Novavax AB
Novavax AB är ett helägt dotterbolag till det amerikanska vaccinföretaget Novavax, Inc, vilket är noterat på NASDAQ i USA (NVAX). Novavax, Inc har utvecklat ett effektivt produktionssystem för antigen och utvecklar olika vaccinkandidater riktade mot bl. a. säsongs- och pandemisk influensa (H5N1), respiratoriskt syncytialvirus (RSV) och rabies.
Novavax AB, i Uppsala utvecklar och producerar ett saponinbaserat vaccinadjuvans - Matrix-M™. Kliniska studier visar att Matrix-M™ effektivt stimulerar både cellulärt och antikroppsmedierat immunsvar vid vaccinering mot virussjukdomar, som t ex influensa och Ebola.
I Uppsala arbetar 35 anställda i fräscha lokaler, just nu pågår arbete för att uppgradera produktionslokalerna till en högre kvalitetsstandard och för att möjliggöra hantering av större produktflöden. Novavax AB har kollektivavtal och tillämpar flextid inom givna ramar och har flertalet personalförmåner, t.ex. friskvårdsbidrag och massage.
För mer information gå gärna in på företagets hemsida:
http://www.novavax.com

 

QA-Specialist - TILLSATT

Tjänsten: QA-Specialist
Företag: Novavax AB
Rapporterar till: Director Quality Operations (Kvalitetschefen)
Placering: Novavax i Uppsala

Novavax söker nu en QA-Specialist till funktionen Quality Operations. Rollen innebär att tillsammans med övriga i QA-Teamet ta ett övergripande ansvar för kvalitetssystemet, driva kvalitetsrelaterade utredningar, utföra granskning av batchdokumentation, godkänna kvalitetsrelaterad dokumentation, samt arbeta med ständiga förbättringar. I denna roll som QA-Specialist är man även ansvarig för företagets audits -såväl interna som externa audits av leverantörer.

Tjänsten rapporterar till Kvalitetschefen och innebär ett tätt och nära samarbete med samtliga funktioner på företaget varför det är väldigt viktigt att personen vi söker tycker om att samarbeta samt har en mycket god kommunikativ förmåga. Rollen innebär också externa kontakter i form av leverantörer och kunder.

Tjänsten är lokaliserad i Uppsala. Kontinuerlig vidareutveckling och fortbildning erbjuds. Tjänsten är på heltid.

Huvudsakliga ansvarsområden
· Säkerställa att kvalitetssystemet uppfyller regulatoriska krav och efterlevs inom organisationen
· Säkerställa att produkter frisläpps i enlighet med gällande krav
· Arbeta proaktivt i enlighet med överenskomna mål
· Ansvara för audits (både interna samt externa audits av leverantörer)

Profil
Vi söker en engagerad, självgående och noggrann person med mycket god kommunikativ förmåga och som gillar att samarbeta då tjänsten innebär många kontaktytor både interna som externa. Du behöver vara duktig på att granska, samt ha en förmåga att förstå och tolka GMP och kommunicera det till andra. QA-Specialisten har en mycket viktig supporterande funktion på företaget, och du ska känna en stolthet i att kunna levererar resultat på ett kvalitetssäkert sätt.

Du är mål- och resultatinriktad, samt har ett strukturerat arbetssätt och tycker om att arbeta i team.

Kvalifikationer och erfarenheter
· Flera års erfarenhet av QA-arbete inom läkemedelsindustrin
· Erfarenhet av att ha arbetat i GMP miljö
· Erfarenhet av arbete med avvikelse- och CC-hantering
· Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
· Det är starkt meriterande att vara certifierad auditör
· Meriterande med erfarenhet av att ha arbetat med regulatoriska frågeställningar

Prioriterade kompetenser
· Mycket god kommunikationsförmåga
· Vara en lagspelare med god förmåga att samarbeta
· Ha en positiv attityd och ett eget driv
· Noggrann med analytisk förmåga

Möjligheter med rollen
· Att arbeta i ett framgångsrikt och expansivt bolag med stöd av ett mycket bra och stabilt moderbolag
· Det ”lilla bolaget” med en närvarande ledningsgrupp, korta beslutsvägar och en familjär stämning, och där en av grundarna av bolaget finns kvar på företaget
· Novavax är ett företag som ligger i framkant vad gäller vacciner. Få vara en del av kedjan att utveckla vacciner som kan förhindra framtida pandemier och samhällsfarliga virusutbrott såsom Ebola
· Vara en del av ett erfaret och kompetent team
· Goda möjligheter till personlig utveckling inom rollen och på företaget då det växer
· Att vara en del av ett företag som präglas av en fantastisk team-känsla där ”alla-fikar-med-alla”, och med stor möjlighet att ta del av sociala aktiviteter och samvaro på och vid sidan av jobbet om man är intresserad av det
· Bra anställningsvillkor och förmånspaket

Kontakt
Vid intresse eller frågor om tjänsten som QA-Specialist är du välkommen att kontakta Marta Frick, Rekryteringskonsult på PeakSearch.
Kontaktuppgifter: marta.frick@peaksearch.se Tel: 070-386 89 69