Novavax AB
Novavax AB är ett helägt dotterbolag till det amerikanska vaccinföretaget Novavax, Inc, vilket är noterat på NASDAQ i USA (NVAX). Novavax, Inc har utvecklat ett effektivt produktionssystem för antigen och utvecklar olika vaccinkandidater riktade mot bl a. säsongs- och pandemisk influensa (H5N1), respiratoriskt syncytialvirus (RSV) och andra svåra infektionssjukdomar, t ex som Ebola.
Novavax AB, i Uppsala utvecklar och producerar ett saponinbaserat vaccinadjuvans - Matrix-M™. Kliniska studier visar att Matrix-M™ effektivt stimulerar kroppen till ett potent immunsvar omfattande både ett cellulärt och antikroppsmedierat svar vid vaccinering mot sjukdomar, som t ex influensa och Ebola.
I Uppsala arbetar 40 anställda i fräscha lokaler, just nu pågår arbete för att uppgradera produktionslokalerna till en högre kvalitetsstandard och för att möjliggöra hantering av större produktflöden. Novavax AB har kollektivavtal och tillämpar flextid inom givna ramar och har flertalet personalförmåner, t.ex. friskvårdsbidrag och massage.
För mer information gå gärna in på företagets hemsida:
http://www.novavax.com

 

Director Quality Operations -TILLSATT

Tjänsten: Director Quality Operations

Rapporterar till: VD

Placering: Novavax i Uppsala

Novavax AB söker en Director Quality Operations. Tjänsten är ett viktigt ledaruppdrag med ansvar för funktionen Quality Operations. Rollen innebär ansvar för både strategiskt och operativt arbete inom kvalitetsområdet.

Quality Operations består av Quality Assurance och Quality Control, med totalt 11 medarbetare med en gedigen erfarenhet och kompetens inom kvalitetsarbete. Director Quality Operations ingår i företagets ledningsgrupp, rapporterar till VD, och i rollen har man ett tätt och nära samarbete med samtliga funktioner på företaget, samt kvalitetsorganisationen och den regulatoriska avdelningen i USA. Externa kontakter med leverantörer, myndigheter och kunder förekommer också.

Tjänsten är tillsvidare, på heltid och placerad i centrala Uppsala. Kontinuerlig vidareutveckling och fortbildning erbjuds.

Resor förekommer, över dagen i Sverige, samt ett par gången per år till moderbolaget i USA.

Profil
Vi söker en engagerad och motiverande ledare med driv, som har en gedigen erfarenhet av att leda och utveckla team. Du bör ha teknisk kunskap inom såväl QA som QC från Life Science. Du ska ha ett tydligt affärstänk, och förstå vad som krävs för att kommersialisera ny produkt. Det är viktigt i den här rollen att både ha ett strategiskt och ett operationellt fokus. Vi tror att du har erfarenhet av globala koncerner. Mycket kontakter sker med övriga funktioner inom företaget samt med moderbolaget i USA varför det är viktigt med mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, och goda kunskaper i både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer och erfarenheter
· Flera års erfarenhet av personalansvar; att leda och utveckla team och individer
· Teknisk kunskap inom QA och QC från Life Science
· Erfarenhet av kvalitetsarbete med kommersiell produkt
· Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Kompetenser
· Leda, coacha och utveckla team och människor
· Mycket god kommunikationsförmåga
· Utvecklingsinriktad och strategisk med fokus på att driva förbättrings- och utvecklingsarbetet inom QO
· God förmåga att koordinera och samarbeta med kunder och kollegor i en internationell mångkulturell miljö
· Kund-, kvalitets- och lösningsorienterad
· Positiv attityd med fokus på möjligheter och konstruktiva lösningar
· Bra på att planera och organisera

Möjligheter med rollen
· Att arbeta i ett framgångsrikt och expansivt bolag med stöd av ett mycket bra moderbolag
· Det ”lilla bolaget” med en närvarande ledningsgrupp och korta beslutsvägar
· Novavax är ett företag som ligger i framkant vad gäller vacciner. Få vara en del av att utveckla vacciner som kan förhindra framtida pandemier och samhällsfarliga virusutbrott såsom Ebola
· Ingå i företagets ledningsgrupp
· Ha en nyckelroll med stor möjlighet att vara med och påverka företagets fortsatta utveckling framåt
· Novavax växer och sitter i nyligen expanderade och nyrenoverade lokaler, inklusive ett helt nytt QC-lab
· Att vara en del av ett företag som präglas av en fantastisk team-känsla där ”alla-fikar-med-alla”, och med stor möjlighet att ta del av sociala aktiviteter och samvaro på och vid sidan av jobbet om man är intresserad av det
· Bra anställningsvillkor och förmånspaket

Kontakt
Vid intresse eller frågor om tjänsten som Director Quality Operations är du välkommen att kontakta Marta Frick, Rekryteringskonsult på PeakSearch.
Kontaktuppgifter: marta.frick@peaksearch.se tel: 070-386 89 69