BergmanLabora

BergmanLabora AB är en av Sveriges ledande leverantörer till den svenska laboratoriemarknaden. Vårt huvudkontor ligger i Danderyd med filialer i Göteborg, Uppsala och Lund. Våra värdeord är Öppenhet, Respekt och Engagemang och det speglar allt vi gör. BergmanLabora AB ingår i koncernen AddLife AB som är noterad på Nasdaq OMX Stockholm (notering 16 mars 2016). AddLife förenar det större bolagets styrka med entreprenörens engagemang och affärsmannaskap. Exempel på systerbolag inom lab är BioNordika-gruppen i Norden och Holm & Halby i Danmark. 

BergmanLaboras affärsidé är att tillhandahålla instrument från världens främsta tillverkare av labinstrument och produkter för mikroskopi. Vi utför teknisk service så instrumenten ger tillförlitliga resultat under hela livslängden samt förmedlar kunskap om applikationer och användande.

Företaget grundades 1906 och har byggt framgångarna på att hjälpa våra kunder att lösa möjligheter/problem på enklaste och mest effektiva sätt. Våra säljare, produktspecialister, applikationsspecialister, innesäljare samt servicetekniker har mycket goda kund- och produktkunskaper. Genom en hög servicegrad, lättillgänglighet och en väl fungerande logistik ger vi våra kunder högsta prioritet.
Söker du totallösningar hjälper vi till med installation, igångkörning, validering, utbildning och service. Vi står också för snabba leveranser av apparater/instrument, tillbehör och förbrukningsartiklar till instrumenten.

Läs mer på http://www.bergmanlabora.se

Ett av företagets fokusområden är avancerad laboratorieutrustning där BergmanLabora är återförsäljare av bland annat Shimadzu och Sotax i Sverige som kommer att vara fokus för rollen som Produktspecialist. Läs mer på http://www.bergmanlabora.se/sortiment/produkter/labinstrument/, samt http://www.shimadzu.eu och http://www.sotax.com

 

Produktspecialist Labinstrument TILLSATT

Produktspecialist Labinstrument

Mellersta och Norra Sverige

Tjänsten: Produktspecialist Labinstrument – Mellersta och Norra Sverige

Rapporterar till: Försäljningschef

Region: Mellersta och Norra Sverige

Lokalisering: Stockholm med omnejd


” Vår ambition är att uppnå långvariga affärsrelationer och att du som kund har högsta prioritet är en självklarhet för oss. Kunskap, leveranssäkerhet, hög servicegrad och tillgänglighet är våra nyckelord”. 


Tjänsten som Produktspecialist

BergmanLabora söker en säljande produktspecialist med placering i Stockholmstrakten. Har du drivet och energin att arbeta med världsledande leverantörer? Drivs du av att skapa långsiktiga kundrelationer med stor frihet under ansvar? Trivs du med att bli utmanad av kunder och drivs av att vinna affärer? Brinner du för försäljning och vill arbeta med avancerade labinstrument? Då är det här rätt möjlighet för dig!

Som produktspecialist arbetar du med försäljningen av labinstrument i Sverige till kunder inom life science-industrin och akademisk forskning. Som produktspecialist inom kromotografi och läkemedelsanalys ansvarar du för försäljningen av framförallt Shimadzu och Sotax i Sverige till kunder inom life science-industrin och akademisk forskning. Shimadzu och Sotax är starka varumärken och väletablerade på marknaden inom sina respektive områden. Rollen innebär stort kundfokus och till arbetsuppgifterna hör genomförande av säljaktiviteter såsom kundbesök, nykundsbearbetning, medverkande på utställningar, mässor samt att anordna möten och demonstrationer. Du förhandlar priser och villkor och ansvarar för att budget uppnås. Tjänsten har en mix av självständigt arbete i kombination med teamarbete där du utgör en nyckelkompetens i ett mycket kompetent team av säljare och specialister.

