Om Siemens Healthineers
Siemens Healthineers är ett eget bolag inom Siemenskoncernen som stödjer vårdverksamheter runt om i världen med deras utmaningar inom hälso- och sjukvården. Siemens Healthineers är ledande inom medicinsk teknik och vi utvecklar ständigt vår innovativa produktportfölj inom bildgivande diagnostik, bildledd behandling, laboratoriediagnostik och molekylärmedicin. Vi utvecklar också ständigt vårt tjänsteutbud bl. a. inom digitala tjänster. För att hjälpa kunderna att lyckas i dagens dynamiska vårdmiljö erbjuder Siemens Healthineers nya flexibla affärsmodeller. Vi ingår också gärna innovativa partnerskap med våra kunder.

Siemens Healthineers har en stark lokal närvaro med försäljnings- och servicekontor i alla de nordiska länderna. I Sverige är vi ca 170 anställda och har vårt huvudkontor i Stockholm. Globalt har Siemens Healthineers 46 000 anställda. År 2016 hade företaget en omsättning på 13,5 miljarder euro och en vinst på över 2,3 miljarder euro. Läs mer om Siemens Healthineers på http://www.healthcare.siemens.se

 

TILLSATT - Solution Architect Diagnostics IT

Spännande möjlighet att leda och utveckla Siemens Healthineers starka IT portfölj inom laboratoriediagnostik

Solution Architect Diagnostics IT

Tjänsten: Solution Architect Diagnostics IT, Laboratoriediagnostik, Sverige

Rapporterar till: Head of Laboratory Diagnostics & Point of Care Sweden (baserad på huvudkontoret i Solna)

Lokalisering: Siemens Healthineers Huvudkontor i Solna

Tjänsten som Solution Architect Diagnostics IT
Till Siemens Healthineers söker vi nu en Solution Architect Diagnostics IT inom Laboratoriediagnostik med placering på huvudkontoret i Solna.

Syftet med tjänsten är att leda och utveckla verksamheten som omfattas av Diagnostics IT och POC Informatics som viktig del av hela laboratorieaffären inom Siemens Healthineers. I det ingår att stärka Siemens Healthineers position som ledande inom Diagnostics IT tillsammans med kollegor inom Laboratoriediagnostik i Sverige. Ambitionen är att genom Siemens Healthineers IT lösningar förbättra laboratorieverksamheten i sjukvården samt att skapa mervärden och effektivisering för lab, laboratoriepersonal, patienter, sjukvård och samhället.
Med det följer en försäljningstillväxt inom Diagnostics IT och även ökade intäkter för hela Siemens Healthineers laboratorieverksamhet i Sverige.

Tjänsten rapporterar till Head of Laboratory Diagnostics & Point of Care Sweden och innebär ett tätt och nära samarbete med ett antal olika funktioner inom Siemens Healthineers som idag har totalt 42 anställda inom Laboratoriediagnostik i Sverige.

Siemens Healthineers Laboratoriediagnostik
Siemens Healthineers har en mycket stark ställning och är ledande inom Laboratoriediagnostik. Utvecklingen i Sverige har varit mycket positiv under de senaste åren med många vunna upphandlingar, stark försäljningstillväxt och ökade marknadsandelar.

Orsakerna till framgångarna är Siemens Healthineers breda, kvalitativa och innovativa plattform för Laboratoriediagnostik som på ett effektivt sätt löser sjukvårdens behov med högsta kvalitet. Företaget har satsat på att stärka och utvecklar organisationen inom Lab diagnostik, och har nu ett mycket starkt och kompetent team som arbetar tillsammans med målet att skapa tydliga mervärden för sjukvård och patienter. Siemens Healthineers är en långsiktig partner som erbjuder en bred och innovativ portfölj av instrument, analyser och tester.

Siemens Healthineers har även utvecklat en helt ny produktlinje Atellica® Solution som erbjuder breda helhetslösningar med en hög teknisk innovationsnivå och förbättrad effektivitet till Labben.

Till det skall läggas en gedigen satsning på service och applikationsstöd för kunderna med en omfattande och professionell Serviceorganisation med erfarna och kompetenta Serviceingenjörer/Applikationsspecialister.

