Om Siemens Healthineers
Siemens Healthineers är ett eget bolag inom Siemenskoncernen som stödjer vårdverksamheter runt om i världen med deras utmaningar inom hälso- och sjukvården.

Siemens Healthineers är ledande inom medicinsk teknik och vi utvecklar ständigt vår innovativa produktportfölj inom bildgivande diagnostik, bildledd behandling, laboratoriediagnostik och molekylärmedicin. Vi utvecklar också ständigt vårt tjänsteutbud bl. a. inom digitala tjänster. För att hjälpa kunderna att lyckas i dagens dynamiska vårdmiljö erbjuder Siemens Healthineers nya flexibla affärsmodeller. Vi ingår också gärna innovativa partnerskap med våra kunder.

Siemens Healthineers har en stark lokal närvaro med försäljnings- och servicekontor i alla de nordiska länderna. I Sverige är vi ca 170 anställda och har vårt huvudkontor i Stockholm. Globalt har Siemens Healthineers 46 000 anställda. År 2016 hade företaget en omsättning på 13,5 miljarder euro och en vinst på över 2,3 miljarder euro. Läs mer om Siemens Healthineers på http://www.healthcare.siemens.se

 

Serviceingenjör/Applikationsspecialist Laboratoriediagnostik, Skåne, Siemens Healthineers - TILLSATT

Ta chansen att vara med och utveckla laboratoriediagnostiken i Skåne i Siemens Healthineers ett ledande företag med innovativa produkter och lösningar som ligger i framkant

Serviceingenjör/Applikationsspecialist Laboratoriediagnostik, Skåne

Tjänsten: Serviceingenjör/Applikationsspecialist Laboratoriediagnostik

Rapporterar till: Servicechef (baserad på huvudkontoret i Stockholm/Solna)

Lokalisering: Fältbaserad, lämplig bostadsort är i Skåne (även andra lokaliseringar i södra Sverige kan vara möjliga). Det finns även ett lokalt Siemens kontor i Malmö.

Tjänsten som Serviceingenjör/Applikationsspecialist

Siemens Healthineers har en mycket stark ställning och är ledande inom Laboratoriediagnostik. Utvecklingen i Sverige har varit mycket positiv under de senaste åren med många vunna upphandlingar, stark försäljningstillväxt och ökade marknadsandelar.

Orsakerna till framgångarna är Siemens Healthineers breda, kvalitativa och innovativa plattform för Laboratoriediagnostik som på ett effektivt sätt löser sjukvårdens behov med högsta kvalitet. Företaget har satsat på att stärka och utvecklar organisationen inom Lab diagnostik, och har nu ett mycket starkt och kompetent team som arbetar tillsammans med målet att skapa tydliga mervärden för sjukvård och patienter. Siemens Healthineers är en långsiktig partner som erbjuder en bred och innovativ portfölj av instrument, analyser och tester.

Siemens Healthineers har även utvecklat en helt ny produktlinje Atellica® Solution som erbjuder breda helhetslösningar med en hög teknisk innovationsnivå och förbättrad effektivitet till Labben.

Till det skall läggas en gedigen satsning på service och applikationsstöd för kunderna med en omfattande och professionell Serviceorganisation med erfarna och kompetenta Serviceingenjörer/Applikationsspecialister.

Sammantaget ger det nöjda kunder och ett långsiktigt partnerskap inom Laboratoriediagnostik. Läs mer om Siemens Healthineers verksamhet och produkter inom Labdiagnostik. https://http://www.healthcare.siemens.se/laboratory-diagnostics

Siemens Healthineers har nyligen vunnit en stor upphandling inom Laboratoriediagnostik i region Skåne. Denna framgång innebär stora möjligheter och omfattar 10 sjukhus i Skåne där Siemens Healthineers är vald partner inom instrument och analyser de kommande 7–10 åren.

Till Siemens Healthineers söker vi nu en Serviceingenjör/Applikationsspecialist inom Laboratoriediagnostik med placering i Skåne. Tjänsten innebär ett ansvar för teknisk service och applikationssupport för företagets produkter och analyser inom Laboratoriediagnostik.
Tjänsten innebär i stor utsträckning en närvaro hos kunderna ute på Labben för att stödja dem i deras arbete för att få största möjliga utväxling på produkter, analyser och tester. Ambitioner är att bidra till ökad effektivitet och kvalitet i Labben.

I första hand blir du ansvarig för Automation-, Immunkemi- och kemiinstrumenten. Senare kan ansvaret för tjänsten även omfatta flera produktlinjer.
Tjänsten rapporterar till Servicechefen och innebär ett tätt och nära samarbete med flera olika funktioner inom Siemens Healthineers som är totalt 42 anställda inom Laboratoriediagnostik i Sverige.

