer information gå gärna in på företagets hemsida:
http://www.novavax.com

 

QC-Koordinator - TILLSATT

Företag: Novavax AB
Tjänsten: QC-Koordinator
Rapporterar till: Director Quality Operations (Kvalitetschefen)
Placering: Novavax i Uppsala

Novavax växer och söker nu en QC-Koordinator med ansvar att koordinera QC-arbetet på det helt nybyggda laboratoriet, inom funktionen Quality Operations. Rollen innebär att planera, leda, driva och koordinera arbetet på avdelningen Quality Control som idag består av fyra personer. Även dagligt operativt arbete ingår i tjänsten.

Tjänsten rapporterar till Kvalitetschefen och innebär ett tätt och nära samarbete med flera olika funktioner inom Novavax. Viktiga interna samarbetspartners för tjänsten är ffa Operations och QA. Externa kontakter med ffa kontraktslaboratorier förekommer också.

Tjänsten är lokaliserad i Uppsala. Kontinuerlig vidareutveckling och fortbildning erbjuds. Tjänsten är på heltid.

Huvudsakliga ansvarsområden
· Planera, leda, koordinera och driva QC-arbetet på avdelningen för Quality Control
· Få ihop både den dagliga och den långsiktiga planeringen för avdelningen
· Arbeta proaktivt i enlighet med överenskomna mål
· Arbeta och rapportera enligt bolagets instruktioner, rutiner och värderingar

Profil
Vi söker en engagerad, driven och strukturerad person med mycket god kommunikativ- och samarbetsförmåga. Gärna en person som har jobbat ett tag med analyser och som nu vill ha ett utökat ansvar/utmaning. Du ska ha god känsla för att planera, koordinera och leda QC-arbetet för en grupp Analytiska kemister, och du ska känna en stolthet i att gruppen levererar resultat på ett kvalitetssäkert sätt.

Du är mål- och resultatinriktad, har ett strukturerat arbetssätt och tycker om att arbeta i team. Du är en lagspelare som gärna driver på med en positiv attityd.

Kvalifikationer och erfarenheter
· Flera års erfarenhet av QC-arbete inom läkemedelsindustrin
· Erfarenhet av att ha arbetat i GMP miljö
· God erfarenhet av HPLC
· Erfarenhet av arbete med avvikelse- och CC-hantering
· Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
· Meriterande med erfarenhet av liknande koordinerande/planerande/ledande roll
· Meriterande att ha arbetat som Teamleader eller Projektledare
· Meriterande med erfarenhet av LIMS

Prioriterade kompetenser
· Mycket god kommunikationsförmåga
· Vara en lagspelare med god förmåga att samarbeta
· Ha en positiv attityd och ett eget driv

Möjligheter med rollen
· Att arbeta i ett framgångsrikt och expansivt bolag med stöd av ett mycket bra och stabilt moderbolag
· Det ”lilla bolaget” med en närvarande ledningsgrupp, korta beslutsvägar och en familjär stämning, och där en av grundarna av bolaget finns kvar på företaget
· Novavax är ett företag som ligger i framkant vad gäller vacciner. Få vara en del av kedjan att utveckla vacciner som kan förhindra framtida pandemier och samhällsfarliga virusutbrott såsom Ebola
· Vara en del av ett erfaret och kompetent team
· Goda möjligheter till personlig utveckling inom rollen och på företaget då det växer
· Att vara en del av ett företag som präglas av en fantastisk team-känsla där ”alla-fikar-med-alla”, och med stor möjlighet att ta del av sociala aktiviteter och samvaro på och vid sidan av jobbet om man är intresserad av det
· Bra anställningsvillkor och förmånspaket

Kontakt

Vid intresse eller frågor om tjänsten som QC-Koordinator är du välkommen att kontakta Marta Frick, Rekryteringskonsult på PeakSearch.
Kontaktuppgifter: marta.frick@peaksearch.se tel: 070-386 89 69