Sammantaget ger det nöjda kunder och ett långsiktigt partnerskap inom Laboratoriediagnostik. Läs mer om Siemens Healthineers verksamhet och produkter inom Labdiagnostik. https://http://www.healthcare.siemens.se/laboratory-diagnostics

Diagnostics IT
Siemens Healthineers har under många år arbetat med IT som en viktig del i sina produkter och tjänster inom Laboratoriediagnostik. Denna utveckling har accelererat under de senaste åren kopplat till Sjukvårdens ökade behov av integrerade och innovativa IT lösningar.

Siemens Healthineers har idag en bred och innovativ portfölj med produkter och lösningar inom Diagnostics IT att erbjuda labben. Produkterna och lösningarna är indelade i några olika huvudområden, Data and Workflow Management Systems (Atellica Process Manager och Atellica Data Manager), Remote Monitoring System (Smart Remote Services) och Laboratory Inventory Management (Atellica Inventory Manager). För mer information om produkter och tjänster inom Diagnostic IT besök, https://http://www.healthcare.siemens.se/diagnostics-it.

Point Of Care (POC) Informatics
Siemens Healthineers erbjuder även innovativa IT lösningar inom patientnära diagnostik (Point Of Care testing). Inom POC Informatics har Siemens Healthineers bl a en spännande produkt POCcelerator™ Data Management System som erbjuder stora fördelar och möjligheter för den patientnära diagnostiken. För mer information om POC Informatics, besök https://http://www.healthcare.siemens.se/informatics.

Profil - Solution Architect

Vi söker en affärs- och lösningsorienterad Solution Architect med goda ledaregenskaper, god strategisk överblick och en väl utvecklad kommunikativ förmåga som brinner för att hitta de bästa IT lösningarna för laboratoriekunderna.

Du skall vara en duktig Projektledare som leder, driver på, koordinerar, delegerar, stödjer, coachar, kommunicerar och levererar i projekten.

Du skapar en positiv miljö för kollegor och kunder i projekten med en lyhördhet för kundernas behov för att på så sätt kunna leverera de bästa lösningarna.

Du är duktig i kontakten med människor och är bra på att skapa förtroende och långsiktiga relationer.

Du är i grunden en duktig IT strateg med god överblick, men kan även vid behov bidra med teknisk IT kunskap och konsultativt stöd för kunder och kollegor

Det är också viktigt att du är en lagspelare som arbetar väl tillsammans med kollegor och kunder.

Kvalifikationer och erfarenhet
• Troligen Högskoleutbildning inom t ex IT, Systemvetenskap, Teknik eller motsvarande
• Gedigen erfarenhet från Projektledning/Solution Architect eller liknande roll inom Healthcare IT
• Gedigen kunskap inom Healthcare IT, IT infrastruktur och serverlösningar liksom gällande standarder så som HL7 och DICOM, systemutveckling, systemintegration och IT-arkitektur
• God kunskap inom IT säkerhet och om redundansfrågor i sjukvården
• Erfarenhet från laboratoriediagnostik eller medicinsk teknik är en fördel
• Kunskap och erfarenhet av förbättringsarbete är en fördel (t ex LEAN, Six Sigma)
• God svenska och engelska i tal och skrift
• Van användare av MS Office
• Lämplig bostadsort är Stockholms län (pendlingsavstånd till huvudkontoret i Solna) med möjlighet att resa en del i Sverige
• B-körkort

Kompetenser
• Som person trivs du med att ta ansvar, utveckla, projektleda och prestera resultat
• Både strategisk överblick och operativt driv
• Kommunikativ och pedagogisk kompetens
• Social kompetens – bra på att få kontakt och bygga förtroende
• Fokuserad på att lösa problem och att skapa värde för kunderna
• Lagspelare med god förmåga att samarbeta effektivt med olika funktioner

Kontakt
Vid intresse eller frågor om tjänsten som Solution Architect är du välkommen att kontakta Magnus Klingberg, Rekryteringskonsult på PeakSearch.

Kontaktuppgifter:
Magnus Klingberg
magnus.klingberg@peaksearch.se, 070-678 09 92, 08-545 00 100.