Viktiga interna samarbetspartners för tjänsten är de två kollegorna i Skåne (Serviceingenjörer/Applikationsspecialister), Project Managers, Product Managers och Key Account Managers. I Siemens finns även omfattande resurser centralt som stöd vid behov.

Anställningen innebär att du kommer att få möjlighet att genomföra en gedigen utbildning för att lära dig Siemens Healthineers produktportfölj, instrument, analyser och tester på något av företagets utbildningscentra (USA eller Europa).
Tjänsten är förenad med en hel del resor, i första hand till kunderna i Skåne. Vid behov stödjer man även behovet av teknisk service och applikationssupport i andra delar av Sverige. Det kan behövas uppskattningsvis i genomsnitt ca 1 övernattning/vecka för tjänsten.

Profil

Vi söker en duktig kundinriktad Serviceingenjör/Applikationsspecialist med en positiv attityd som brinner för att uppfylla kundernas behov, lösa kundernas problem och leverera extraordinär service.

Du skall vara driven, självgående och lyhörd för kundernas behov för att på så sätt kunna leverera de bästa lösningarna och den bästa servicen.

Du motiveras av kontakten med människor och är bra på att skapa förtroende och långsiktiga relationer.

Det är också viktigt att du är en lagspelare som arbetar väl tillsammans med kollegor och kunder.

Kvalifikationer och erfarenhet
• Högskoleutbildning inom t ex teknik, kemi, bioteknik, biokemi, medicinsk teknik, BMA eller motsvarande
• Erfarenhet från kundinriktad roll inom teknisk service, applikation eller motsvarande inom Medicinteknik, Lab diagnostik eller närliggande alternativt
• Erfarenhet från arbete från arbete i kliniska sjukhuslaboratorier med motivation och talang för en roll som Serviceingenjör/Applikationsspecialist
• Det är meriterande om du har erfarenhet av IT, t ex av standarder så som HL7 och DICOM, systemutveckling, systemintegration eller IT-arkitektur
• God svenska och engelska i tal och skrift
• Van användare av MS Office
• Lämplig bostadsort är Skåne med möjlighet att vid behov resa i övriga Sverige
• B-körkort

Kompetenser
• Som person är du öppen, utåtriktad och har lätt för att samarbeta
• Du är noggrann, stresstålig och trivs med stort eget ansvar
• Du har en väl utvecklad förmåga att vara lyhörd och fånga upp kundernas och patienternas behov – stort intresse för Labben och av att vara ute och arbeta nära kunderna
• Du har förmågan att ständigt leverera högsta kvalitet och service på en nivå som överträffar kundernas förväntningar
• Fokuserad på att lösa problem och att skapa värde för kunden
• God förmåga att planera, genomföra, följa upp och effektivt prioritera det som är viktigast i arbetet
• Duktig på att skapa och bibehålla goda relationer med kunder och kollegor
• Bra på att presentera och kommunicera
• Lagspelare med god förmåga att samarbetaMöjligheter med rollen
Som Serviceingenjör/Applikationsspecialist på Siemens Healthineers blir du en nyckelspelare i ett framgångsrikt team med hög kompetens och ett mycket gott samarbete. Du blir därför en viktig del av den fortsatta utvecklingen inom Lab diagnostik i Skåne och Sverige.

Siemens Healthineers erbjuder spännande utmaningar och karriärmöjligheter i ett innovativt, globalt företag i framkanten av grön teknik. Vår arbetsmiljö är öppen, inspirerande, internationell och vi ger stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Du kommer att vara med i utvecklingen där vår kundbas växer och våra nya system, Atellica® Solution introduceras på den svenska marknaden. Du kommer att få möjlighet att utvecklas till en av våra viktiga experter inom Siemens Healthineers absoluta fokusområden.

På Siemens finns en uttalad och väl etablerad policy som stödjer mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder samma möjligheter till alla och ser mångfald som en tillgång, eftersom skiftande bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Mångfald ökar möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på problem.

Siemens Healthineers erbjuder mycket goda anställningsvillkor och förmåner.

Kontakt

Vid intresse eller frågor om tjänsten som Serviceingenjör/Applikationsspecialist Laboratoriediagnostik Skåne är du välkommen att kontakta Magnus Klingberg eller Jenny Ringh, Rekryteringskonsulter på PeakSearch.

Kontaktuppgifter:
Magnus Klingberg
magnus.klingberg@peaksearch.se, 070-678 09 92, 08-545 00 100.

Jenny Ringh
jenny@peaksearch.se, 070-235 81 99, 08-545 00 100

Sök tjänsten direkt på http://www.peaksearch.se