Recipharm

Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organiation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 5 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 5,3 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverknings-anläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm.

Recipharm Uppsala AB (fd Kemwell) har en dedikerad fabrik för API-tillverkning och efterföljande farmaceutisk produktion i Boländerna. Här arbetar ca 220 personer och därtill ca 40 konsulter med kemisk och farmaceutisk tablettillverkning, förpackning, processutveckling, underhåll, logistik, kvalitetsfrågor samt andra stödrelaterade frågor.

Recipharm Uppsala AB omsätter ca 400 MSEK årligen med god lönsamhet och ingår sedan våren 2016 i Recipharm. Recipharm Uppsala AB är ett helägt dotterbolag till Recipharm. I planen för den framtida satsningen i Boländerna (Uppsala) ingår stora investeringar i ny utrustning som stöd för utvecklingen av processer för produktionen och flödet.

För mer information besök företagets hemsida
http://www.recipharm.com

 

Chef Finance and Supply Chain Management (SCM)

Tjänsten: Chef Finance & SCM
Rapporterar till: Verkställande direktören, Recipharm Uppsala AB
Placering: Boländerna i Uppsala

Recipharm Uppsala AB söker en Chef Finance & Supply Chain Manager. Tjänsten är ett mycket viktigt ledaruppdrag med ansvar för ekonomiavdelningen som består av 10 personer. Chefen Finance & SCM ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

I tjänsten är man ytterst ansvarig för den finansiella styrningen och ekonomiska uppföljningen av Recipharm Uppsala AB, samt produktkalkylering av nya produkter. Att ansvara för planering och inköp av produktionsmaterial samt kontraktsförhandlingar av indirekt material ingår också i rollen, samt förhandlings- och avtalsstöd till hela företagets verksamhet.

Arbetsuppgifterna för rollen inkluderar såväl strategiskt- som dagligt operativt arbete. Tjänsten är tillsvidare, på heltid och placerad i Boländerna Uppsala.

Profil
Vi söker en dynamisk ledare och stark kommunikatör. Det är viktigt att vara lyhörd och ta till sig andras synpunkter samt förmåga att bearbeta information och anpassa kommunikationen till situationen. Det är också viktigt med ett stort engagemang och intresse för ledarskap, samt en förmåga att se människan både som grupp och som individ. Arbetet kräver förmåga att leda både chefer och direktställd personal, och det är viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt och engagerat sätt. Du ska kunna arbeta tillsammans, ta hjälp och visa ödmjukhet inför uppgiften och kollegor. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer och erfarenheter

• Flerårig högskoleutbildning t.ex. civilekonom eller Industriell ekonomi, alternativt lång erfarenhet inom området
• Gedigen erfarenhet av att leda en Ekonomi- och finansavdelning, helst inom produktionsekonomi/processindustri
• Erfaren ledare med erfarenhet av att leda och utveckla team och individer
• Erfarenhet av inköp och supply chain management är värdefullt
• Erfarenhet från förändrings- och utvecklingsarbete är en fördel
• God datorvana
• Behärska svenska och engelska i tal och skrift

Förutom de formella och funktionsspecifika kompetenserna ser vi gärna att du brinner för ledarskap och besitter ledaregenskaper som;

• Stort människointresse
• Förändringsbenägenhet
• Resultatorienterad

Det är också viktigt att du är analytisk och har ett helhetsperspektiv. Du ska vara strukturerad och ha en god självkännedom. Vidare drivs du av att ständigt utveckla och förbättra verksamheten, medarbetarna och dig själv. Det är även viktigt i den här rollen att kunna delegera, prioritera och ta beslut.

Möjligheter med rollen

• Arbeta för ett finansiellt stabilt, ledande, respekterat och framgångsrikt företag i stark tillväxt
• Ingå i företagets ledningsgrupp
• Ha en nyckelroll med stor möjlighet att vara med och påverka företagets strategiska och operationella fortsatta utveckling framåt
• Leda och utveckla arbetet och människorna i Ekonomi-, finans-, och SCM avdelningen
• Vara en del av ett erfaret och kompetent team inom Ekonomi, finans och SCM
• Som Chef Finance & SCM får du möjligheten att vara med och leda en spännande resa tillsammans med många duktiga kollegor och medarbetare i ett företag med fokus på humanistiska värderingar, respekt för individen och en attraktiv arbetsmiljö.

Kontakt
Vid intresse eller frågor om tjänsten som Chef Finance & SCM är du välkommen att kontakta Marta Frick eller Magnus Klingberg, Rekryteringskonsulter på PeakSearch.

Kontaktuppgifter:
marta.frick@peaksearch.se tel: 070-386 89 69
magnus.klingberg@peaksearch.se tel: 070-678 09 92