Novavax AB
Novavax AB är ett helägt dotterbolag till det amerikanska vaccinföretaget Novavax, Inc, vilket är noterat på NASDAQ i USA (NVAX). Novavax, Inc har utvecklat ett effektivt produktionssystem för antigen och utvecklar olika vaccinkandidater riktade mot bl. a. säsongs- och pandemisk influensa (H5N1), respiratoriskt syncytialvirus (RSV) och rabies.
Novavax AB, i Uppsala utvecklar och producerar ett saponinbaserat vaccinadjuvans - Matrix-M™. Kliniska studier visar att Matrix-M™ effektivt stimulerar både cellulärt och antikroppsmedierat immunsvar vid vaccinering mot virussjukdomar, som t ex influensa och Ebola.
I Uppsala arbetar 35 anställda i fräscha lokaler, vi har just nu avslutat ett större arbete för att uppgradera våra produktionslokaler till en högre kvalitetsstandard och för att möjliggöra hantering av större produktflöden. Novavax AB har kollektivavtal och tillämpar flextid inom givna ramar och har flertalet personalförmåner, t.ex. friskvårdsbidrag och massage.
För mer information gå gärna in på företagets hemsida:
http://www.novavax.com

 

Laboratoriespecialist - TILLSATT

Tjänsten: Laboratoriespecialist
Rapporterar till: Vice President Science & Technology
Placering: Novavax i Uppsala

Novavax söker en Laboratoriespecialist till avdelningen för produktutveckling och formulering. På den här avdelningen jobbar man ffa med produktutveckling och formuleringsarbete för process- och metodutveckling, produkt-karakterisering, felsökning, formulering och kompatibilitet. Tjänsten innebär även samarbete med flera andra avdelningar inom bolaget, och du kommer att ha en central och på många sätt sammanhållande roll och vara inblandad i många utvecklande samarbeten. Rollen innebär också externa kontakter i form av leverantörer vid inköp av material.
Tjänsten rapporterar till Vice President Science & Technology. Kontinuerlig vidareutveckling och fortbildning erbjuds. Tjänsten är på heltid.

Huvudsakliga ansvarsområden
· Ta fram labdata till olika funktioner ock avdelningar inom bolaget
· Sammanställa labdata och presentera resultaten till kollegor
· Fungera som Produktspecialist tillsammans med kollegorna på avdelningen för produktutveckling och formulering

Profil
Vi söker en nyfiken, öppen och positiv person som gärna arbetar självständigt (i samarbete). Du är intresserad av att lära dig nya tekniker och processer, och tycker det är spännande med olika instrument och nya mätmetoder. Du ska tycka om att tänka själv, analysera och våga ifrågasätta. Eftersom Novavax är ett litet bolag ställs stora krav på flexibilitet och tålighet för omprioriteringar och rörliga mål. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och en förmåga att hantera många olika sorters människor då du kommer ha kontakt med samtliga övriga avdelningar på företaget. Du ska tycka om att jobba med olika saker och mot olika mål och att ingå i ett större sammanhang. Du kommer att vara med och bidra till hela processen från tidig produktutveckling fram till och med klinisk utvärdering. Du är mål- och resultatinriktad, samt är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt och ordningssinne.
Stor vikt kommer att läggas på att hitta rätt person med den rätta inställningen.

Kvalifikationer och erfarenheter
· Högskoleutbildning (Kemist, Ingenjör, BMA eller motsvarande med inriktning mot biokemiskt arbete)
· Ett par års erfarenhet av arbete på laboratorium med olika tekniker
· Goda kunskaper i engelska då vi dokumenterar mycket av vårt arbete på engelska
· Datorvana vad gäller MS-Office och grafisk redovisning av data
· Erfarenhet av att ha arbetat med sterilteknik är meriterande
· Meriterande med erfarenhet av utvecklingsarbete
· Meriterande att ha arbetat med läkemedelsframställning

Prioriterade kompetenser
· Mycket god kommunikativ förmåga, muntligt och skriftligt
· Vana att dokumentera sitt arbete
· Mycket god planeringsförmåga och har ett strukturerat sätt att arbeta
· Noggrann med analytisk förmåga
· Nyfiken och en vilja att lära nytt och ifrågasätta
· Ha en positiv attityd och ett eget driv

Möjligheter med rollen
· Att arbeta i ett framgångsrikt och expansivt bolag med stöd av ett mycket bra och stabilt moderbolag
· Det ”lilla bolaget” med en närvarande ledningsgrupp, korta beslutsvägar och en familjär stämning, och där en av grundarna av bolaget finns kvar på företaget
· Novavax är ett företag som ligger i framkant vad gäller vacciner. Få vara en del av kedjan att utveckla vacciner som kan förhindra framtida pandemier och samhällsfarliga virusutbrott såsom Ebola
· Vara en del av ett erfaret och kompetent team
· Goda möjligheter till personlig utveckling inom rollen och på företaget då det växer
· Att vara en del av ett företag som präglas av en fantastisk team-känsla där ”alla-fikar-med-alla”, och med stor möjlighet att ta del av sociala aktiviteter och samvaro på och vid sidan av jobbet om man är intresserad av det
· Bra anställningsvillkor och förmånspaket

Kontakt
Vid intresse eller frågor om tjänsten som Laboratoriespecialist är du välkommen att kontakta Marta Frick, Rekryteringskonsult på PeakSearch.
Kontaktuppgifter: marta.frick@peaksearch.se tel: 070-386 89 69