I säljarbetet har du stöd från teamet internt med en produktspecialistkollega i södra Sverige, två applikationsspecialister som är stationerade i Uppsala, samt stöd av Shimadzus och Sotax instrumentspecialister för att skapa affärer, tillväxt och nöjda kunder. Teamet arbetar med gemensamma mål i ett tätt och givande samarbete. Som stöd i säljarbetet finns även interna resurser inom inköp, logistik, marknadsföring och ekonomi.

Du är väl insatt i produkterna och har en hög teknisk kunskap kring applikationerna och stödjer kunderna med expertis. Du vårdar befintliga kontakter såväl som bygger upp nya kundrelationer och har kontakt med beslutsfattare.

Viktiga framgångsfaktorer för tjänsten är en hög närvaro hos kunder och användare samt en förmåga att uppfylla kundernas behov och leverera mervärde genom lyhördhet och service. Vidare en stor kunskap om produkterna för rådgivning och optimal användning i kundsammanhanget. Att identifiera potentiella affärer och proaktivt agera på dem såväl kvantitativt som kvalitativt är också högt värderat för tjänsten.


Profil

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet från laboratoriemiljö. Vi tror att en framgångsrik kandidat har en högskoleexamen inom kemi eller motsvarande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. 

Som person är du självgående, drivs av affärer och att göra kunder nöjda. Du är lösningsfokuserad och ser möjligheter till rätt lösning för respektive kund. Du har en hög social kompetens och trivs med att ha en hög närvaro hos kunder och prospekts. För att trivas hos oss tror vi att du delar våra kärnvärden som är Öppenhet, Respekt och Engagemang.

Naturvetenskaplig bakgrund och erfarenhet från försäljning är positivt. Som produktspecialist ingår du i ett av våra team, LabInstrument. Har du erfarenhet av pharmaindustrin och eller HPLC/LCMS marknaden är det ett plus. Tjänsten innebär ett visst resande, främst inom Sverige. Du har god datorvana. Körkort är ett krav.


Kompetensprofil

· Du har ett starkt eget driv med förmåga att ta egna initiativ, beslut och få prioriterade arbetsuppgifter och projekt genomförda med hög kvalitet
· Du har ett utpräglat affärssinne och brinner för försäljning och säljresultat
· Du har lätt för att lära dig produkterna och en förmåga att leverera kvalitet och kunskap till kunderna.
· Du är en duktig relationsbyggare med väl utvecklad social kompetens och god samarbetsförmåga.
· Du är serviceinriktad med ett stort intresse för att leverera kunskap, hög närvaro och upplevda mervärden för kunderna.
· Du har en förmåga att anpassa dig till olika situationer och människor.Möjligheter med rollen

BergmanLabora är ett väletablerat och välrenommerat företag inom labbinstrument. Företaget har en mycket stark organisation lokalt i Sverige med mycket resurser som ger möjligheter och upplevda fördelar för kunderna. BergmanLabora är en högt värderad arbetsgivare med en positiv företagskultur, nöjda medarbetare och låg personalomsättning.

Du har tillgång till en bred och attraktiv produktportfölj som ständigt utvecklas. BergmanLabora erbjuder ett varierande och stimulerande arbete med mycket frihet under ansvar. Shimadzu och Sotax är starka varumärken och väl etablerade på marknaden inom sina respektive områden.

Inom AddLife Academy erbjuds du utvecklingsmöjligheter och kurser för att stärka din professionell och personliga utveckling.

Tjänsten som Produktspecialist är bred med ett övergripande ansvar och innebär en bra mix av självständigt arbete, i kombination med teamarbete där du blir en nyckelkompetens i ett mycket kompetent team. Tjänsten är tillsvidare och med start så snart som möjligt/efter överenskommelse.


Kontakt

Vid intresse eller frågor om tjänsten som Produktspecialist på BergmanLabora är du välkommen att kontakta Jenny Ringh, Rekryteringskonsult på PeakSearch.

Kontaktuppgifter: jenny@peaksearch, 070 235 81 99.

Sök tjänsten direkt på http://www.peaksearch.se